Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nieuwe skipas voor Winterberg in strijd tegen drukte

Roel op 17 september 2021· 6 reacties

Winterberg ziet het seizoen door extra maatregelen met vertrouwen tegemoet
Winterberg ziet het seizoen door extra maatregelen met vertrouwen tegemoet

De skigebieden in het Sauerland kijken duidelijk positiever naar de komende winter dan afgelopen jaar. Een gemeenschappelijke skipas voor de gebieden bij Winterberg en nieuwe online-ticketsystemen moeten ervoor zorgen dat de drukte op piekmomenten beter gespreid wordt.

‘Geen derde lockdown’

Dat komend winterseizoen beter gaat worden, werd al ingegeven door de politieke toezegging dat er geen derde lockdown zou komen. Een groot deel van de afgelopen winter waren de skiliften in het Sauerland noodgedwongen gesloten, maar dat zou deze winter niet meer aan de orde zijn. Dit meldt Radio Sauerland.

Skipas ‘Rund um den Kahlen Asten’

Wel zet de Wintersport Arena Sauerland in op spreiding van drukte. Op de eerste plaats in de vorm van een nieuwe gezamenlijke dagpas voor de gebieden rondom Winterberg. De skipas, die de naam “Rund um den Kahlen Asten” zal krijgen, moet meer aandacht vestigen op het gezamenlijke pisteaanbod en wintersporters sturen en spreiden over de deelgebieden. Dan gaat het om Skiliftkarussell Winterberg, Altastenberg, Neuastenberg, de Sahnehang en Ruhrquelle. Tussen de skigebieden gaan gratis skibussen rijden. Er bestaat al langer een gezamenlijke skipas voor de Wintersport Arena Sauerland maar dat is een meerdaagse pas.

null

Online tickets

Verder moeten twee nieuwe online-ticketsystemen ervoor zorgen dat de gebieden de drukte tijdens vakantieperiodes en populaire weekenden aankunnen. Zo kunnen er bijvoorbeeld limieten worden gesteld aan het aantal te verkopen skipassen. Winterberg en Willingen hebben dit online ticketsysteem eerder al succesvol ingezet, nu hebben ook Altastenberg en Neuastenberg dit systeem aangeschaft.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Wellicht goed om te vermelden dat de skibus vanaf het dalstation van lift 11 er slechts een minuut of 2 over doet om in Neu- of Altastenberg te komen

Met name dat laatste gebied is een mooi alternatief in drukke periodes met ook voor gevorderden interessante mogelijkheden

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Zijn Neu- en Altastenberg dan ook klaar voor een grote toename van skiërs?

Is het grote nadeel van die 2 gebieden ook niet dat ze niet de kwantiteit en kwaliteit hebben op het gebied van sneeuw maken, zoals Winterberg dat wel heeft?

Maw: met mooie sneeuwdagen is het vast een fijn alternatief, maar is dat ook zo als het op kunstsneeuw aankomt (wat natuurlijk best vaak het geval is)?

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Is het grote nadeel van die 2 gebieden ook niet dat ze niet de kwantiteit en kwaliteit hebben op het gebied van sneeuw maken, zoals Winterberg dat wel heeft?

Maw: met mooie sneeuwdagen is het vast een fijn alternatief, maar is dat ook zo als het op kunstsneeuw aankomt (wat natuurlijk best vaak het geval is)?

Roy83 op 17 sep 2021 18:29

Neuastenberg heeft ook zeer degelijke kunstsneeuw capaciteiten en kan met een paar dagen vorst al een flink deel van het gebied openen. Altastenberg is veel meer afhankelijk van natuursneeuw. Maar de drukste weekenden zijn altijd weekenden waarin ook flink natuursneeuw aanwezig is.

Born to Ride

Ik was in januari 2017 op een woensdag in Altastenberg. In dat jaar was er heel veel sneeuw gevallen, in Winterberg bijna 1 meter. In Winterberg was het redelijk druk (parkeerplaats P6 om 08:45 vol). In Altastenberg waren drie kippen en een paardenkoper. Echt he-le-maal niemand.
Ik vind Altastenberg echt een mooi gebiedje. Leuke pistes en je kunt er een mooi rondje skiën. Alleen ligt er nagenoeg nooit voldoende sneeuw. Als ze dat volspuiten met kunstsneeuw net als in Winterberg, is het een fantastische aanwinst.

-er

Plaats een reactie