Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Schultz-Gruppe neemt skigebied Sankt Johann in Tirol over

Roel op 07 mei 2021· 16 reacties

Het skigebied van Sankt Johann in Tirol
Het skigebied van Sankt Johann in Tirol

Update 24-9-2021: door een conflict met de Raad van Toezicht van de Bergbahnen zijn de geplande investeringen van Schultz vertraagd.

Het skigebied van Sankt Johann in Tirol krijgt een nieuwe eigenaar, de Schultz-Gruppe. De firma van Heinz en Martha Schultz, die meer skigebieden in eigendom heeft, krijgt een meerderheid van de aandelen in handen. De oude eigenaar, het Scandinavische Skistar verkoopt, haar aandelen.

Skistar had niet gewenste klantrelatie

Sinds 2016 was het skigebied voor 68% in eigendom van Skistar. Dit meerderheidsbelang gaat over naar de Schultz-Gruppe. Als reden voor de verkoop geeft Skistar aan dat het in Tirol niet lukte dezelfde klantrelatie op te bouwen als in de Noorse en Zweedse skigebieden. Skistar is tevens eigenaar van Åre, Trysil, Hemsedal, Sälen, Vemdalen en Hammarbybacken.

Nieuwe investeringen voor Sankt Johann

Het personeel van de bergbahnen hoeft niet te vrezen voor hun baan. De medewerkers worden overgenomen door de Schultz-Gruppe die meteen grote plannen heeft voor Sankt Johann. Zo wordt de besneeuwingsinstallatie flink uitgebreid en wordt de Jodlalm-stoeltjeslift vervangen. De voorbereidingen hiervoor gaan meteen van start. De Schultz-Gruppe heeft ook de skigebieden Hochzillertal - Kaltenbach, Fügen - Spieljoch, Großglockner Resort Kals - Matrei, Skizentrum St. Jakob im Defereggental, Sillian Hochpustertal in handen.

Bron: tirol.orf.at

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Dan zullen ze er ook wel flink wat kilometer pistes bij krijgen.

Op papier…

Daar stond Schultz vroeger om bekend. Tegenwoordig zijn ze juist het braafste jongetje van de klas.

Benieuwd of de ooit geplande verbinding met de Kitzbühler Horn weer van stal gehaald wordt.

*bericht bewerkt door paolie op 07 mei 2021 19:40

Zo volgen de investeringen elkaar wel snel op. Ideaal familieskigebiedje.

Ik kan me vergissen, maar hadden zij de Mölltaler Gletscher en de Ankogel ook niet in hun portefeuille?

@Mathijs! die twee gebieden waren inderdaad onderdeel van de Schultz Gruppe, maar zijn sinds 2019 in handen van het Slowaakse Tatry Mountain Resorts. Toevallig is Muttereralm bij Innsbruck vorige week ook overgenomen door TMR.

*bericht bewerkt door Henri op 08 mei 2021 20:53

@Henri interessant, bedankt! Hebben zij toevallig deze twee skigebieden overgenomen als intrede in de Alpen of was het eerder een opportuniteit?

Schultz weigerde om verder te investeren in de Ankogel, zou dat eventueel veranderen met de nieuwe eigenaars?

Wat vinden jullie van het idee om een reeks artikelen te maken over de eigenaarschapsstructuur van wintersportfaciliteiten (liften, pistes, accomodaties en restaurants) verspreid over de alpen? Dat kan bijv. ook breder gezien worden door ook te kijken naar de rol van investeringsmaatschappijen in de investeringen van gebieden. Ik heb geloof ik niet eerder daar een overzicht/analyse van gezien.

@ThomJ staat genoteerd! We gaan hier komende winter meer over schrijven.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

We gaan in januari met de familie weer naar St Johann, superleuk gebied! Heerlijk voor de kids en veel goede skiers op de piste, eerste keer dat ik er was, verbaasde ik me over het verschil van niveau ten opzichte van bv skiwelt of kitz.

We gaan in januari met de familie weer naar St Johann, superleuk gebied! Heerlijk voor de kids en veel goede skiers op de piste, eerste keer dat ik er was, verbaasde ik me over het verschil van niveau ten opzichte van bv skiwelt of kitz.

Schulo op 10 mei 2021 17:35

Als kind tussen 5 en 10 jaar was dit mijn favouriete skigebied. Elke ochtend werd besloten of het Fieberbrunn, Steinplatte of Sankt-Johan werd. Ik moest nooit twijfelen. :) Nu met de recente investeringen en ikzelf een dochtertje heb, lijkt het skigebied terug mijn aandacht te trekken om haar eerste bochtjes te laten maken. :) In combinatie met de prachtige oefenweide in Kirchdorf.

Bijzondere goede reviews voor dit ogenschijnlijke saaie skigebiedje.

@Frank66 Ga er een keer heen en ervaar het zelf ;)

Graag dan.

Bijzondere goede reviews voor dit ogenschijnlijke saaie skigebiedje.

Frank66 op 13 mei 2021 19:33

Fanatieke kilometer vreters zijn hier snel uitgekeken, dat zal niemand ontkennen. Het was voor mij persoonlijk wel een hele leuke ervaring na jaren skiwelt, st anton, ischgl, etc. Heb me 5 dagen prima vermaakt (niet qua tochten, maar meer door de mede skiers om me heen). Ik kan me vaak kapot ergeren aan schreeuwende, voordringende mensen, massa toeristische mega restaurants etc. en dat is in St Johann echt anders.

Waarheid gebiedt me wel te zeggen dat we de allstar kaart hadden genomen en dus ook een paar dagen naar fieberbrunn, ellmau en kitzbuhl zijn gegaan voor de afwisseling. Kortom, ouderwets luxe problemen ;-)

Ik zit komende winter een maand lang in sankt Johann en het lijkt me echt een super leuk gebied! Waar ga je zoveel leuke eet- en drink hutten in zo’n klein gebiedje vinden?

Uiteraard gaan we het combineren met andere gebieden, zo liggen Skiwelt, Kitzbühl en Leogang/Fieberbrunn lekker dichtbij. Als ik losse dagen naar verschillende gebieden ga hebben echter stiekem al die kleine gebiedjes mijn voorkeur. Precies zoals Schulo hierboven aangeeft; heerlijke gemoedelijke sfeer in die kleine gebiedjes met veel minder kamikaze skiërs die vaak niet eens al die piste km’s nodig hebben omdat ze nauwelijks de berg fatsoenlijk af komen:)

Naast Sankt Johann ligt ook de Steinplatte, daar heb ik ook erg hoge verwachtingen van en ligt ook net iets hoger.

Kom al vele jaren in St Johann, en beschouw het dan toch een beetje als mijn thuis gebied. Heb er leren skiën toen ik 3 was, we zijn inmiddels bijna 30 jaar verder. Inmiddels heel wat grote gebieden bezocht voor de km’s, maar met vrienden die niet voor de km’s gaan is het steenvast St Johann. Kan het gebied inmiddels dromen, en hoop dat mijn dochter die daar deze winter haar eerste lessen gaat volgen het er net zo naar haar zin gaat hebben. Schooltjes zijn daar heel erg goed. Mede door de vriendelijke blauwe pistes in het midden, en inderdaad het gebrek aan de absolute massa toerisme die je in de grote gebieden wel hebt.

Plaats een reactie