Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Duitse skigebieden tot 14 februari dicht

Roel op 21 januari 2021· 6 reacties

De Duitse skigebieden blijven tot in ieder geval 14 februari gesloten. Dit heeft bondskanselier Angela Merkel met de deelstaten afgesproken. Naast de liften zullen hotels, restaurants, winkels en scholen gesloten blijven. Er zijn ook verschillende aanscherpingsmaatregelen, waaronder het verplicht dragen van FFP2-maskers in het openbaar vervoer.

Skigebieden in Saksen blijven dicht

Of de lockdown vanaf de carnavalsweek versoepeld wordt en het skiseizoen voor in ieder geval de lokale bevolking kan beginnen, wordt begin februari besloten. Dat zal in ieder geval niet gelden voor de deelstaat Saksen. De deelstaatregering en de grootste skigebieden in Saksen, waaronder Fichtelberg bij Oberwiesenthal, zijn het hierover eens geworden.

In Duitsland kan voorlopig alleen in Baden-Württemberg worden geskied waar liftexploitanten hun liften per uur verhuren aan huishoudens. Zo’n 20 kleine skigebieden bieden dit huurmodel aan, dat door de plaatselijke autoriteiten is goedgekeurd. De gemiddelde prijs per uur is 150 euro.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

SanderKan21 januari 2021 · 10:52

“In Duitsland kan voorlopig alleen in Baden-Württemberg worden geskied waar liftexploitanten hun liften per uur verhuren aan huishoudens. Zo’n 20 kleine skigebieden bieden dit huurmodel aan, dat door de plaatselijke autoriteiten is goedgekeurd. De gemiddelde prijs per uur is 150 euro.”

Dat is ook een mogelijkheid, met een beetje groot huishouden…

Never ski faster than your guardian angel can fly!
Robert721 januari 2021 · 14:35

@Harry: Zijn in het Sauerland de loipen wel gespoord en toegankelijk voor gasten?

*bericht bewerkt door Robert7 op 21 jan 2021 14:35

ello21 januari 2021 · 15:34

En toch 10 dagen verplicht in quarantaine na aankomst in Duitsland en de hotels dicht en een negatieve test overleggen…?

Robert722 januari 2021 · 09:14

@ello: Ik hoef niet Duitsland in om naar het Sauerland te gaan. Ik woon al in Duitsland.

ello22 januari 2021 · 09:19

@ello: Ik hoef niet Duitsland in om naar het Sauerland te gaan. Ik woon al in Duitsland.

Robert7 op 22 jan 2021 09:14

Dan heb je geluk, voor de mensen die in Nederland wonen zit ook Duitsland er helemaal niet in, helaas.

Robert722 januari 2021 · 10:25

@ello: Dagtrips mogen wel hoor. Alleen de liften zijn dicht. Voor mij is het ook gewoon heen en weer rijden. Vandaar ook mijn vrag aan Harry of de loipen wel gespoord zijn. Pistes zijn in het weekend nml wel dicht.

Plaats een reactie