Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Zorgen om feestende vakantiegangers in Sankt Anton

JessicaKroef op 26 januari 2021· 21 reacties

Sankt Anton
Ondanks dat er op dit moment geen toeristen welkom zijn in Oostenrijk, verblijven er in Sankt Anton honderden vakantiegangers uit Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk, zo meldt de Tiroler Tageszeitung. Ze zouden daar zijn om te skiën, snowboarden maar ook te feesten.

Negeren van het verbod

Hoewel er verschillende maatregelen zijn getroffen zoals accommodaties en horecagelegenheden die gesloten zijn, reizigers die zich moeten registreren en een quarantaineplicht van 10 dagen, zijn er op dit moment toch toeristen in Sankt Anton. Op internet zijn er verschillende tips te vinden hoe je de verboden kunt omzeilen, zo worden er routes gedeeld en wordt er vertelt hoe mensen een verblijfplaats kunnen scoren.

Après-ski met eigen drank

Ook zijn er foto’s uitgelekt waarop 30 tot 40 feestgangers te zien zijn en bevestigt de politie in Sankt Anton dat er après-ski plaatsvindt in het skigebied met blikjes bier uit de supermarkt. Dit wordt meestal bekostigd door klusjes te doen als afwassen of sneeuwruimen. De burgermeester is verontwaardigd over zowel de gasten als de huisbazen die ondanks het woon- en reisverbod plek verschaffen aan de Britten, Zweden en Denen. De districtsburgemeester in Landeck, Siegmund Geiger, kondigde gisteren al aan strikte controles te gaan uitvoeren, ook in het kader van de registratie- en verblijfswetten.

JessicaKroef
is skifanaat en stagiaire op de redactie van wintersport.nl

Plaats een reactie

nils326 januari 2021 · 14:20

Dit meen je niet…

Joy8526 januari 2021 · 14:50

Had dit al opgevangen op Duitse fora een tijdje geleden… Het gaat ook blijkbaar over mensen met een tweede verblijf. Sommigen mensen hebben een tweede verblijf maar dit staat soms ingeschreven op 4-5 gezinnen. Wettelijk gezien kunnen ze dus daar verblijven alsook samenhokken met die verschillende gezinnen. Al is dit gedrag natuurlijk niet goed te praten…

Elly326 januari 2021 · 15:09

Hoorde het net hier ook op de radio dat ik in de auto zat, dit kan toch niet. Mij werd ook gevraagd of ik plek had voor een wedstijdskier uit NL, hoezo er zijn helemaal geen wedstijden alles is afgelast, was notabene al in zuid Duitsland toen hij onderdak ging zoeken, wat kom je hier doen voor vier dagen je moet er al minimaal vijf in quarantaine.
Op de piste van de week een groep van zes adolescente uit Engeland? vraag mij af of ze zich gemeld hebben en vijf dagen thuis zijn gebleven, :(
Diegene die verhuren flinke boete geven.

Dienten Die Alte schule
paolie26 januari 2021 · 16:37

Het zullen misschien ook wel meerendeels werkloze seizoensarbeiders zijn, die elkaar uit verveling opzoeken.

Kees07327 januari 2021 · 09:12

Gelukkig slaan ze de boel niet kort en klein.
Zonder gekheid, ik denk ook dat dit ‘werkloze’ seizoensarbeiders zijn die er wat van proberen te maken en zoals geschreven bekostigen met kleine klusjes. Wel zaak om hier gepast een einde aan te maken.

Skimams27 januari 2021 · 10:37

Mensen zoeken de randjes op om te kunnen doen waar zij zin in hebben. Mogelijke gevolgen zijn niet interessant toch? Tsjah… ik vind daar wat van maar dat is dan weer mijn mening. En meningen verschillen.
Wat ik niet begrijp: als de constatering door burgemeester en politie er is dat tegen de heersende regels wordt gehandeld, waarom wordt daar dan geen korte metten mee gemaakt?

mama on a mission in the snow
SkiTirol27 januari 2021 · 11:44

Stemmingmakerij, hebben we daar niet genoeg media en politici voor. Laat ze dit lekker lokaal oplossen (en dat moet en gebeurd ook).
Kunnen we het weer over (toekomstplannen om te) skieen en snowboarden hebben :)

Leon10027 januari 2021 · 12:35

Seizoensarbeiders? Lijkt me niet, de toeristenindustrie ligt op z’n gat, daar hebben ze nu echt geen behoefte aan personeel.

paolie27 januari 2021 · 12:52

In veel skigebieden, en zeker St. Anton, werken veel internationale seizoenarbeiders die daar ieder jaar terug komen. Onderkomen en seizoenpas worden al ruim van te voren geregeld en vanaf begin december zijn ze vaak al ter plekke. Toen was nog niet bekend dat het seizoen zo lang stil zou liggen. Zelfs eind december was er nog de hoop dat vanaf februari er toch nog iets van toerisme op gang zou komen, dus kan ik me voorstellen dat je, omdat je er nu eenmaal toch al bent en ook alle tijd hebt om zelf te skiën, gewoon blijft afwachten. Maar dat de verveling inmiddels begint toe te slaan, ook dat kan ik me goed voorstellen.

Bennie27 januari 2021 · 13:00

Nee, maar je zult er maar heen zijn gegaan met het idee dat er geopend zou worden. Was begin december nog het geval.
Dan zit je je daar te vervelen, met her en der een klusje van de baas.
Niet dat het goed is wat ze doen trouwens. Gewoon je aan de regels houden.

*bericht bewerkt door Bennie op 27 jan 2021 13:01

Skiwi8727 januari 2021 · 13:16

Hoorde het net hier ook op de radio dat ik in de auto zat, dit kan toch niet. Mij werd ook gevraagd of ik plek had voor een wedstijdskier uit NL, hoezo er zijn helemaal geen wedstijden alles is afgelast, was notabene al in zuid Duitsland toen hij onderdak ging zoeken, wat kom je hier doen voor vier dagen je moet er al minimaal vijf in quarantaine.
Op de piste van de week een groep van zes adolescente uit Engeland? vraag mij af of ze zich gemeld hebben en vijf dagen thuis zijn gebleven, :(
Diegene die verhuren flinke boete geven.

Elly3 op 26 jan 2021 15:09

Er zijn wel wedstrijden hoor. Die door de nskiv zijn afgelast maar internationale wedstrijden gaan gewoon door.

Elly327 januari 2021 · 18:39

@Skiwi87 Ja idd die zijn er maar in die categorie gaat deze meneer echt niet mee doen :)

Dienten Die Alte schule
MiVe27 januari 2021 · 21:36

Wat leuk voor deze mensen dat ze een legale loophole hebben weten te vinden. Zo ontzettend hard de spuigaten uitlopen zal dit niet.
Dit is er m.i. eentje in de categorie: sociale cohesie slopen: kijk eens hoe slecht die ander het doet. Net zoals het verhaal met de Belgische quarantaine.

Oftewel gewoon doorlopen en niet te druk om maken. Daar hebben we professionals voor.

nils330 januari 2021 · 12:42

De NOS brengt ook hetzelfde oude nieuws… zo slecht

gulian30 januari 2021 · 12:50

Oostenrijk betrapt buitenlanders in skiresort

De Oostenrijkse politie heeft in de populaire wintersportplaats Sankt Anton 96 buitenlanders aangetroffen uit verschillende Europese landen. Die overtreden daarmee de coronaregels. Ze hadden het land niet in gemogen en ze hielden zich niet aan de lockdown.

De burgemeester van Sankt Anton zegt dat er deze week tientallen buitenlandse jongeren naar de skipistes zijn gekomen. De pistes zijn wel open, maar hotels in het skiresort zijn dicht. nos.nl

Onder de jongeren zijn Britten, Polen, Zweden, Denen, Roemenen, Duitsers, Ieren en zelfs Australiërs, zegt de politie van Tirol. Ze kunnen rekenen op boetes tot 2180 euro.

Oostenrijk is sinds 26 december voor de derde keer in lockdown. Van 19 december tot en met 10 januari golden extra beperkingen om buitenlandse wintersporters te ontmoedigen: mensen die het land binnenkwamen moesten eerst in quarantaine. Via een omweg komen toch mensen het land binnen, met als reden werk of opleiding.

Bij opleidingen tot skileraar, die wel doorgaan voor mensen uit heel Europa, is al verschillende keren een corona-uitbraak geweest.

nils330 januari 2021 · 14:01

Dat zeg ik, oud nieuws!

ello30 januari 2021 · 14:05

De NOS brengt ook hetzelfde oude nieuws… zo slecht

nils3 op 30 jan 2021 10:42

Geen NOS, AD

ello30 januari 2021 · 14:07

Corona: 96 Anzeigen nach Polizeikontrolle
Bei intensivierten Kontrollen am Freitag wurden 44 Unterkünfte und 133 Personen überprüft.
kurier.at
9:52 p.m. · 29 jan. 2021

Oud nieuws, van gisteren…

dan5830 januari 2021 · 14:52

Dat zeg ik, oud nieuws!

nils3 op 30 jan 2021 14:01

Wat baten kaars en bril als de … niet zienen (sorry; horen) wil.🤔

Born to run. B.S.
Elly330 januari 2021 · 16:24

Ik snap sowieso niet waarom de anwarter opleidingen overal zijn doorgegaan dan weet je dat dit soort dingen gebeuren.

Dienten Die Alte schule
Leon10030 januari 2021 · 19:35

De NOS brengt ook hetzelfde oude nieuws… zo slecht

nils3 op 30 jan 2021 12:42

Voor de gemiddelde niet-wintersporter die deze site niet bezoekt is het geen oud nieuws. Dus hoezo ‘slecht’?

Plaats een reactie