Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

3,5 miljoen euro aan zwart geld ontdekt in Oostenrijkse après-skibar

Rogier op 11 juni 2021· 4 reacties

Belastinginspecteurs hebben bij huiszoekingen bij de exploitanten van een Oostenrijkse après-skibar voor meer dan 3,5 miljoen euro aan zwart geld in beslag genomen. In totaal worden er 14 mensen van belastingontduiking beschuldigd. Het gaat om opbrengsten uit een hotel, een restaurant en de après-skibar. Volgens het online nieuwsmedium express.at zou het gaan om de Hofstadl in Flachau.

Meer dan 3,5 miljoen euro aan zwart geld

Het Oostenrijkse Ministerie van Financiën heeft bekendgemaakt dat bij de exploitant van deze grote après-skibar contanten en spaarboekjes met een totale waarde van 3,5 miljoen euro zijn aangetroffen. Een bedrag waar geen belasting over is betaald. Er werd ook een illegaal pistool in beslag genomen van de huisbaas. De belastinginspectie in Salzburg hield de uitbaters van het café, restaurant en hotel al enige tijd in de gaten. De belastingontduiking was al even aan de gang. Het oudste spaarboekje kwam uit 2012.

34.500 euro aan zakgeld

De inspecteurs vonden maar liefst 34.500 euro in de jaszak van de restaurantexploitant. Deze man zei grappend dat dit zijn zakgeld was. “De hoeveelheid aangetroffen zwart geld heeft zelfs de meest ervaren onderzoekers verrast”, verklaarde Minister van Financiën Gernot Blümel.

Mogelijke gevangenisstraf

De verdachten hebben de belastingontduiking bekend. Sinds de huiszoeking rapporteerden zij bijna tweemaal zoveel omzet. Volgens het openbaar ministerie moesten in totaal 14 verdachten 3,2 miljoen euro aan achterstallige belastingen betalen. Bovendien worden zij nu ook geconfronteerd met strafrechterlijke vervolging. Naast een boete die in de miljoenen loopt, is ook een gevangenisstraf van verscheidene jaren mogelijk.

Bronnen: exxpress.at en salzburg.orf.at

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Roko11 juni 2021 · 18:21

Aha Flachau, het meest overated stuk van het verder wel aardige skigebied Snow Space. Ging daar altijd met een grote boog omheen.

Uitrusten doe je maar in de lift.
paolie11 juni 2021 · 21:53

Aha. Flachau. Waar je bij meer dan de helft van de skihutten alleen contant kunt afrekenen, zogenaamd omdat pinterminals er geen bereik hebben…
Buiten het hoogseizoen kun je er trouwens prima skiën en de après ski is er uitbundig.

Shane11 juni 2021 · 23:52

Aha. Flachau. Waar je bij meer dan de helft van de skihutten alleen contant kunt afrekenen, zogenaamd omdat pinterminals er geen bereik hebben…
Buiten het hoogseizoen kun je er trouwens prima skiën en de après ski is er uitbundig.

paolie op 11 jun 2021 21:53

Haha, dat is het probleem natuurlijk, het cash betalen in Flachau. In een gemiddelde NL binnenstad wordt alles met pin afgerekend en hebben de eigenaren van de populaire tenten een tienvoud aan zwart geld op zak. Hoe kan dat nou toch…??

I can stick uphill ice, on my saucer...
NielsVoortman14 juni 2021 · 17:20

Inderdaad schitterend; niet kunnen pinnen vanwege geen lijn, maar wel naast de Free WiFi van het ski gebied ook een free wifi van de gelegenheid… Joah joah!
Kijk niet op van dit bericht, maar verbaas mij er meer over dat het zo lang heeft kunnen duren.

Andere kant: De apparaten hebben allemaal tellers (je moet immers met een token het apparaat ontgrendelen, drukt op een knop om er bier uit te laten stromen etc. etc.) Dat ze die dan niet vaker checken?
Of heb ik het verkeerd?

Plaats een reactie