Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Onzekere tijden voor Oostenrijkse skigebieden

JessicaKroef op 08 december 2020· geen reacties

Axamer Lizum
24 december mogen Oostenrijkse skigebieden weer open, althans open voor de lokale bevolking. Zij zijn hier natuurlijk heel blij mee, maar voor de skigebieden brengt dit vele onderzekerheden en onbeantwoorde vragen met zich mee. Want wat doe je in skigebieden waar je op ski’s de grens kunt oversteken? En wat doe je zonder de inkomsten van buitenlandse gasten?

Deel van de liften dicht

In skigebieden als Axamer Lizum vormen de lokale gasten zo’n drie procent van het totaal. Het loont zich daarom niet om alle liften te openen. Vandaar dat zij, en vele andere skigebieden, een deel van de liften dicht houden. Gebieden krijgen wel financiële hulp van de staat, maar dat bedrag is slechts beperkt en vooral bestemd voor grotere gebieden. Zij maken zich dan ook grote zorgen, want een seizoen draaien met alleen lokale gasten is haast onmogelijk, zeggen ze tegen de Tiroler Tageszeitung.

Mag je met ski’s de grens over?

In de Silvretta Arena, met de dorpen Ischgl (Oostenrijk) en Samnaun (Zwitserland), zijn nog veel onduidelijkheden. Het bijzondere aan dit skigebied is dat het in twee landen ligt. Op dit moment zou een Oostenrijker die op ski’s naar Samnaun in Zwitserland skiet en met de lift terugkomt, 10 dagen in quarantaine moeten. Er moet dus nog iets geregeld worden voor grensoverschrijdende gebieden.

Berghutten in Oostenrijk blijven tot zeker 6 januari gesloten. In Zwitserland is het nog onduidelijk wat zij met Kerstmis gaan doen, op dit moment zijn de berghutten gesloten tot 18 december. Het is dan ook de vraag of de pistes naar Samnaun überhaupt wel open kunnen. Als Zwitserse berghutten weer open mogen is de kans groot dat veel Oostenrijkers daar hun middagpauze nemen, waardoor het in die hutten veel te druk wordt.

Voordelen in Skiwelt

In Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental zijn ze niet bang voor ontevreden skiërs. Ze bieden 90 liften en 288 kilometer piste aan. Juist vanwege het kleinere aanbod zijn er zoveel voordelen die dit feit compenseren. Zo is er veel meer ruimte om te skiën, hoef je niet in de rij te staan en bijna iedereen kan omhoog in zijn eigen gondel. Genoeg ruimte om veilige afstand te houden dus.

Meer weten over corona en wintersport? Bekijk onze themapagina..

JessicaKroef
is skifanaat en stagiaire op de redactie van wintersport.nl

Plaats een reactie