Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Duitse skigebieden verhuren skiliften

JessicaKroef op 12 januari 2021· 3 reacties

In Todtnauberg (foto) kun je de Stübenwasenlift afhuren
Ja, je leest het goed. In verschillende skigebieden in Duitsland kun je als huishouden een skilift huren. Wegens de coronamaatregelen mogen skigebieden officieel gezien niet open, maar op deze manier is het toch mogelijk. Zo’n 20 kleine skigebieden in Baden-Württemberg zijn weer open. De vraag ernaar is groot, sommige liften zijn voor het weekend al volgeboekt.

Speciale regel

Officieel gezien moeten skiliften in Duitsland eigenlijk tot het einde van de lockdown gesloten blijven voor toeristische doeleinden. Maar een speciale regel in Baden-Württemberg maakt het mogelijk dat kleine skigebieden toch open mogen… Dit kan doordat in deze deelstaat sleepliften worden gezien als openlucht sportfaciliteit waardoor deze volgens de coronaregelgeving open mogen. De voorwaarde is dat de mensen die er gebruik van maken uit het eigen huishouden komen met maximaal 1 andere persoon. Zolang de coronaregels (mondmasker, afstand, slechts één huishouden) worden nageleefd is er niks aan de hand.

Twintig kleine skigebiedjes in het Zwarte Woud en de Schwäbische Alb zijn op die manier geopend, waar Todtnauberg misschien de bekendste van is. Vorig jaar waren we hier nog met de SnowShow. In Todtnauberg kun je voor 225 euro de 1.000 meter lange Stübenwasenlift voor een uur afhuren.

De openingen staat in schril contrast met bijvoorbeeld Beieren, waar de skiliften gesloten zijn. Daar staan sleepliften beschreven als kabelbaan welke voor toeristische doeleinden gesloten moeten blijven.

Boekingsservice

De sneeuwcondities zijn op dit moment erg goed in Baden-Württemberg waardoor ongeveer 20 skigebieden al gebruik maken van een boekingsservice voor hun privé-piste inclusief lift. Dit kost gemiddeld 150 euro per uur, per huishouden. Voor dit geld heb je dus een eigen skilift en piste tot je beschikking. Kleinere liften en lopende banden zijn iets goedkoper; grotere systemen zijn met 200 euro soms iets duurder.

Op het eerste gezicht een leuke actie. Veel gebieden hebben het financieel moeilijk, maar hebben zo toch een bron van inkomsten waardoor in ieder geval een deel van de kosten wordt gedekt.

JessicaKroef
is skifanaat en stagiaire op de redactie van wintersport.nl
robertski12 januari 2021 · 20:31

Als ik me goed herinner was er een paar jaar geleden een hoofd van zo’n Zuid Koreaans conglomeraat die een lift en piste in Courchevel afhuurde voor iets van USD 3500 voor 2 uurtjes per dag.
Gaf destijds nogal wat ophef.

Skiing: the art of getting cold and going broke while rapidly heading nowhere at great personal risk
DrPhil12 januari 2021 · 21:48

Gelukkig ben ik gisteren een commune begonnen.
Aanmelden kan nog.

Plaats een reactie