Sluit deze melding
Menu

Noords Festival (NK langlauf)

21 Jan 2017 - 28 Jan 2017

In de week van 21 t/m 28 januari 2017 vindt in het Duitse Reit im Winkl voor de achtste keer het Noords Festival & NK langlauf plaats. Met lessen, clinics, tochten en wedstrijden biedt het Noords Festival een compleet programma op het gebied van langlaufen en is het het leukste evenement voor langlaufers van alle leeftijden en niveaus. De Nederlandse Ski Vereniging organiseert het Noords Festival in samenwerking met Wintersportverein Reit im Winkl en Vasa Sport.

Reit im Winkl, sneeuwloch aan de Noordkant van de Alpen

Reit im Winkl ligt in een wijds dal tussen de beboste bergen van de Chiemgauer Alpen, nog net in Duitsland maar niet ver van de grens met Tirol. Het heeft een gezellige dorpskern met winkels, hotels en konditoreien. Daaromheen ligt een mooi glooiend landschap met boerderijen en hotels. Reit im Winkl ligt op slechts 700 meter hoogte, maar is door haar ligging aan de noordkant van de Alpen toch zeer sneeuwzeker. Voor de langlaufers ligt er een loipenet van ruim 100 km, waarvan een groot deel ook voor skating. Er kan op diverse plaatsen gestart worden, maar het langlaufstadion is wel het echte startpunt.

Wedstrijdprogramma NK langlauf 2016 – 2017

De inschrijving van de wedstrijden op woensdag, donderdag en zaterdag verlopen via VASA sport: https://www.vasasport.nl/winter/noords-festival-reit-im-winkl-alleen-programma

Woensdag 25 januari 2017 – Reit im Winkl (Duitsland)
NK 7,5 kilometer vrije stijl (skate)

Donderdag 26 januari 2017 – Reit im Winkl (Duitsland)
NK 10 kilometer klassiek

Zaterdag 28 januari 2017 – Reit im Winkl (Duitsland)
NK marathon 25 kilometer vrije stijl (skate)*

Zondag 12 februari 2017 – Thüringen (Duitsland)
NK marathon 30 kilometer klassiek*

*De marathons tellen tevens mee voor de Nederlandse marathon cup.

08052016 Noords festival webversie

Video: Noords Festival

 

Reit Im WInkl

 

Fotocredits:
Herman Hofs