Blog

NK snowboard & freeski 2017 van start met zonovergoten railbattle

NK snowboard & freeski 2017 van start met zonovergoten railbattle
27 maart 2017 martineveldhoen
Pieter-Kral-in-actie-tijdens-railbattle-NK-snowboard-freeski-2017

In een zonovergoten Laax gaan de NK snowboard & Freeski 2017 van start met de inmiddels welbekende railbattle. Weliswaar een funwedstrijd en geen officieel NK, maar dat maakt de inzet van de deelnemers er niet minder om. De twee obstakels bovenaan het Snowpark Curnius Proline vormen het strijdtoneel. Deze rails maken ook deel uit van het parcours waarop morgen het NK slopestyle gehouden zal worden. Tijdens de battle staat sfeer voorop en daarom worden in de meest uiteenlopende categorieën prijzen uitgereikt. Naast winnende tricks word je bijvoorbeeld ook beloond voor het maken van de most runs, best crash en weirdest trick.

Oefenen voor morgen

Best chick is vandaag Babs Barnhoorn, die met een arsenaal aan railtricks – waaronder een frontside bluntslide 270 – de concurrentie achter zich laat. “Ik was hier eerder in het seizoen al en ken de course dus al een beetje. Ik heb veel runs kunnen maken in de ochtend en dat was ook goed om te oefenen voor de slopestylewedstrijd van morgen. Ik heb daar veel zin in en hoop dat er veel mensen meedoen!”

De rails zijn creatief, hier kun je dingen proberen die je in Nederland niet kunt oefenen.

Best senior is Pieter Kral, die er ook uitspringt vanwege zijn onuitputtelijke trukendoos. “De course was lekker slushy en het is ontzettend leuk om met z’n allen een battle te rijden – met dit weer is sowieso leuk alles leuk. De rails zijn creatief, hier kun je dingen proberen die je in Nederland niet kunt oefenen. Thuis heb je bijvoorbeeld geen ‘transfer’ rails waarbij je van de ene rail naar de andere kunt springen.”

podium-railbattle-nk-snowboard-freeski-2017

Podium railbattle NK snowboard & freeski 2017

Resultaten

Best youth: Sam Vermaat

Best rookie: Gib van der Sluis

Best junior: Casper Holzapfel

Best senior: Pieter Kral

Best chick: Babs Barnhoorn

Best trick: Sean Taylor

Weirdest trick: Hidde Hut

Best crash: Bart Poll

Most runs: Giulia Lach de Bere

Best skiër: Jamie Koster

Kijk hier voor het volledige wedstrijdprogramma van de NK snowboard & freeski 2017: wintersport.nl/nk-snowboard-freeski