Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Onderzoek: ‘Best Ski Resort’ publiceert de beste skigebieden van 2020

JessicaKroef op 13 november 2020· 13 reacties

Best-ski-resort-Zermatt
Zermatt, uitgeroepen tot het beste ski resort van 2020 (Foto: Zermatt Bergbahnen AG)
Wie heeft de beste skipistes? Waar kun je de beste afdalingen skiën? En wat zijn de gaafste plekken voor de après-ski? Dit zijn enkele vragen die dit jaar werden gesteld aan wintersporters voor de 'Best Ski Resort Award 2020’. Elke twee jaar wordt dit onderzoek gehouden en worden er duizenden wintersporters ondervraagd.

Het onderzoek

De organisatie stuurde enquêteurs op pad naar de skigebieden om de wintersporters te vragen wat zij van het skigebied vinden. Zo wordt er onder andere gevraagd wat zij van de grootte vinden, de pistekwaliteit, de accommodaties, de vriendelijkheid en het comfort in de liften. Dit jaar deden er maar liefst 39.795 wintersporters mee aan het onderzoek in 55 skigebieden. Aan het onderzoek deden Oostenrijkers, Italianen, Zwitsers, Fransen, Duitsers, Britten, Belgen, Nederlanders, Polen, Tsjechen, Zweden en Russen mee.

Winnaars 2020

Met een gemiddelde score van een 8,6 werd dit jaar Zermatt uitgeroepen tot het beste skigebied ter wereld, volgens ‘Best Ski Resort’. En dit is niet de eerste keer, ook in 2016 en 2014 kregen zij deze titel.

Hierbij de bijbehorende top 10:

  1. Zermatt (Zwitserland)
  2. Gröden / Seiser Alm (Italië)
  3. Arosa - Lenzerheide (Zwitserland)
  4. Kronplatz (Italië)
  5. St. Moritz (Zwitserland)
  6. Alta Badia (Italië)
  7. Saas - Fee (Zwitserland)
  8. Serfaus - Fiss - Ladis (Oostenrijk)
  9. Obergurgl - Hochgurgl (Oostenrijk)
  10. Ischgl (Oostenrijk)

Betrouwbaar?

Zermatt lijkt bijna alles goed te doen volgens de wintersporters. Echter is het bij dit soort uitreikingen altijd de vraag hoe eerlijk deze zijn gegaan… Er zijn dan ook vele argumenten die de rechtvaardigheid van de uitreikingen in twijfel brengen. Wat is de waarde van een stem als diegene niet in andere skigebieden is geweest? Waar moet 's werelds beste skigebied aan voldoen? Daarnaast is niet iedereen hetzelfde, heeft iedereen andere voorkeuren en is elke vakantie anders gebaseerd op de groep waarmee je op vakantie gaat.

Gratis publiciteit

Daarnaast zijn de lokale VVV’s van skigebieden natuurlijk dol op dit soort prijzen. Het geeft hen eigenwaarde, er kan mee gepronkt worden en er zijn zoveel prijzen dat de keer dat ze geen prijzen winnen ze wel ergens anders kans maken op een prijs.

Het is en blijft een natuurproduct en het skiplezier hangt daarom veelal af van de sneeuwcondities. Of we deze uitslagen dan ook serieus moeten nemen blijft de vraag. Wellicht met een korreltje zout?

JessicaKroef
is skifanaat en stagiaire op de redactie van wintersport.nl

Plaats een reactie

Matthias12313 november 2020 · 20:51

Dit soort verkiezingen neem ik altijd wel met een flinke korrel zout. Er lijken ieder jaar wel 87 van dit soort onderzoeken te zijn met 87 verschillende uitslagen.

Born to Ride
Hooykaas13 november 2020 · 21:15

Marketing
Bijvoorbeeld Lenzerheide Zwitserland 😄 op 3.
Dat kan je toch niet serieus nemen.
Best Ski Resort 2020 van de wereld

Martin718213 november 2020 · 22:22

Bekijk de Wintersporters.nl SnowShow eens; hotel met 6 restaurants en een privé skilift. Niet de goedkoopste bestemming of populairste gebied, maar kwalitatief wel een topper denk ik.

Ik heb alleen geen idee hoe het onderzoek precies is uitgevoerd. Als je 39.795 wintersporters naar hun beste gebied vraagt, dan krijgt Zermat niet de meeste punten. Maar wel als de respondenten hun beste gebied een cijfer mogen geven en je kijkt naar het gemiddelde cijfer per gebied. Dan snap ik wel waarom 4 Zwitserse gebieden in de top-10 staan.

Wunderkammer13 november 2020 · 22:30

Het “applaus voor jezelf”-effect.
Ook bekend als het “uitstekende keuze, mevrouw”-effect.
Ook wel het “ik heb dik betaald, dús het is fantastisch”-effect.

evr6614 november 2020 · 07:01

Wat allemaal niet wegneemt, dat Zermatt zeer zeker een topgebied is. Had er graag nu met de kerst (weer) heen gegaan.

Edwin van Riel
Gillesski14 november 2020 · 09:37

Komt vaak een Zwitsers gebied uit, heeft volgens mij wel te maken met het feit dat Zwitserland zo duur is en je het er dan wel voor over hebt om zo veel te betalen aan je skivakantie waardoor je het automatisch schitterend vindt. Exact zoals Wunderkammer dus zei.
Wat mij wel opvalt is dat er geen enkel Frans skistation bij staat. Dat ligt waarschijnlijk aan de ‘Grand ski’ mentaliteit waardoor er vooral op skiën de focus gelegd wordt en minder op de sfeer.

FULL SEND
Gillesski14 november 2020 · 09:39

Heeft wintersport.nl geen prijs die ze uitreiken aan het beste skigebied volgens Forumgebruikers? Ik zou wel willen weten wat dan vaak de uitkomst zal zijn :)

FULL SEND
SnowboardingSamson14 november 2020 · 09:40

Pfff, dit is om te lachen! Kronplatz, een veredelde molshoop, op plaats 4… Komaan zeg!
En geen enkel Frans skigebied in de top 10???
Neen, hier besteed ik echt geen aandacht aan.

dan5814 november 2020 · 10:08

Pfff, dit is om te lachen! Kronplatz, een veredelde molshoop, op plaats 4… Komaan zeg!
En geen enkel Frans skigebied in de top 10???
Neen, hier besteed ik echt geen aandacht aan.

SnowboardingSamson op 14 nov 2020 09:40

Het is maar wat JIJ er van vindt, niet iedereen dus.
Ik vind het daar leuk, overzichtelijk, goede eetgelegenheden, goed geprepareerd, pistes genoeg…het is maar wat JOUW uitgangspunt is.😉

Born to run. B.S.
Tiny-M14 november 2020 · 11:06

Zoveel prijzen, zoveel winnaars. Als de winnaars maar uit 3 landen komen en ook nog eens alleen uit de Alpen is het natuurlijk net zo serieus te nemen als al die andere lijstjes.

Skiwi14 november 2020 · 11:13

Persoonlijk vind ik deze ranking realistischer: https://www.skiresort.de/beste-skigebiete/
Al merk je natuurlijk wel de voorkeur voor Duitstalige gebieden.

MountainHugger14 november 2020 · 21:00

Gewoon lekker zelf uitzoeken wat je leuk vind qua ski gebied. Mis wel arlberg in dit lijstje (ben er nog nooit geweest, stond wel op de planning) en de Franse skigebieden.

Vaak knuffel ik de berg onvrijwillig....
Piefke14 november 2020 · 21:28

Heeft wintersport.nl geen prijs die ze uitreiken aan het beste skigebied volgens Forumgebruikers? Ik zou wel willen weten wat dan vaak de uitkomst zal zijn :)

Gillesski op 14 nov 2020 09:39

LA NORMA😍☃️

Zijn je knieën je lief, rodel dan altijd zonder skischoenen maar met je snowboots!¡!

Plaats een reactie