Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Twee doden bij helikoptercrash Courchevel

Rogier op 10 februari 2021· geen reacties

Foto van de neergestorte helikopter. Beeld: BEA

Dinsdagmiddag 9 februari is in Courchevel 1650, op de Dent du Villard, een helikopter neergestort met vijf mensen aan boord. Twee inzittenden hebben het ongeluk niet overleefd. Volgens een persbericht van de prefectuur van Savoie “werd het alarm rond 17.20 uur gegeven door een getuige die de helikopter zag vallen en vervolgens rook zag. De eerste hulp, de PGHM en de SDIS arriveerden om 18.00 uur op de rampplek.”

Piloot buiten levensgevaar

Het vliegtuig werd bestuurd door de eigenaar, Patrick Lepeudry, een bekende winkelier/ondernemer uit Courchevel (tevens voormalig vice-voorzitter van het toeristenbureau en voorzitter van de winkeliersvereniging). Getraumatiseerd maar bij bewustzijn, werd hij per helikopter naar het ziekenhuis in Grenoble gebracht. Hij is buiten levensgevaar. De twee andere gewonden werden naar het ziekenhuis van Albertville-Moûtiers gebracht. De twee overledenen waren vakantiegangers die op dat moment in het station verbleven.

Slecht weer bemoeilijkt onderzoek

Terwijl de prefectuur van Savoie haar crisiscel opende en het SATER-plan in werking stelde (dat tot doel heeft slachtoffers van vliegtuigongelukken op te sporen), was de reddingsoperatie/onderzoek omstreeks 20.50 uur nog steeds aan de gang. Maar de verslechterende weersomstandigheden maakten het moeilijk om de eerste elementen van het onderzoek te verzamelen.

Tweede helikopterongeluk in korte tijd Frankrijk

Dit is het tweede helikopter ongeluk in korte tijd in de Franse Alpen. Op 8 december is een bergreddingshelikopter neergestort tijdens een nachttraining.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie