Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Oud snowboardkampioene komt om in lawine

Rogier op 24 maart 2021· 1 reactie

Julie Pomagalski is gisteren omgekomen in een lawine in Zwitserland. Ze was de kleindochter van de oprichter van Poma, en werd in 1999 wereldkampioene snowboardcross. De 40-jarige voormalige snowboardkampioene werd dinsdag meegesleurd in een lawine in Zwitserland welke tevens het leven eiste van een andere Fransman, Bruno Putelli, een gids en bergredder bij het CRS des Alpes in Albertville.

Inhoud van twitter.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door twitter.com.

Lawine ongeluk op de Gemsstock

Julie Pomagalski was met vrienden gaan snowboarden in Zwitserland. Terwijl zij, aan het eind van de ochtend, in het Steintäler gebied, in het Unteralptal, de Gemsstock afdaalde triggerde zij een plaatlawine. Ze werd samen met twee andere freeriders meegesleurd. Het reddingsteam kwam per helikopter ter plaatse maar kon helaas slechts de dood Julie en Bruno vaststellen. Bruno was bergredder voor de CRS in Albertville, dit CRS peleton werd dit jaar al eerder hard geraakt met het neerstorten van een helikopter..

Indrukwekkende snowboard carriere

Als kleindochter van Jean Pomagalski heeft Julie, onder licentie van de skiclub van Méribel (Savoie), een indrukwekkende carrière op als snowboardster achter de rug. Zij won het wereldkampioenschap snowboardcross in 1999 in Berchtesgaden (Duitsland), een zilveren medaille in de parallelslalom in 2003 in Kreischberg (Oostenrijk) en behaalde nog negen overwinningen tijdens wereldbekerwedstrijden. Na haar snowboardcarrière werkte zij bij het toeristenbureau in Méribel. Tevens runde ze een sportwinkel en een skischool.

Veel lawine ongelukken

De lawine condities in de Alpen zijn op het moment extreem gespannen. Meerdere zeer ervaren off-piste wintersporters hebben zich laten verrassen door grote lawines. (Bekijk bijvoorbeeld dit indrukwekkende filmpje). Zo is ook Jacques Richon overleden in een lawine. Richon was een beroemde arts, bergredder en berggids in Zwitserland. Tijdens het skiën in de regio Mayens de Mase is hij slachtoffer geworden van een lawine. De reddingsdiensten, die zondagavond door zijn familie waren gealarmeerd, hebben zijn telefoonsignaal gelokaliseerd en een nachtelijke operatie op touw gezet. Hij werd ter plaatse behandeld maar bezweek aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Sion. Als je nu op de Franse website data-avalanche kijkt is het duidelijk hoeveel grote lawines er naar beneden zijn gekomen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Rogierauteur24 maart 2021 · 09:44

Een van de vele voorbeelden van afgelopen weekend:
https://c.ledauphine.com/faits-divers-justice/2021/03/23/gui…

Click. Click. Peace

Plaats een reactie