Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Travelski biedt bijzondere verzekering voor gratis annuleren

Roel op 08 oktober 2020·bewerkt op 08 oktober 2020· 3 reacties


Reisorganisatie Travelski heeft een nieuw product gelanceerd. Met de ZEN annuleringsverzekering bieden ze een contante terugbetaling bij bijzondere omstandigheden maar je kunt ook zonder reden annuleren. Als je geen zin meer hebt ontvang je nog steeds een voucher. De verzekering is af te sluiten vanaf 23 euro.

Soort vergoeding

Travelski maakt onderscheid tussen “terugbetaalbare motieven” en “niet-terugbetaalbare motieven”. Bij terugbetaalbare motieven wordt binnen 72 uur een terugbetaling uitgevoerd. Het gaat dan om:

  • Ziekte, overlijden of ongeval (van jezelf of een naaste verwant);
  • Voertuigpech of annulering van je trein/vlucht;
  • Het krijgen van een baan of een betaalde stage waardoor je niet meer kunt reizen;
  • Dagvaardingen, bijv.: getuige / jurydienst / kinderadoptie / herkansing examen.

Niet-terugbetaalbare motieven komen ook voor vergoeding in aanmerking, in de vorm van een voucher die 12 maanden geldig is:

  • Als je gewoonweg niet meer wilt reizen;
  • Als er slecht weer wordt verwacht tijdens je vakantie;
  • Als je een ‘gerechtvaardigde reden’ niet kunt bewijzen, bijvoorbeeld met een doktersverklaring of een vluchtannuleringsbevestiging.

Wettelijk is het al zo geregeld dat wanneer een gebied code rood of oranje krijgt en het onveilig is om op reis te gaan, je de pakketreis kosteloos kunt annuleren. Je krijgt dan het betaalde bedrag terug.

Vanaf 23 euro

De verzekering biedt dus maximale flexibiliteit. De prijs van de annuleringsverzekering is afhankelijk van het boekingsbedrag. Kost je skivakantie tussen de 0 en 300 euro dan betaal je 23 euro premie. Dit loopt op naar 39 euro bij skivakanties tussen 1200 en 1800 euro en naar 150 euro bij skivakanties duurder dan 8000 euro. We adviseren de voorwaarden goed door te nemen.

Met deze bijzondere verzekering kon Travelski weleens een belangrijke troef in handen hebben. Wat vinden jullie? Is dit hét product om wintersporters dit jaar over de streep te trekken?

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.
ThomJ8 oktober 2020 · 08:25

En eenzijdige codes oranje dan? Dat is niet hetzelfde als gesloten grenzen, maar wel realistischer.

Vivace8 oktober 2020 · 11:00

Waarom zou er ook maar 1 land zijn grenzen gaan sluiten?

Nu geldt er nog een sterk advies (in België) voor thuisquarantaine + test.

In het slechtste geval maakt men hier een verplichte thuisquarantaine van + boete en aansprakelijkheid voor gevolgschade wanneer je dat niet navolgt.
Op die manier kan niemand zeggen dat ze de hele economie stilleggen omdat de grenzen gesloten zijn.

Voor bovenvermelde verzekering lijkt alles gedekt tot annulering de dag voor vertrek (als je niet in quarantaine zou willen gaan), dus het lijkt me wel een argument om met minder financiële zorgen toch een skireis te boeken.

Martin71828 oktober 2020 · 21:36

Gratis annuleren, maar wel eerst betalen ;) Ik ben wars van de meeste verzekeringen, en daar valt deze ook onder. Het is net zoiets als op internet bestelde producten “gratis” terugsturen omdat we vooraf halfslachtig gekozen hadden. Handelen en de consequenties aanvaarden vind ik persoonlijk veel leuker.

Plaats een reactie