Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Ook coronaregels voor Skiwelt, Saalbach en Ski amadé

Roel op 01 september 2020·bewerkt op 24 november 2020· 1 reactie

Skiwelt

Waarschijnlijk ingegeven door de vroege bekendmaking door Serfaus - Fiss - Ladis, maken steeds meer skigebieden in Oostenrijk hun coronaregels voor komende winter bekend. Onder andere drie grote spelers, Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental, Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en Ski amadé, hebben de regels bekendgemaakt waarmee ze de winter in willen gaan. Natuurlijk nog altijd onder voorbehoud van landelijke regelgeving die er in Oostenrijk aan zit te komen.

Veel maatregelen komen overeen met de regels die Serfaus - Fiss - Ladis en Ischgl eerder communiceerden. Dat wil zeggen geen après-ski, een mondkapjesplicht in liften en restaurants (behalve aan tafels) en het dagelijks desinfecteren van gondels. Lees alle maatregelen verderop in dit liveblog. Verder wil men ook hier nog geen beperking opleggen aan het aantal mensen dat samen in de lift zit. Toch zien we ook een paar nieuwe dingen.

We lichten de belangrijkste uit:

  • Liften vanuit het dal openen al om 8.00 uur om drukte tegen te gaan. Aansluitende liften openen ook eerder (Skiwelt);
  • Bij een lockdown worden gekochte skipassen vergoed, afhankelijk van het gebruik (Skiwelt, Ski amadé);
  • Maximale groepsgrootte bij skiklassen is 10 personen (inclusief skileraar) (Ski amadé);
  • Bij kinderlanden dragen skileraren standaard een mondkapje (Ski amadé).

Daarnaast hebben enkele skigebieden laten weten de liften deze winter sneller te laten draaien, zodat mensen zo kort mogelijk in de lift zitten.

Animatie video

Zo heeft Ski amadé ondanks een animatie video gemaakt, waarin zij uitleggen welke maatregelen er in het gebied gelden en op welke manier je komende winter kunt skiën. De video is hier te zien:

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Lees alles over corona op de themapagina Corona en wintersport.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie