Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Sunweb en ChaletsPlus komen met geld-terug-garantie

Roel op 25 september 2020· 5 reacties


Twee reisorganisaties hebben hun annuleringsvoorwaarden voor wintersportreizen verder versoepeld. Het gaat om Sunweb en ChaletsPlus die een geld-terug-garantie bieden voor het geval dat er een negatief reisadvies komt voor een skibestemming. Je ontvangt werkelijk je geld terug, het gaan niet om een voucher.

Aangepaste voorwaarden

  • Sunweb: als het reisadvies voor je bestemming binnen 2 weken voor vertrek op code rood of oranje staat, krijg je gegarandeerd je geld terug. Ook als je betaald hebt met een voucher. Dit geldt voor alle nieuwe vakanties met vertrek vanaf 15 december. Voor last minute boekingen (minder dan 6 weken voor vertrek), die op het moment van boeken code oranje of rood hebben, geldt de geld-terug-garantie niet.
  • ChaletsPlus: als je bestemming, het land waar je doorheen moet reizen, of je eigen woonplaats 3 dagen voor vertrek code rood of oranje krijgt, ontvang je het geld terug. Krijgt je bestemming code rood of oranje als je al op je bestemming bent en je besluit naar huis te gaan, dan krijg je voor niet-genoten vakantiedagen geld terug.

Meer gratis annuleren

Beide reisorganisaties zitten in onze accommodatievergelijker, zodat je meteen eventuele alternatieven kunt bekijken. Wil je weten welke reisorganisaties nog meer gunstige annulerings- of omboekmogelijkheden aanbieden, bekijk dan ons actuele overzicht over gratis annuleren.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.
Vivace26 september 2020 · 09:00

Ik vind dit een goed initiatief, maar over welke kleurcodes gaat het dan?

In België heb je nu deze kaart:https://diplomatie.belgium.be/nl
!


Zoals jullie zien, blijft er nu (voor de griep / snotneusperiode al weinig groen over behalve in NW-Italië en ZO-Zwitserland).
De gedachtengang hierachter is totaal verschillend van de Nederlandse kleurencodes:

Dit zijn de covid-kleuren, gebaseerd op informatie van CELEVAL en de FOD Volksgezondheid:

Rood:

  • reizen worden ten zeerste afgeraden door de Belgische autoriteiten; of
  • de autoriteiten van het land verbieden niet-essentiële reizen vanuit België.
    Oranje:
  • de Belgische autoriteiten adviseren een verhoogde waakzaamheid; of
  • reizen is mogelijk, maar de autoriteiten van dit land leggen reizigers uit België een COVID-test en/of quarantaine op = ichtoranje kleur
    Groen: reizen is mogelijk. Hygiëne en afstandsregels zijn nog steeds van toepassing.

Op de site “nederlandwereldwijd.nl” gelden deze kleurencodes:

Naar welke Europese landen kan ik op vakantie?
Vanaf 15 juni kunt u weer op vakantie naar een groot aantal landen binnen de EU/Schengenzone. Het reisadvies voor deze landen is versoepeld van oranje (alleen noodzakelijke reizen, geen vakanties) naar geel (reizen is mogelijk, maar er blijven risico’s).
De gezondheidssituatie in de Europese landen wordt wekelijks beoordeeld. Neemt het aantal besmettingsgevallen in het land toe, dan kan het reisadvies weer aangepast worden van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen).

Gezien de grote druk van allerlei economische belangengroepen zal het heel erg moeten zijn voordat men terug een echt reisverbod (voor niet-essentiële verplaatsingen) zal afkondigen.

Volgens de Belgische codes is alles dus snel oranje (=verplichte test en quarantaine bij terugkeer) en volgens de Nederlandse enkel als er echt verbod is om af te reizen.

*bericht bewerkt door Vivace op 26 sep 2020 09:01

Glide on!
Waah26 september 2020 · 13:46

Geld ook voor Bizztravel. Wat eigenlijk een arm van Sunweb is.

ThomJ27 september 2020 · 00:06

En wat nu als de overheden deze winter weer politiek gaan bedrijven en elkaar reactief negatieve adviezen gaan geven? Hoe kan zo’n organisatie dan altijd het geld teruggeven? Het klinkt toch een beetje als een gok. Negatief reisadvies met kerst en in februari en er zal toch echt een probleem zijn.

Roy8327 september 2020 · 08:36

Summitttravel geeft nu nog een voucher bij oranje reisadvies, maar onderzoekt volgens mij ook of ze het geld terug kunnen gaan geven. Misschien dat het bij wintersport net iets makkelijker kan, omdat je niet met (vooruitbetaalde) vluchten ed zit.

Toch denk ik dat wij niet op voorhand gaan boeken, maar vlak voor vertrek. Ook denk ik dat politieke en economische belangen en dermate grote rol spelen dat de kans op een oranje Oostenrijk of Italië als gevolg van inreisbeperkingen niet heel groot is.

En ik snap dat je voor het hoogseizoen wel graag wil boeken. De anwb roept als slim dat het aantal boekingen al weer op 75% zit, dus de druk om niet achter het net te vissen wordt al weer opgevoerd :).

Wannabe Dolomietenkenner...
Vivace27 september 2020 · 21:38

Suweb Group huurt vaak hele appartementsblokken en hotels af voor een heel seizoen. Hetzelfde geld voor skipassen die zij in bulk tegen enorme kortingen aankopen.
Tenzij ze dit jaar hun contracten aangepast hebben (b.v. huurgeld terugkrijgen van de appartementseigenaars in geval van negatief reisadvies) of dit door middel van een verzekeringscontract hebben gedekt, lijken ze me toch serieuze vaste kosten te hebben.
Omdat het over zo een grote groep gaat, denk ik dat zij hun huiswerk wel gemaakt zullen hebben.

ter info: Sunweb Group = Sunweb, Eliza was here, GOGO, Beachmasters, Bizztravel, Husk, X-travel, Sudtours, Primavera Reizen en Skikot.

Glide on!

Plaats een reactie