Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Sölden maakt coronamaatregelen winter 2020-2021 bekend

Roel op 11 september 2020· 6 reacties

De coronamaatregelen in Sölden zijn bekendgemaakt

Een van de bekendste skigebieden van Oostenrijk, Sölden heeft haar coronamaatregelen bekendgemaakt. Wie komende winter in Sölden gaat skiën, moet met een aantal zaken rekening houden. Dat geldt ook voor de FIS World Cup wedstrijden die in oktober plaatsvinden. We zetten de belangrijkste coronamaatregelen op een rij.

World Cup zonder publiek

Allereerst worden de FIS World Cup wedstrijden op de Rettenbach gletsjer (17/18 oktober) zonder publiek gehouden. Net als bij andere grote publieksevenementen worden fans niet toegelaten. Meer informatie vind je hier.

Algemene regels

Men hanteert vijf algemene gedragsregels die in het skigebied gelden:

  • tenminste 1 meter afstand houden
  • mond- en neusbescherming dragen
  • hygiënevoorschriften in acht nemen
  • gondels moeten worden geventileerd
  • eigen verantwoordelijk nemen

Neus- en mondbescherming

Mensen zijn verplicht neus- en mondbescherming te dragen als de minimale afstand van 1 meter niet in acht kan worden gehouden. Neus- en mondbescherming (mondkapje, buff enz.) is specifiek verplicht gesloten ruimtes, in liften (incl.lopende banden), liftstations, wachtrijen, kassa’s, restaurants (niet aan tafel, wc’s, skibussen en bij skibushaltes.

Liften maximaal bezet

Omdat mondbescherming in de lift verplicht is, kunnen alle zitplaatsen in gondels en stoeltjesliften maximaal worden bezet. Echter, net als Ischgl behoudt Sölden zich het recht voor om minder mensen toe te laten als het minder druk is. Aangeraden wordt de cabines tijdens de rit te ventileren door de raampjes te openen. Bij lege cabines zorgen liftmedewerkers ervoor dat de raampjes open zijn. Overigens kunnen skipassen online gekocht worden en krijg je tot 20% korting als je ze vroeg bestelt.

Restaurants

Tafels in restaurants worden op afstand van elkaar neergezet of fysiek van elkaar gescheiden met een tussenwand. Bij binnenkomst, als je naar de WC gaat, en in vrije ruimtes is mondbescherming verplicht, aan tafel niet. Menukaarten worden ook digitaal aangeboden en zijn via de smartphone op te roepen. Bij de WC’s zijn desinfectiemiddelen aanwezig.

Geen traditionele après-ski

Er is geen reguliere après-ski in de ‘schirmbars’. Er zijn alleen zitplaatsen met bediening en er wordt rustige achtergrondmuziek gedraaid. Feestmuziek wordt bewust achterwege gelaten.

Check voor updates

Omdat de maatregelen tussentijds kunnen worden aangepast raden we aan de website van Sölden in de gaten te houden. Op de coronapagina van Sölden worden de laatste updates geplaatst.

Tip: lees alles over corona op de themapagina Corona en wintersport.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

philip199111 september 2020 · 12:31

Dag @Roel

Weet jij of deze regels ook voor de andere gebieden in het Ötztal gelden, zoals Obergurgl/Hochgurgl. Zit medio december (hopelijk) zelf in Zwieselstein dus kan beide kanten uit. Vind op de site van Obergurgl namelijk nog niks terug.

Roelauteur11 september 2020 · 12:42

@philip 1991 Deze regels zijn van de Bergbahnen Sölden, dus gelden (nog) niet voor Obergurgl-Hochgurgl.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Roy8311 september 2020 · 16:36

Nou ja, eigenlijk is het overal exact hetzelfde tot nu toe, dus het lijkt me een heel veilige aanname dat bovenstaande ook voor Obergurgl geldt. En voor Hochoetz. En voor Kuhtait, etc :).

Het enige verschil dat ik nu zie, is dat je bij een paar gebieden een buff krijgt, en bij andere niet. Verder is het toch allemaal hetzelfde? Of zie ik iets over het hoofd?

Wannabe Dolomietenkenner...
Roelauteur11 september 2020 · 18:38

@Roy83 De basismaatregelen zijn hetzelfde, de verschillen zitten hem in extra maatregelen die soms wel en soms niet al bepaald zijn. Bv. die buff maar sommige gebieden doen bijvoorbeeld ook geen uitspraken over après-ski, terwijl anderen het nu al uitgesloten hebben. En Ski amadé heeft aangekondigd dat er in skiklassen minder kinderen worden toegelaten, terwijl Sölden daar niks over zegt.

*bericht bewerkt door Roel op 11 sep 2020 18:38

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Roy8311 september 2020 · 18:54

Dat is waar @roel. Ik had net dit gelezen,https://www.wintersport.nl/nieuws/11/09/2020/verscherpte-cor… waardoor apres ski in mijn hoofd nu overal definitief geen optie meer zou zijn :).

Wannabe Dolomietenkenner...
Bobvank12 september 2020 · 11:40

Regels zijn eigenlijk overal hetzelfde, alleen voor Ischgl moet je een test doen.

Alleen lees ik niets over kinderen, vanaf welke leeftijd is een buff verplicht?

Plaats een reactie