Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Maandagochtend rond 04.00 brak er brand uit in het historische motormuseum in het begin van de Timmelsjoch Hochalpenstraße in Hochgurl. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de vlammen zich verspreiden naar de kabelbaan en het naastgelegen restaurant. Er zijn geen gewonden gevallen.

Grote operatie

Het museum staat vlak naast het Top Mountain Crosspoint restaurant en het dalstation van de Kirchenkarbahn en bestond grotendeels uit hout. De brandweer kreeg een automatische melding over de brand van het museum, dat zich op 2.200 meter hoogte bevindt. Toen de brandweer arriveerde, stond het plafond al in brand en al heel snel het gehele museum. Er volgde hulp door ongeveer 70 tot 80 brandweermannen uit het Ötztal. Dankzij hun inzet kon er worden voorkomen dat de vlammen zouden overslaan. Ze zijn de gehele ochtend bezig geweest met blussen maar ondanks alle mankracht is het museum verloren gegaan. In het gebouw bevonden zich tijdens de brand twee mensen die door het brandmeldsysteem gewekt werden en op tijd konden ontsnappen.

Museum compleet afgebrand

Juist in deze moeilijke periode zonder gasten en zonder enige inkomsten door de huidige maatregelen is dit een zware klap voor de omgeving. Matthias Klotz (commandant ter plaatse van de vrijwillige brandweer) stelt vast dat dit museum als verloren beschouwd mag worden. De schade wordt dan ook geschat op miljoenen. In het museum werden ongeveer 230 historische motoren en enkele auto’s tentoongesteld op een oppervlakte van 3.000 vierkante meter. Het was het hoogst gelegen motormuseum van Europa. Gedurende 15 jaar hadden de twee broers, Alban en Attila Scheiber, stukken verzameld van over de gehele wereld.

Brandonderzoek

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk, wel is er meteen een brandonderzoeker aan het werk gegaan. De brandweerlieden van de Rijksrecherche beginnen dinsdag met hun werk.

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

JessicaKroef
is skifanaat en stagiaire op de redactie van wintersport.nl

Plaats een reactie

StefVC19 januari 2021 · 08:11

Intriest.
Prachtige plaats als skiër en als auto/moto liefhebber. Zonde!

michelr19 januari 2021 · 21:59

Zeer triest gelukkig zijn er een aantal historische motoren gered, maar het is en blijft triest.

DavidBE20 januari 2021 · 13:38

En een knap gebouw, hopelijk wordt het opnieuw opgetrokken. Al gekend wat de oorzaak is?

Kev120 januari 2021 · 16:33

Wat zonde! Het was een prachtig gebouw en een mooie collectie. De locatie maakte het helemaal af. Het basisstation van de gondel zat in hetzelfde gebouw, is dat nog operationeel? (Kan me niet voorstellen…)

DavidBE20 januari 2021 · 17:26

Wat zonde! Het was een prachtig gebouw en een mooie collectie. De locatie maakte het helemaal af. Het basisstation van de gondel zat in hetzelfde gebouw, is dat nog operationeel? (Kan me niet voorstellen…)

Kev1 op 20 jan 2021 16:33

Ja, liftgebouw zou gespaard zijn gebleven. Maar tja, de liften draaien er jammer genoeg toch niet…

Janette20 januari 2021 · 23:12

Dat is erg voor de liefhebbers van oude motoren, het was zo’n mooi gebouw.

ruudsan10 april 2021 · 15:39

Motormuseum Hochgurgl wordt weer herbouwd na verwoestende brand. Ook weer eens wat positief nieuws.Ik hoop als motor liefhebber ,dat het allemaal lukt.
https://tirol.orf.at/stories/3098369/

Plaats een reactie