Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nieuwe zwarte piste voor Courchevel

Rogier op 07 oktober 2020· 7 reacties

Zwarte piste L’Eclipse boven Courchevel
Zwarte piste L’Eclipse boven Courchevel

In Courchevel heeft men een nieuwe zwarte piste aangelegd voor de wereldcup Courchevel Méribel 2023. Deze skipiste is L’Eclipse gedoopt en is een stevige zwarte afdaling. In december kun je deze piste al skIën of boarden. Tenminste als je een gevorderde wintersporter bent.

Een van de langste pistes van het gebied

De piste is in totaal 3.200 meter lang en begint op een hoogte van 2.234m met een geweldig uitzicht over de gehele vallei. De piste heeft een hoogteverschil van 970 meter. Hiermee is het een van de langste pistes van het gebied. Voor gewone wintersporters is deze piste pittig vanwege de steilte. Voor de wedstrijdskiërs zorgt ook het continu veranderende licht, tussen zon en schaduw, voor extra uitdaging. Deze piste is een aangepaste versie van Jockeys een reeds bestaande zwarte pistemaar welke niet geschikt was voor een worldcup wedstrijd. Men heeft dus de ondergrond aangepast, de piste verbreed en een heel stuk nieuwe piste toegevoegd.

Roc de Fer tunnel Méribel
De Roc de Fer tunnel

Nieuwe ski-tunnel in Méribel

Ook in Méribel wordt er al hard gewerkt voor het wereldkampioenschap in 2023. Zo heeft men de Roc de Fer tunnel aangelegd. Dankzij deze tunnel kan iedereen gewoon van het skigebied blijven genieten, ook tijdens deze (en andere) wedstrijden. Deze tunnel is een enorme verbetering ten opzicht van de oude tunnel: 50 meter lang, 8,50 meter breed en 5 meter hoog. Dankzij deze nieuwe tunnel kunnen alle wintersporters gemakkelijk naar de prachtige Roc de Fer sector skiën met zijn legendarische pistes en fantastische uitzichten over het dal.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

ThomasG7 oktober 2020 · 17:30

Is deze piste echt nieuw? Volgens mij lag deze er vorig jaar ook al, piste Jockeys als je op de pistekaart kijkt (https://cdn.wintersport.nl/media/skimaps/1/622.jpg). Vorig jaar was dat nog wel 1 groot knollenveld en niet geprepareerd.

Rogierauteur7 oktober 2020 · 17:41

Het klopt inderdaad dat dit een ‘nieuwe versie’ is van Jockeys, maar die hebben ze wel behoorlijk aangepast en gedeeltelijk omgelegd zoals hier te zien is.

Click. Click. Peace
Snowy19707 oktober 2020 · 19:15

Ik hoop wel dat ze er een flinke batterij sneeuwkanonnen langsgezet hebben. De keren dat ik daar geweest ben, was het laatste deel van deze piste altijd groen en dus gesloten.

Beter één piste onder mijn ski's dan 10 op de webcam
Matthias1237 oktober 2020 · 19:31

Ik hoop wel dat ze er een flinke batterij sneeuwkanonnen langsgezet hebben. De keren dat ik daar geweest ben, was het laatste deel van deze piste altijd groen en dus gesloten.

Snowy1970 op 07 okt 2020 19:15

Natuurlijk doen ze dat niet, het is tenslotte maar een piste waar het WK op geskied zal worden. Waarom zou je zoiets besneeuwen?

Born to Ride
DrPhil7 oktober 2020 · 21:06


Lijkt me toch grotendeels het oude tracé van de Jockey te volgen. Die heb afgelopen februari een stukje geskied, om op de Murettes te komen. Hoge buckles die heel ongelukkig lagen.
De groene markering is de rode Murettes, denk ik.
De oude situatie:

*bericht bewerkt door DrPhil op 07 okt 2020 21:11

skifan7 oktober 2020 · 21:55

De mannenafdaling in 2023 start bij de aankomst van de Plantrey lift.
De piste l’Eclipse is de nieuwe naam voor de piste Bouc Blanc en de piste Jockeys.
Beide pistes zijn voorzien van sneeuwkanonnen en er is een tunnel gebouwd om (tijdens wedstrijden en trainingen) skiers vanaf de aankomst van de Forêt stoeltjeslift aansluiting te geven op de andere pistes.
De Jockeys piste is op een aantal plaatsen breder en minder steil gemaakt. Het laatste stuk van deze afdaling is nieuw. De piste Jockeys kwam uit op de piste Murette, de piste l’Eclipse komt pas voorbij de springschansen op de Murette uit.
Deze aanpassing is vooral gedaan om te zorgen dat men vanaf de finish een goed zicht heeft op de laatste paar honderd meter van de afdaling. De finish is op het dak van het Alpinium. Zomers is dit dak van een vorig jaar geopende parkeergarage een voetbalveld.

Onze foto’s van deze winter (ook van de nieuwe piste): https://www.flickr.com/photos/skifan/albums

bon ski
DrPhil7 oktober 2020 · 21:58

A, duidelijk!

Plaats een reactie