Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Zuid-Tirol verder in lockdown

Roel op 09 november 2020· 4 reacties

Kronplatz
Kronplatz, Zuid-Tirol

In het Italiaanse Zuid-Tirol zijn de coronamaatregelen nogmaals aangescherpt. Nadat de twee overgebleven skigebieden van Sulden am Ortler en Val Senales (Schnalstal) vorige week werden gesloten, mogen sportactiviteiten vanaf nu alleen nog buiten, en in je eentje, plaatsvinden. De maatregelen blijven van kracht tot 22 november.

Meer besmettingen dan in maart

Het aantal coronabesmettingen in Zuid-Tirol is verder gestegen en ligt nu boven het niveau van maart, meldt stol.it.Voor bepaalde gemeenten golden al verscherpte maatregelen, maar nu de besmettingen verder toenemen heeft het volgens gouverneur Arno Kompatscher geen zin om iedere dag nieuwe gemeenten aan dit lijstje toe te voegen. Hij acht het zinvoller om heel Zuid-Tirol dezelfde regels op te leggen.

Minder mensen in openbaar vervoer en liften

Verplaatsingen binnen Zuid-Tirol worden ook aan banden gelegd. Deze zijn alleen toegestaan voor werk, studie, gezondheid en andere ‘noodzakelijke redenen’. Ook geldt er een avondklok van 20.00 uur tot 05.00 uur en in het openbaar vervoer mag slechts de helft van het normale aantal passagiers. Overigens geldt dit percentage nu ook voor gesloten skiliften in Zuid-Tirol als deze weer opengaan. De maximale bezettingsgraad van gesloten skiliften is verlaagd van 80 naar 50%.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.
bartvwg9 november 2020 · 10:35

Nog ruim voldoende (professionele) skiërs in Sulden. Die mogen wel opeengepakt terrasjes doen.

SanderKan9 november 2020 · 10:40

Goede maatregelen denk ik. Brandhaard direct aanpakken en dan hopen dat de infecties dus danig laag zijn tegen de vakantie periode in december zodat de gebieden weer open kunnen en de mensen die er van afhankelijk zijn weer wat geld kunnen verdienen.

Never ski faster than your guardian angel can fly!
seppe39 november 2020 · 10:44

benieuwd normaal 28/12 naar ortisei
voor de eerste trip van 8

nr499 november 2020 · 10:48

Goede maatregelen denk ik. Brandhaard direct aanpakken en dan hopen dat de infecties dus danig laag zijn tegen de vakantie periode in december zodat de gebieden weer open kunnen en de mensen die er van afhankelijk zijn weer wat geld kunnen verdienen.

SanderKan op 09 nov 2020 10:40

Dit is idd de hoop in Italië.

Plaats een reactie