Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Deutsche Bahn stunt met spotprijzen voor jongeren tot 27 jaar

Rogier op 07 september 2020· geen reacties

Deutsche Bahn Super Sparpreis Young

De Duitse spoorwegen, Deutsche Bahn, verlaagt de prijzen op langeafstandstrajecten voor jongeren tot 27 jaar met de zogenaamde “Super Sparpreis Young” actie. Vanaf dinsdag 8 september kunnen personen tot en met 26 jaar een langeafstandstreinticket kopen vanaf 12,90 euro. Zo wordt het mogelijk gemaakt om voor heel weinig geld toch naar de Alpen te reizen.

Concurrentie met langeafstandsbussen

De reden dat er met zulke stuntprijzen wordt gewerkt is de concurrentie met de langeafstandsbussen, meldde de krant “Bild am Sonntag”. Sinds de liberalisering van de langeafstandsbusmarkt in 2013 vecht het spoor tegen de vaak goedkopere busconcurrentie. Een woordvoerder van de Deutsche Bahn bevestigde dat jongeren de tickets met korting tot en met 1 november kunnen boeken. Reizen is dan mogelijk tot en met eind april 2021.

Beperkt aantal tickets beschikbaar

Er zijn slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. De verkoop start op dinsdag 8 september en loopt t/m 1 november. Let op: het geldt alleen voor ICE/IC/EC tickets, niet voor regionale treinen. Alle tickets vanaf 13 december zullen pas vanaf midden oktober beschikbaar zijn. Wil je dus een treinticket voor de kerstvakantie boeken, dan zul je nog even moeten wachten.

Bron en meer info.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie