Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Coronamaatregelen Sauerland bekendgemaakt

Roel op 02 oktober 2020·bewerkt op 24 november 2020· 10 reacties

foto: Postwiese - Neuastenberg

In het Sauerland zijn de voorlopige coronamaatregelen bekendgemaakt. De skigebieden in dit Duitse middelgebergte, waaronder Winterberg en Willingen, hebben de afgelopen weken intensief overleg gevoerd over het winterseizoen. Met de autoriteiten en gezondheidsdiensten is besproken op welke manier het skiseizoen dit jaar geopend kan worden. De eerste belangrijke coronamaatregelen zijn bekendgemaakt door Postwiese - Neuastenberg.

Coronamaatregelen

  • Minimaal 1,5 meter afstand houden in de wachtrij.
  • Mondneusmasker is verplicht in wachtrijen en in de liften. Hierdoor kunnen/mogen alle plaatsen in de lift gebruikt worden. In drukke periodes wordt er zonodig op gecontroleerd.
  • In skihutten, skiverhuur en winkels is een mondkapje verplicht. In de horeca hoef je aan tafel geen mondkapje;
  • Bij de skiverhuur gelden de regels die voorheen bekend waren uit de detailhandel. Het aantal gasten wordt daarom aangepast aan de grootte van de winkel, waarbij een maximaal aantal mensen naar binnen mag.
  • Ook in de skihutten gelden de regels die voorheen bekend waren. De afstanden tussen de tafels moet in acht genomen worden en bij het opstaan is een mondkapje verplicht. Een deel van de zitplaatsen zal hoogwaarschijnlijk naar het buitenterrein verplaatst worden om het gebruikelijke aantal plaatsen te kunnen aanbieden.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos en gebruik de webshop voor skipassen.
  • Geen après-ski.

Aanvullend worden nog een aantal weetjes genoemd die handig zijn om te weten:

  • Sjaals en buffs worden in het Sauerland ook als mondneusmasker gezien.
  • De tijd die je in de lift doorbrengt ligt (duidelijk) beneden de ‘kritische’ grens van 15 minuten. Boven die grens neemt het besmettingsrisico volgens gezondheidsexperts snel toe.

Afgesproken is om de coronaregels voor het hele Sauerland te laten gelden en deze zo uniform mogelijk te formuleren. De maatregelen kun je nalezen op de webiste van de skigebieden in het Sauerland. Lees meer over corona op de themapagina Corona en wintersport.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Svennoo2 oktober 2020 · 11:34

Goed dat er (zeer waarschijnlijk) op volle capaciteit gedraaid kan worden, gezien de sneeuwsituatie daar grotendeels van het seizoen.

Carnas on Tour
Matthias1232 oktober 2020 · 11:58

Ik had ze al in het topic over de maatregelen in de verschillende landen gepost, maar fijn dat ze ook even apart genoemd worden zo. Er zijn toch heel veel Nederlanders die die kant op gaan. Het zou me niet verbazen als het Sauerland het extra druk krijgt deze winter. Veel mensen gaan misschien niet echt op wintersport vakantie vanwege alle maatregelen, maar kiezen er daardoor voor om misschien wat dagjes Sauerland te doen.

@Roel de link in het facebook bericht werkt niet.

*bericht bewerkt door Matthias123 op 02 okt 2020 11:58

Born to Ride
Rogieradmin2 oktober 2020 · 12:02

@Matthias123 Als het goed is nu wel…

Click. Click. Peace
Roelauteur2 oktober 2020 · 12:03

Ja dat zou goed kunnen. @Matthias123 thanks, is aangepast.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Dix0r2 oktober 2020 · 16:51

Als er aan de afstandregel voldaan moet worden gaat dat op drukke dagen 100% problemen geven. Dan staat de rij tot aan de bakens van een afdaling.

Beperkte skipas verkoop zou een beter idee zijn. Ben benieuwd hoe dit in de praktijk gaat werken.

Hopelijk wel meer sneeuw voor Winterberg dan vorig jaar!

dekkie3 oktober 2020 · 10:59

Ik had ze al in het topic over de maatregelen in de verschillende landen gepost, maar fijn dat ze ook even apart genoemd worden zo. Er zijn toch heel veel Nederlanders die die kant op gaan. Het zou me niet verbazen als het Sauerland het extra druk krijgt deze winter. Veel mensen gaan misschien niet echt op wintersport vakantie vanwege alle maatregelen, maar kiezen er daardoor voor om misschien wat dagjes Sauerland te doen.

@Roel de link in het facebook bericht werkt niet.

Matthias123 op 02 okt 2020 11:58

ja en nee. wellicht willen veel gaan maar door de constante veranderingen van kleur per land/regio zullen ze niet en/of echt last minute gaan. daarnaast is het nog maar de vraag of mensen uberhaupt op “mondkapjes vakantie” willen.

1 ding is zeker: ze zetten alles in op zoveel mogelijk mensen in het gebied te krijgen. of dat een goede keuze is betwijfel ik.

Robert73 oktober 2020 · 11:35

Vooralsnog gaat het echter niet heel erg druk worden met NL’ers.

Roy833 oktober 2020 · 11:43

Vooralsnog gaat het echter niet heel erg druk worden met NL’ers.

Robert7 op 03 okt 2020 11:35

Ivm het reisadvies / inreisbeperkingen in Duitsland bedoel jij denk ik? Dat is voor de dagjes gebieden natuurlijk wel moeilijk. Oostenrijk kan wellicht tegen die tijd iets doen met sneltesten ed (zoals Ischgl al doet), maar dat is voor dagjesmensen denk ik geen optie (zo snel gaan die sneltesten nou ook weer niet)…

Wannabe Dolomietenkenner...
Robert73 oktober 2020 · 16:35

Daar doelde ik inderdaad op. Ik heb de mazzel in Duitsland te wonen, dus voor ons maakt het weinig uit.

dekkie4 oktober 2020 · 12:58

voor nu is de planning een huisje bij Landal. Zodoende kan je gewoon lekker met vrienden bij elkaar zitten zonder dat mondkapjes gedoe.

eerst beetje snowboarden, daarna een biertje op het terras bij Muppi en dan naar huis om zelf te koken. geen risico’s in gesloten ruimtes zoals bij hotels maar wel alle vrijheid. en wat betreft mondkapjes bij de liften: eerst zien en dan geloven.

Plaats een reactie