Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Puy Saint Vincent wil 5 december openen

Rogier op 12 november 2020· 7 reacties

Puy Saint Vincent wil zo snel mogelijk open

Terwijl grote Oostenrijkse skigebieden hun openingen uitstellen tot de eerste Kerstweek houden veel Franse skigebieden vast aan hun openingen begin december. Alhoewel een verlengde lockdown als een zwaard van damocles boven deze plannen hangt. Puy Saint Vincent baarde dit najaar opzien door te melden dat zij op 15 november open wilden voor topsport-training en vanaf 28 november voor publiek. Momenteel wil men nog steeds openen voor topsporters in november en voor het publiek op 5 december.

Geen sneeuw

De reden dat Puy komend weekend niet opent heeft volgens Laurent Gauthier de nieuwe directeur van het skigebied niets met Corona te maken, maar met het feit dat er geen sneeuw ligt (niet raar voor een half november). Hij zegt tegen de Franse krant de Dauphiné Libéré: “We gaan niet open vanwege de slechte sneeuwcondities. We hebben samengewerkt met de overheidsdiensten om een korte lijst te verkrijgen van atleten die gemachtigd zijn om te trainen. We wachten op een antwoord. We hebben er alle vertrouwen in dat het station op 23 november zal opengaan voor topsporters en in december voor gewone wintersporters.” Tijdens de lockdown mogen professionele sporters blijven trainen.

5 december open voor publiek

Puy verschuift de eerste weekend-opening voor het publiek wel met een week naar 5 december, dit omdat Frankrijk tot eind november in een lockdown zit. Dit zal een opening van een weekend zijn, vanaf 12 december opent het gebied continu.

Gerelateerde weblogs

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Gillesski12 november 2020 · 16:35

Top! Wat zijn de plannen voor de omliggende gebieden zoals Serre Che, Pelvoux, Risoul,

FULL SEND
bartvwg12 november 2020 · 16:54

Ga ik straks nog in Frankrijk gaan skiën zeg. 😳😳😳

Rogierauteur12 november 2020 · 17:23

Top! Wat zijn de plannen voor de omliggende gebieden zoals Serre Che, Pelvoux, Risoul,

Gillesski op 12 nov 2020 16:35

Die willen allemaal open begin / half december meestal op hun vooraf opgestelde data.

Click. Click. Peace
Arnie77712 november 2020 · 21:29

Laten we het hopen 😃

Freeride = Life
Slim12 november 2020 · 23:47

Ik had trouwens gelezen dat niet alleen prof sporters, maar ook berggids en in Frankrijk mogen blijven trainen, in hun geval dus de bergen in.

Rogierauteur13 november 2020 · 08:08

Ik had trouwens gelezen dat niet alleen prof sporters, maar ook berggids en in Frankrijk mogen blijven trainen, in hun geval dus de bergen in.

Slim op 12 nov 2020 23:47

Klopt maar niet zometeen in Puy Saint Vincent. Alle professionele sporters mogen blijven trainen, dus ook gidsen, kliminstructeurs, mountainbikegidsen etc etc etc.

Click. Click. Peace
Fransv13 november 2020 · 13:38

Val jij ook nog onder 1 of andere categorie die ook mag? 😎

Plaats een reactie