Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Gisteren kwamen de beelden live van het zogenaamde X-project: een combinatie van verschillende sporten hoog in Zwitserland. Windsurfen in poedersneeuw samen met speedrijden, snowboarden en snowkiten. Gave combinaties die mooie beelden opleveren. Vooral de windsurfbeelden van Levi Siver uit Maui en Balz Müller uit het Zwitserse Biel vind ik indrukwekkend. De windsurflegende Levi Siver is een van 's werelds beste big wave windsurfers. In zijn thuisstad Maui surft hij op de grootste golven ter wereld. De Zwitserse Müller is de regerend windsurf foil wereldkampioen en won de Wing Foil World Cup in Tarifa eerder dit jaar.

Topniveau extreem-sporters

Andere sporters te zien in dit X-project zijn Maxime Chabloz met de snowkite en Ueli Kestenholz als speed rider. Maxime Chabloz is een multisport talent en junior wereldkampioen in freestyle kitesurfen en tegelijkertijd junior wereldkampioen in freeride. Hij brak ook door bij de mannen en won de eerste Kite Freestyle World Cup in Brazilië. Ueli Kestenholz is ook een multisportlegende en is meervoudig wereldbekerwinnaar en olympisch deelnemer in alpinesnowboarden. Hij heeft ook twee keer de X-Games gewonnen. Na zijn actieve tijd als snowboarder heeft Ueli Kestenholz zich ontwikkeld tot een pionier op het gebied van speed riding. Het X-project team wordt gecompleteerd door de Oostenrijkse snowboard freeride legende Flo Orley, die meer dan 10 jaar actief was in de Freeride World Tour en verschillende tourstops heeft gewonnen. Niet zo gek dat de beelden indrukwekkend zijn!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie