Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Inflatietips: 10 skigebieden met gratis skipassen voor kinderen

Roel op 07 oktober 2022· 10 reacties

In veel gebieden skiën kinderen gratis
In veel gebieden skiën kinderen gratis

De skipas neemt op wintersport misschien wel de grootste hap uit ons budget. Een gezin met twee kinderen is in een paar minuten tijd al snel 1200 euro lichter en dan moet de vakantie nog beginnen. Gelukkig zijn er skigebieden waar kinderen (bijna) gratis skiën, ook in 2022/2023 én in de schoolvakanties. We noemen tien skigebieden met een gratis of zeer goedkope skipas voor kinderen.

1. Stubaier Gletscher: kinderen tot 10 jaar gratis

Op de Stubaier Gletscher in Oostenrijk skiet een kind onder de 10 jaar gratis bij een betalende ouder. Bij twee betalende ouders skiën dus twee kinderen gratis. Met 65 kilometer aan piste is de Stubaier Gletscher een van de grootste en meest kindvriendelijke gletsjerskigebieden van Europa. Overigens biedt de Ski plus City Pass Stubai Innsbruck, waartoe ook 12 andere skigebiedjes rondom Innsbruck behoren, eveneens gratis skipassen voor kinderen geboren vanaf 2015.

Volop kinderfaciliteiten op de Stubaier Gletscher
Volop kinderfaciliteiten op de Stubaier Gletscher

Zoek de beste accommodaties in het Stubaital

2. Weißsee Gletscherwelt: kinderen tot 12 jaar gratis

De naam doet anders vermoeden maar het Oostenrijkse Weißsee Gletscherwelt is geen gletsjergebied. Het ligt echter wel op sneeuwzekere hoogte (1482-2600m) en telt 23 pistekilometer. Twee kinderen onder de 12 jaar skiën gratis onder begeleiding van hun ouders. Bij het middelstation Grünsee ligt het kinderland met direct ernaast een eenvoudige piste. Wil je toch meer, dan liggen Zell am See en Kitzbühel-Kirchberg om de hoek.

Zoek de beste accommodaties in Weißsee Gletscherwelt

3. Silvretta Arena: kinderen tot 10 jaar gratis

In de immense Silvretta Arena Ischgl - Samnaun met 239 kilometer aan piste krijgen kinderen tot 10 jaar een gratis skipas onder begeleiding van betalende ouders. Voorwaarde is dat je een gastenkaart van Ischgl of Mathon kunt laten zien. Verblijf je in een van de andere dorpen van het Paznauntal? Voor de Silvretta Skipass (geldig in Ischgl, Samnaun, Galtür, Kappl en See) is de skipas tot 8 jaar gratis.

Zoek de beste accommodaties in Ischgl
Accommodaties vind je onder meer bij Sunweb, Chalet.nl en SnowTrex

4. Großglockner Heiligenblut: tot 10 jaar voor 9 euro per dag

Een wat verscholen maar fraai gelegen skigebied in Oostenrijk is Großglockner Heiligenblut. Met 55 kilometer aan relatief onontdekte pistes skiën gezinnen hier erg voordelig dankzij de ‘Schneemannkarte’. Kinderen tot 10 jaar krijgen deze skipas voor slechts 9 euro per dag. Voorwaarde is dat de ouders ook een skipas kopen.

Zoek de beste accommodaties in Großglockner Heiligenblut

5. Hochzeiger/Pitztal: gratis skiën tot 10 jaar

Hochzeiger in het Tiroolse Pitztal is ook een relatief onbekend gebied van 40 pistekilometer. Hier krijgen kinderen geboren vanaf 2013 een gratis Bambini skipas wanneer de ouders een skipas kopen. Kinderen geboren vanaf 2015 skiën ook gratis in de rest van het Pitztal (Rifflsee en Pitztaler Gletscher).

Zoek de beste accommodaties in Hochzeiger
Vakantiehuizen vind je onder meer bij: Villa for you

6. Tignes - Val d’Isère: gratis skiën tot 8 jaar

Franse skigebieden moeten het vooral van de zeer voordelige pakketreisprijzen inclusief skipas hebben, maar een enkel gebied biedt ook zelf gratis skipassen aan. Zo skiën kinderen jonger dan 8 jaar gratis in het Franse megagebied Tignes - Val d’Isère (300 km piste). De gratis skipas geldt voor iedereen onder de 8 jaar, ongeacht of de ouders een skipas kopen. Daarnaast zijn de Savonette-, Village- en Lancheslift bij Val d’Isère voor iedereen gratis te gebruiken.

Zoek de beste accommodaties in Tignes - Val d’Isère
Aanbiedingen vind je onder meer bij: Summit Travel, Travelski, Sportiek en Sneeuwfun

7. Dolomiti Superski: gratis skiën tot 8 jaar

Met meer dan 1200 kilometer aan piste is Dolomiti Superski het bekendste skipasverbond van Italië. Met klinkende namen als Alta Badia, Val Gardena en Kronplatz zijn de mogelijkheden nagenoeg oneindig en des te mooier is het dat zo’n skipasverbond ook aantrekkelijk is gemaakt voor families. Kinderen tot 8 jaar (geboren na 26-11-2014) krijgen een gratis skipas als een volwassene een skipas voor dezelfde periode koopt.

Seiser Alm, Dolomieten
Seiser Alm, Dolomieten

Zoek de beste accommodaties in o.a. Alta Badia
Accommodaties vind je onder meer bij: TUI, Summit Travel en Sunweb

8. Skirama Dolomiti: gratis skiën indien geboren na 30-4-2014

Het eveneens grote Italiaanse skipasverbond Skirama Dolomiti met skigebieden als Madonna di Campiglio, Passo del Tonale en Folgaria-Lavarone biedt ook zeer aantrekkelijke skipassen. Kinderen geboren na 30-04-2014 skiën onder begeleiding van een betalende ouder gratis. Daarmee heb je zo’n 400 kilometer aan piste tot je beschikking.

Zoek de beste accommodaties in Skirama Dolomiti

9. Zermatt: gratis skiën tot 9 jaar

Een Zwitserse bestemming als Matterhorn Zermatt is natuurlijk allesbehalve goedkoop, maar biedt wel gratis skipassen aan voor kinderen tot 9 jaar. Daarmee heb je zo’n 200 kilometer aan piste tot de beschikking, maar ook als je de grensoverschrijdende skipas inclusief Breuil - Cervinia koopt skiën kinderen t/m 8 jaar gratis.

Zoek de beste accommodaties in Zermatt
Appartementen vind je onder meer bij: Interhome

10. Oberjoch: gratis skiën voor iedereen bij partneraccommodaties

Enkele Duitse bestemmingen bieden ook gratis skipassen die voor volwassenen gelden. Een van de meest aantrekkelijke is de gratis skipas in het Zuid-Duitse Oberjoch. Met de Bad Hindelang PLUS gastenkaart is skiën gratis op ruim 38 km aan pistes als je bij een van de 220 partneraccommodaties boekt. Bovendien krijg je nog extra’s als rodelen, zwemmen in twee binnenbaden en toegang tot een indoor speelhal.

De Bad Hindelang PLUS kaart
De Bad Hindelang PLUS kaart

Zoek de beste accommodaties in Oberjoch

Meer aanbiedingen

Naast de echt gratis skipassen bestaan er nog allerlei kortingen waarmee skigebieden proberen wintersporters te lokken. Zo skiën jongeren tot 18 jaar in het Oostenrijkse Osttirol voor het lage kindertarief. Voor een 6-daagse skipas betalen zij in het hoogseizoen slechts €144,50 (de helft van een normale skipas). En in Ski amadé skiet het derde kind gratis als tenminste 1 ouder en de 2 oudste kinderen van een gezin een skipas kopen. Verder kun je natuurlijk altijd een pakketreis boeken. Tal van reisaanbieders hebben accommodaties inclusief skipas waar de korting in verdisconteerd zit. Doordat zij grootschalig skipassen inkopen betaal je vaak minder voor een skipas dan in het skigebied zelf. De beste pakketprijzen vergelijk je hier.

Nog meer tips

Meer tips lees je op onze themapagina goedkoop op wintersport en meer specifiek over 2022/2023 in de serie Inflatietips.

Ken jij meer skigebieden met gratis of goedkope skipassen? Laat het ons hieronder weten in een reactie.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Bad Kleinkirchheim, daar skiën kinderen tot 12jaar voor 6 euro per week.

Mooi overzicht! Onze kinderen in de voorjaarsvakantie (Midden) 14, 10 en 8 jaar oud. Ik ben ook benieuwd naar gebieden waar het derde kind gratis skiet. Heeft iemand daar ervaring mee?

Onze jongste wil heel graag leren snowboarden en de anderen kunnen allemaal goed skiën. We zijn op zoek naar een niet al te groot gebied met voldoende afwisseling, maar ook brede blauwe pistes ;-)

In Nauders zijn alle eigen kinderen onder de 15 jaar gratis als beide ouders een skipas kopen. Dit was in voorgaande jaren zo, maar weet niet of dat dit jaar ook het geval is. Prijzen en meer informatie zijn er pas vanaf 1 november. @Lotte78 hele brede, zo niet de breedste van Oostenrijk, blauwe pisten

*bericht bewerkt door FrankF op 07 okt 2022 12:47

Mooi overzicht! Onze kinderen in de voorjaarsvakantie (Midden) 14, 10 en 8 jaar oud. Ik ben ook benieuwd naar gebieden waar het derde kind gratis skiet. Heeft iemand daar ervaring mee?

Onze jongste wil heel graag leren snowboarden en de anderen kunnen allemaal goed skiën. We zijn op zoek naar een niet al te groot gebied met voldoende afwisseling, maar ook brede blauwe pistes ;-)

Lotte78 op 07 okt 2022 11:10

In See en Kappl krijgt het derde jongste (en vierde en vijfde en…) een gratis skipas als ten minste één ouder en twee kinderen onder de 17 tegelijkertijd een skipas kopen:
Familienermäßigung: Gilt nur für das Skigebiet See. Beim gemeinsamen Kauf eines Skipasses für 2 Kinder mit Anspruch auf Kinderermäßigung und einem vollzahlenden Elternteil erhalten alle weiteren Kinder (die jüngsten) mit Anspruch auf Kinderermäßigung Freifahrt. Nachweis der Familienzusammengehörigkeit ist mittels amtl. Lichtbildausweis zu erbringen.

Zo stond het 20 september op de website, nu staat het wat minder duidelijk, zie: https://www.see.at/de/Active/Active-Winter/Skipasspreise-Bet…

Galtür heeft ook speciale prijzen bij meerdere kinderen.

Bad Kleinkirchheim, daar skiën kinderen tot 12jaar voor 6 euro per week.

Erien op 07 okt 2022 10:35

6 euro?? Wat is dat nu voor een bedrag? Hoe komen ze hierop?

1 euro per dag schat ik in

Vals (Graubünden, CH): gratis tot 16 jaar!
Ook is de gondelbaan 1250-1800m het hele jaar door gratis.

Flaine en de rest van Grand Massif skiën kids tot 8jr ook gratis… en vanaf 75jr 😀

Oberstaufen, let op dat je een plus partner hebt, koningscard gebruik ik zelf regelmatig, en Tannheim is in bepaalde periodes gratis skipas.

Onze kleine heeft gewoon een super dolomiti seizoenspas gratis… best gemakkelijk zo (hij is 4 en ik heb een seizoenspas…die gewoon tot 8 gratis wordt aangedikt met een kaart voor de kleine terrorist).

Plaats een reactie