Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Onderzoek: "kaasfondue is veilig in coronatijd"

Rogier op 18 november 2020· 8 reacties

Fondue
Fondue

Goed nieuws vanuit Zwitserland. Een panel van wetenschappers heeft in opdracht van Switzerland Cheese Marketing SA antwoord gegeven op de vraag: “Is het mogelijk om in het najaar van 2020 veilig van een fondue te genieten?” Het antwoord is geruststellend…

Veilig fondue eten

In deze tijden waar we overrompeld worden door informatie is het natuurlijk lastig om antwoord te vinden op de specifieke vraag of we nog veilig een fondue kunnen eten. Gelukkig was daar het persbericht op fromagesuisse.ch. De conclusie van het onderzoek is “geruststellend”! Met name vanwege het feit “dat er geen sluitend bewijs is voor de overdracht van het virus door contact met besmette voorwerpen, zoals een fonduevork. Tot nu toe is niet aangetoond dat het virus van object naar een ander object kan overspringen.” Men zegt in hetzelfde persbericht dat de kans groter is om besmet te worden van iemand die naast je zit dan van het contact tussen twee verschillende fonduevorken. Dus daar moet dan nog wel een oplossing voor gevonden worden.

Fonduevorken van een meter?

Men geeft dus aan dat de fonduevorken, of samen uit één pan eten geen extra gevaar oplevert. Maar natuurlijk hoor je je wel aan de geldende afstandsregels te houden en/of in je eigen bubbel te blijven. En dat is natuurlijk erg lastig als je aan het kaasfonduen bent, en daarmee schieten we nog steeds erg weinig op met dit onderzoek. Want is het fijne van kaasfonduen juist niet dat je dit met een groep vrienden of familie doet? Zouden fonduevorken van meer dan een meter eventueel de oplossing zijn?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hessel18 november 2020 · 10:21

Fantastisch nieuws!

En vorken van een meter lijken me op ander vlak gevaarlijker (risico op oogletsel en andere verminkingen neemt schrikbarend toe, naarmate de voorraad wijn kleiner wordt)

evr6618 november 2020 · 10:25

Bizar wat voor onderzoeken er soms tevoorschijn komen. Ook hier een mooie oplossing waar we dan inmiddels een probleem bij gevonden hebben hahaha.

Edwin van Riel
Rogierauteur18 november 2020 · 10:27

@evr66 lol :-)

Click. Click. Peace
evr6618 november 2020 · 10:30

@evr66 lol :-)

Rogier op 18 nov 2020 10:27

En toch, zie ze in een restaurantje nog wel verschijnen ook. Kunnen ze ook een keer per persoon zo’n gerecht serveren in plaats van in grote kommen met een minimum aantal ;)

Hadden in Italië een lichte kaasfondue variant (iets dunner en minder) als vooraf en dat zou hierin prima kunnen werken. Was eigenlijk meer een soort stevige kaassoep zeg maar. Desalniettemin erg smakelijk.

Edwin van Riel
Tiny-M18 november 2020 · 11:13

@evr66 ik vind dat toch een beetje zuunig bakje. Ik ben voor een pannetje per persoon.

evr6618 november 2020 · 11:17

@evr66 ik vind dat toch een beetje zuunig bakje. Ik ben voor een pannetje per persoon.

Tiny-M op 18 nov 2020 11:13

als hoofdgerecht zeker ;)

Edwin van Riel
sterko18 november 2020 · 11:49

Hè jammer. Als die verschrikkelijke stank zou ophouden, zou er eindelijk iets positiefs uit de corona-pandemie zijn voortgekomen.
Kunnen ze misschien nog even onderzoeken of het op tafel zetten van een pan hete gesmolten kaas geen te groot risico op brandwonden en dus overbelasting van de zorg, tot gevolg kan hebben?

Annoying skiers since 2003
Elly318 november 2020 · 11:55

Wat een goed nieuws Rogier bedankt voor dit positieve bericht 👍😂

Dienten Die Alte schule

Plaats een reactie