Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Sölden weer open vanaf 5 maart

Rogier op 25 februari 2021· geen reacties

Vanaf 5 maart kan er weer geskied worden in Sölden

Op 15 februari besloot Sölden de liften te sluiten want Sölden zag zichzelf niet langer in staat om het skigebied op een bevredigende en verantwoorde manier open te houden. Zo luidde in ieder geval hun verklaring. Daar komt men nu van terug. Het gebied wil, zoals het er nu naar uitziet, de liften weer openen op vrijdag 5 maart.

Opening Sölden is opvallend

Terwijl er nog steeds vrij veel negatief nieuws uit Oostenrijk blijft komen, zoals de complete lockdown van Mayrhofen, is dit nieuws dat Sölden van plan is de liften weer te openen opvallend te noemen. Op de website geeft Sölden weinig uitleg, men geeft simpelweg aan dat de liften vanaf 5 maart weer geopend zullen zijn. Hier kun je alle liftopeningstijden terugvinden. Als Nederlanders en Belgen hebben wij hier natuurlijk weinig aan, want reizen wordt nog steeds afgeraden. Voor de lokale bevolking en wedstrijdteams is dit natuurlijk wel fijn nieuws. Ook biedt dit natuurlijk hoop voor een skitrip later in het seizoen.

Strenge COVID eisen in Sölden

Als je in Sölden wilt skiën gelden er nog steeds strenge eisen:

  • Voor het gebruik van de skipiste hebben alle skiërs en snowboarders (vanaf 11 jaar) een negatieve COVID-test nodig (niet ouder dan 48 uur), indien zij onmiddellijk daarvoor een kabelbaan hebben gebruikt (geldt niet voor sleepliften).
  • Voor het gebruik van de rodelbaan is geen COVID-test vereist.
  • De controle geschiedt steekproefsgewijs door de gezondheidsinstantie.
  • Mond-neusbescherming (FFP2) moet worden gedragen in de hele liftzone (toegangszone, wachtrijzone) en in de lift.
  • De wettelijk vereiste minimumafstand tussen twee personen bedraagt 2 m.

In deze bijzondere tijden kan alles snel veranderen. Mocht je in Sölden (of ergens anders) willen gaan skiën is het aan te raden altijd de website van het skigebied in de gaten te houden.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie