Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Hochschwarzwald Card vanaf 1-1-2021 niet meer geldig op de Feldberg

Roel op 14 oktober 2020· geen reacties

Feldberg

Vanaf 1 januari 2021 is de Hochschwarzwald Card niet meer geldig als skipas in het skigebied Feldberg (Zwarte Woud). De gastenkaart, die mensen gratis krijgen bij veel accommodaties in de regio, verliest hierdoor flink aan betekenis voor wintersporters. De Feldberg is met 26 pistekilometer het grootste skigebied van het Zwarte Woud.

Samenwerking opgezegd

De afgelopen jaren maakte het Zwarte Woud volop reclame met de gratis skipas. Bij meer dan 500 accommodaties krijg je de Schwarzwald Card waar verschillende activiteiten bij zijn inbegrepen, waaronder het skiën op de Feldberg. Nu het Liftverbund Feldberg de samenwerking heeft opgezegd is de Hochschwarzwald Card als skipas nog slechts tot en met 31 december 2020 te gebruiken. Daarna moet er worden betaald.

Uniform ticketsysteem

Vanwege de coronapandemie gelden er speciale hygiëne- en afstandsregels bij de liften waardoor er een quotum moet komen op het aantal liftpassagiers, aldus de liftmaatschappij. Men wil overschakelen op een uniform ticketsysteem zonder de Hochschwarzwald Card, waardoor het mogelijk wordt het aantal skiërs te monitoren en indien nodig te beperken. Er gaan echter al langer geruchten dat ook geld een belangrijke rol speelde in de beslissing.

De Hochschwarzwald Card blijft wel geldig bij enkele kleine skigebiedjes en liften in het Zwarte Woud, waaronder Todtnau, Titisee-Neustadt en Hinterzarten.

Tip: bekijk de Snow Show die we in Feldberg opnamen.

Gerelateerde weblogs

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie