Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Axamer Lizum toch open deze winter

Roel op 30 oktober 2020· 2 reacties

Axamer Lizum
Axamer Lizum

Het skigebied Axamer Lizum bij Innsbruck gaat toch open deze winter. Het gebied maakte op sociale media bekend dat het 27 november de liften zal openen voor het seizoen 2020/21. Eerder dreigde het gebied de hele winter gesloten te blijven vanwege het slechte economische perspectief.

Sluiting dreigde

Op 4 oktober berichtten we dat Axamer Lizum om vrijstelling had gevraagd voor de verplichte opening van het skigebied. De reden was dat men te weinig inkomsten vreesde te genereren vanwege alle reiswaarschuwingen in en rond Oostenrijk. Ook kon men zich niet vinden in de schadeloosstelling vanuit de Pandemiewet. Dit leverde veel kritiek op uit Innsbruck en omgeving omdat Axamer Lizum als een soort thuisskigebied wordt gezien dat opeens gesloten zou zijn. Zij kunnen met het Freizeitticket Tirol, een jaarpas voor locals die vanaf 1 oktober geldt, onder andere skiën in dit skigebied. Ook werd gevreesd voor de plaatselijke hotels en horeca als het skigebied gesloten zou blijven. Dat lijkt met de opening op 27 november dus van de baan, afhankelijk van de sneeuw- en coronasituatie op dat moment.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Mooi voor Oostenrijk en het skigebied dat ze toch open gaan. Helaas voor ons Nederlanders heeft heel Oostenrijk inmiddels de Covid oranje status.

Bron:https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/oostenrijk/reizen/…

[edit] Bron toegevoegd

*bericht bewerkt door richard100 op 31 okt 2020 08:18

Goede stap!

Plaats een reactie