Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Toerisme: recordzomer in Franse Alpen

Rogier op 04 september 2020· geen reacties

Zomer toerisme in Franse

Het was druk afgelopen zomer in de Alpen. Over juli en augustus telde de ANMSM (vereniging van berggemeentes) 3,2 % meer toeristen in de bergregio’s ten opzichte van vorig jaar, dit kwam vooral vanwege de drukte in augustus. Hier telde men een stijging van 8,2%. Het grotendeels wegvallen van het internationale toerisme werd meer dan goed gemaakt door Fransen die dicht bij huis op vakantie zijn gegaan.

Hautes Alpes breekt records

De Hautes Alpes is het eerste departement dat de cijfers bekend heeft gemaakt, in deze regio’s zijn de cijfers nog hoger dan in de rest van de Franse bergen. In juli en augustus heeft dit departement maar liefst 11,59 miljoen toeristenovernachtingen geteld. Sinds 2015 groeit het aantal toeristen in deze bergregio, bij veel Nederlanders bekend van de Col d’Izoard en het Lac de Serre Ponçon. Zomer 2020 springt er qua groei flink bovenuit.

Vooral veel toeristen uit eigen land

De Hautes Alpes telde een daling van 26% van buitenlandse vakantiegangers maar een stijging van Franse toeristen. In totaal was de stijging van vakantiegangers 11%. Wat verder opvalt is dat het absolute merendeel van de vakantiegangers last-minute geboekt hebben. Hotels en pensions zagen een stijging van 8%. Vakantiehuizen, in deze regio vaak gekocht voor de wintersport, zagen een stijging van de bezetting van 15%. De Savoie, een andere beroemde bergregio in de Franse Alpen heeft de cijfers nog niet bekend gemaakt, maar navraag leert dat zij ook meer vakantiegangers dan normaal hebben kunnen verwelkomen.

Gerelateerde weblogs

Duurzaam genieten in het Salzburgerland
op 16 september 2020

Er komt steeds meer aandacht voor pure, lokale producten. In het Salzburgerland is dat geen modeverschijnsel maar simpelweg de manier van leven.

Heerlijk wandelen op de Almenweg-trail
op 11 september 2020

Heb je zin om even helemaal weg van alles te zijn? Te genieten van de natuur? Aan niets anders te denken dan de beeldschone natuur die voor en achter je ligt?

Tour de France 2020: bergetappes en skigebieden (deel 2)
op 11 september 2020

De Tour de France 2020 is inmiddels over de helft. We hebben al aardig wat bergetappes gehad waarin de renners langs skigebieden kwamen (lees deel 1), maar we gaan in de derde week nog veel meer zien.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie