Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Gratis annuleren bij accommodaties in Vorarlberg

JessicaKroef op 16 november 2020· geen reacties

Damüls (Vorarlberg)

De lockdowns, reiswaarschuwingen en angst voor het coronavirus maken het de reisbranche dit jaar niet makkelijk. Daarom introduceert de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg een gratis COVID-19 annuleringsverzekering. Deze annuleringsverzekering is voor alle gasten die dit seizoen naar een van de skigebieden in Vorarlberg afreizen.

Voorwaarden

De annuleringsverzekering geldt voor boekingen in het gehele winterseizoen van 1 november 2020 tot 31 mei 2021. De verzekering is automatisch van toepassing op alle bestaande en toekomstige boekingen in de deelstaat Vorarlberg. Er is niets vereist om aanspraak te kunnen maken op de verzekering, waardoor iedereen er automatisch recht op heeft. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je hier: algemene verzekeringsvoorwaarden voor accommodaties in Vorarlberg.

Zonder kosten annuleren

Wanneer een gast, een familielid of een huisgenoot ziek wordt met het coronavirus voor het begin van de vakantie, kunnen alle reisgenoten zijn of haar accommodatie zonder kosten annuleren. Hierbij geldt wel dat het alleen gaat om logiesverstrekkers in Vorarlberg die toeristenbelasting betalen. Als bewijs wordt er gevraagd naar het officiële annuleringsfactuur van de accommodatie en een quarantainemelding of positieve coronatest. Het verzekerde bedrag per gast is maximaal 3.000 euro per verblijf voor zowel de accommodatie als maaltijden. Zo is dat bijvoorbeeld voor een gezin van vier personen maximaal 12.000 euro.

Wanneer kun je er geen gebruik van maken?

Indien je accommodatie wordt geannuleerd wegens het toenemende aantal coronabesmettingen of reiswaarschuwingen voor Vorarlberg dan zijn de annuleringsvoorwaarden van de betreffende accommodatie aanbieder van toepassing. Wat ook geldt als bijvoorbeeld een skigebied of vakantiebestemming geheel of gedeeltelijk wordt gesloten en wanneer iemand ziek wordt tijdens de vakantie waarbij je dus geen aanspraak kan doen op de COVID-19 annuleringsverzekering.

Ook wanneer een accommodatie besluit te sluiten, dan dekt de COVID-19 annuleringsverzekering deze kosten niet. Het wordt dan namelijk beschouwd als een terugtrekking van het huisvestingscontract door het bedrijf.

Gevoel van veiligheid

Tenslotte wil Vorarlberg vooral dat de gasten een goed gevoel hebben bij het boeken van een wintersportvakantie, waarbij veiligheid centraal staat. Gasten moeten zich volgens hen veilig voelen bij hun keuze. En daarbij zijn zij niet de enige. Vele reisorganisaties en accommodaties hebben hun annuleringsvoorwaarden voor het komende winterseizoen al versoepeld om gasten meer zekerheid en flexibiliteit te kunnen bieden.

JessicaKroef
is skifanaat en stagiaire op de redactie van wintersport.nl

Plaats een reactie