Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Wintersport Magazine #47 is uit

Edo op 29 september 2020· 1 reactie

De enige zekerheid in deze onzekere tijden lijkt het verschijnen van de eerste Wintersport Magazine van het seizoen. Waar de landenkaart van Europa momenteel als een stoplicht knippert, geeft de natuur groen licht voor een witte winter als we de webcams van afgelopen weekend mogen geloven. Daarom exact op tijd een dikke uitgave vol wintersportinformatie en -inspiratie.

Thema: ‘hulp’

Het thema van nummer 47 is ‘hulp’. Toepasselijk, want als iedereen meehelpt om deze winter zo veilig mogelijk te laten verlopen, kunnen we hopelijk op en neer blijven reizen naar de Alpen. Maar er is meer hulp onderweg. Zo komt ook het wintersporthulpfonds van de Nederlandse Ski Vereniging aan bod, interviewen we Ryce Traveloprichter Peter Hofman die balanceert tussen ondernemer en hulpverlener, tippen we zes skigebieden die het zonder de hulp van kunstsneeuw doen, vertelt redacteur Roel van den Bekerom over zijn genoten lawinecursus: zijn hulplijn in de off-piste, verklappen we in de poll hoeveel weken hulp het Nederlandse wintersportpubliek nodig had bij het leren skiën en geeft Kristy van Lieshout, het gezicht achter de Wintersport Academy, de inns en outs over deze hulptool.

Een toerskitocht van meer dan 1000 km

Is er meer? Natuurlijk, want we zijn flink op pad geweest. Zo zijn er reportages over Bad Kleinkirchheim, Malbun, Wallis, Innsbruck, rodelen in Zwitserland en een toerskitocht van meer dan duizend kilometer! Vanzelfsprekend ook de nationale skitest, met dit keer de comfort en high-end ski’s, we geven zes DIY-tips om je materiaal ter plekke te repareren en leggen je uit waarom niet elke skischoen in elke binding past. Reden voor een feestje? In de Alpen hebben ze er genoeg vanwege hun folklore-achtergrond, wij belichten de meest bijzondere. En we hebben ons verdiept in gamificatie. Oftewel, het gegeven dat er spelelementen in de moderne wintersportvakantie zijn verwerkt: nodig of overbodig?

Houd de brievenbus in de gaten

Dit is slechts een greep uit de inhoud dus houd die brievenbus in de gaten! Want vanaf vandaag tot volgende week dinsdag worden de magazines weer door Nederland verspreid. Nog geen lid van de Nederlandse Ski Verenging, dus geen gratis blad op je deurmat? Check dan deze pagina met alle voordelen en sluit het lidmaatschap direct online af. Of haast je naar de kiosk voordat ze verdwenen zijn!

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet
michelr29 september 2020 · 12:33

Ga zo naar huis de winter komt er aan hopelijk gooit deze crisis geen roet in het eten.

Plaats een reactie