Over de Nederlandse Ski Vereniging

‘De Nederlandse Ski Vereniging is dé toegang tot wintersport voor iedere wintersporter’

“De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) kent geen winstoogmerk. Ze heeft als doel om door inzet van haar passie, expertise, ervaring en netwerk wintersport voor iedere wintersporter daadwerkelijk leuker, veiliger en voordeliger te maken. De NSkiV wil laten zien dat wintersport meer is dan een week vakantie. Nederland ís wintersportland!”

De Nederlandse Ski Vereniging is er voor iedere wintersporter

Sinds de jaren tachtig is wintersport enorm populair onder Nederlanders. Op het hoogtepunt in 1993 reisden 1,25 miljoen Nederlanders naar de bergen om van de wintersport te genieten. De populariteit valt makkelijk te verklaren. Wintersport is een avontuur, een ‘ontsnapping’ aan de praktijk van alledag. De frisse buitenlucht en besneeuwde bergen vormen het decor om jezelf uit te dagen, steeds weer het beste uit jezelf te halen en hierbij bewust en gezond bezig te zijn. Skiën, snowboarden, langlaufen of gewoon lekker in de sneeuw zijn: het is leuk op elk niveau, op elke leeftijd en in elke groepssamenstelling. Niet voor niets is wintersport de familievakantie bij uitstek. Bovendien draagt wintersport bij aan een gezonde levensbalans.

Wij hebben als doel om door inzet van onze passie, expertise, ervaring en netwerk wintersport voor iedere wintersporter daadwerkelijk leuker, veiliger en voordeliger te maken. Wij weten wat er speelt in de wereld van de wintersport en begrijpen waar wintersporters behoefte aan hebben. Daarom bieden wij iedere wintersportliefhebber informatie, adviezen, ondersteuning en perfect passende diensten en producten­. Het is onze missie om wintersporters te helpen hun eigen perfecte wintersport te creëren. Wij zijn er voor iedere wintersporter, of die nu op recreatief, intensief, fanatiek of professioneel niveau aan wintersport doet. Onze leden hebben daarbij natuurlijk wel altijd een streepje voor!

Wij streven geen winstoogmerk na en handelen vanuit het principe dat de inkomsten die worden gegenereerd worden geïnvesteerd in de kracht van de maatschappelijke betekenis van sport. Wij zijn een club actieve, dynamische mensen met een gezamenlijke passie voor de wintersport. Met ongeveer 45 medewerkers en vele vrijwilligers staan wij altijd voor iedere wintersporter klaar en in het bijzonder voor onze 85.000 leden!

NSkiV BV

Medio 2015 is de NSkiV BV opgericht. Zoals hiervoor al gezegd is het onze missie om onze passie en expertise in te zetten om iedere wintersporter te helpen dé eigen perfecte wintersportbeleving te creëren. Dat doen wij onder meer door exclusief aan onze leden een zeer complete doorlopende reisverzekering met unieke dekkingen voor de wintersport aan te bieden. Na bijna 40 jaar ervaring te hebben opgedaan met het aanbieden van reisverzekeringen, willen wij de verzekeringstak verder professionaliseren en uitbreiden met meerdere verzekerings­producten. Om dit te kunnen realiseren is NSkiV BV opgericht.

Meer informatie over het beleid van de NSkiV vind je terug in het meerjarenbeleidsplan 2014-2018 ‘Nederland is wintersportland!’.

ORGANISATIESTRUCTUUR

Het hoogste orgaan van de Nederlandse Ski Vereniging is de algemene vergadering (AV). De AV bestaat uit vertegenwoordigers van de aangesloten verenigingen en provinciale vertegenwoordigers. De lidverenigingen en de provinciaal vertegenwoordigers vertegenwoordigen te samen alle leden van de Nederlandse Ski Vereniging. Naast lidverenigingen kent de NSkiV institutionele leden, zij hebben in de AV spreekrecht, maar geen stemrecht.