Partners

De partners, sponsoren en suppliers van de Nederlandse Ski Vereniging leveren een actieve inbreng en bijdrage aan de ontwikkeling van de wintersport. Hierdoor creëren we toegevoegde waarde voor leden, sporters en verenigingen. De ervaring vanuit deze verschillende invalshoeken helpt ons verder!

Official partners

 Europeesche verzekeringen

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij Europeesche reisverzekeringen – exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Audi

Eigen wegen inslaan en daarmee op een unieke manier conventies doorbreken; dat is de filosofie van Audi. ‘Voorsprong door techniek’; om Audi-rijders steeds weer te verrassen met nieuwe invullingen van mobiliteit. Audi omarmt ontwikkelingen en heeft een open vizier voor nieuwe kennis en inzichten, om deze met gedrevenheid om te zetten in daadwerkelijke vooruitgang. Audi heeft met deze filosofie een succesvolle positie verworven in de Nederlandse automarkt. Het partnership met Audi onderschrijft het doel van NSkiV om wintersporters en werknemers verantwoord, veilig en sportief te laten reizen.

Nederlandse Loterij

De Nederlandse Loterij is in april 2016 ontstaan door de fusie tussen de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto. Daarmee zijn ze de grootste kansspelorganisatie van Nederland geworden met een gevarieerd aanbod van kansspelen. De opbrengsten van Lotto komen, na aftrek van het prijzengeld, volledig ten gunste aan goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er – via NOC*NSF – al 1,4 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Zo ook naar de Nederlandse Ski Vereniging.

Official sponsors

Snowworld

SnowWorld Zoetermeer en Landgraaf zijn locaties waar veel van de activiteiten van de Nederlandse Ski Vereniging plaatsvinden. Naast verschillende evenementen en wedstrijden vinden er ook trainingen en opleidingen plaats.

Ski Amadé

Ski amadé is het grootste aaneengesloten skigebied in Oostenrijk en strekt zich uit over Salzburger Land en Steiermark. Een liftpas is geldig voor de Salzburger Sportwelt, Schladming – Dachstein Tauern, Gastein, Hochkönig’s Winterreich en het Großarltal en biedt toegang tot 760 kilometer pistes. Jaarlijks worden de Nederlandse kampioenschappen alpine in het gebied Ski amadé gehouden.

Ziener

Voorziet de Nederlandse selectieleden van handschoenen en de alpineskiërs van handschoenen en kleding. Het merk is gespecialiseerd in de wintersport voor zowel ski als snowboard.

SUPPLIERS

ICS (INTERNATIONAL CARD SERVICES)

Door de samenwerking met ICS kunnen leden van de Nederlandse Ski Vereniging de NSkiV Visa Card aanvragen. Zonder contant geld op zak kun je hiermee betalen bij ruim 27 miljoen adressen, wereldwijd. Deze card is het eerste jaar gratis voor leden van de NSkiV, daarna verkrijgbaar met korting.

Falke

Falke voorziet de Nederlandse alpine selectie van onderkleding en sokken. Twaalf jaar geleden ontwierp de befaamde sokkenspecialist FALKE voor het eerst een functionele sportkous met asymmetrische teen, toen een heuse revolutie in de Sportsector. De FALKE Underwear biedt ontwerpen die perfect zitten en het lichaam ook de nodige bewegingsvrijheid laten.

Superfeet

De atleten en trainers van de disciplines snowboard freestyle, snowboard alpine en alpine ski worden door Superfeet van binnenzooltjes voorzien. Superfeet produceert de meest stabiliserende binnenzool die in de markt verkrijgbaar is. De inlegzolen verbeteren de gezondheid van de voeten en helpen veelgehoorde klachten te verminderen zoals kramp onder de voet, brandend gevoel, koude en tintelende voeten, drukpunten en schuiven in de schoen.

HOLMENKOL

Holmenkol levert de wax aan de selecties van de NSkiV. En niet alleen de Nederlandse selectie maakt gebruik van Holmenkol. Een groot deel van de World Cup skiërs gebruikt de speedwax van Holmenkol om optimaal te presteren in iedere soort sneeuw.

LAPUA

Het Finse Lapua ondersteunt de biatlonatleten met munitie. Lapua’s producten zijn klein kaliber patronen en componenten voor civiele en professioneel gebruik. Van een bescheiden en praktisch begin is Lapua uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde merken in de industrie. De beste schutters in de hele wereld kiezen Lapua cartridges. Lapua – Passion for Precision.

SWIX

Swix is de marktleider op het gebied van wax en is de meest gebruikte wax supplier in het Worlcup circuit. Het Noorse merk zoekt altijd de beste materialen en is continue op zoek naar verbeterde recepten om zo tot de snelste wax te komen voor elke sneeuw conditie.  Swix voorziet de alpineselectie van wax en tuning materiaal.

DAKA INTERSPORT

Daka Intersport biedt een rijk assortiment aan prominente sportmerken. Zowel in de winkel als in de webshop staan service en sportspecialisme centraal. Het team van vakspecialisten is specifiek opgeleid in verschillende sportdisciplines om de klant optimaal te kunnen assisteren. De winkel heeft vakkennis op het gebied van veel verschillende sporten in huis, waaronder wintersport.

PARTNERS

PILLERSEETAL

De Nederlandse Ski Vereniging organiseert het Noords Festival in het Oostenrijkse langlaufparadijs Pillerseetal. Onder de naam Noords Festival wordt de bekende formule van de NSkiV en Vasa Sport voortgezet en zijn nog enkele onderdelen aan het programma toegevoegd. Vasa Sport voert in opdracht van de NSkiV, onder de paraplu van het Noords Festival, het SneeuwActief-programma uit met veel instructies en tochten. De NSkiV organiseert i.s.m. de Wintersportverein Pillerseetal het NK Langlauf en verschillende andere noordse evenementen.

JOHAN CRUYFF FOUNDATION

De Johan Cruyff Foundation en de Nederlandse Ski Vereniging werken samen om meer jongeren met een lichamelijke beperking kennis te laten maken met skiën en snowboarden. Naast de WintersportFUNdag zal de doorstroom naar de wedstrijdsport voor de jeugd worden vergroot. Door het organiseren van wedstrijdtrainingen, trainingsweken en door deelname aan internationale wedstrijden in het buitenland, krijgen meer jongeren met een beperking de mogelijkheid om door te stromen. Dit alles valt onder de noemer van het gezamenlijke project ‘van FUNdament tot talent’ van de Johan Cruyff Foundation en de NSkiV. Dit project wordt erkend door NOC*NSF.

VeiligheidNL

VeiligheidNL staat voor het vergroten van de veiligheid van alle burgers, van jong tot oud, door het terugdringen van letsel door ongevallen. Onze kracht zit ‘m in de combinatie van letselinformatie en letselpreventie. We duiken niet alleen in de cijfers, maar kijken ook naar gedrag, omgeving en technologie. Deze kennis zetten VeiligheidNL en de NSkiV om in effectieve campagnes om verantwoord gedrag en bewustwording over veiligheid tijdens de wintersport te stimuleren.

Eurosport

Eurosport is een echte allround sportzender en mediapartner van de Nederlandse Ski Vereniging. Vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam bedient de zender de Benelux van zo’n 110 verschillende sporten, waaronder heel veel sneeuwsporten. Zo zijn op Eurosport 1 en Eurosport 2 de voornaamste competities in het snowboarden, alpineskiën, skispringen en biatlon grotendeels live te volgen. Bij deze wedstrijden zoomt Eurosport regelmatig in op de Nederlandse atleten.

Swiss International Airlines (SWISS)

Swiss International Airlines (SWISS) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Zwitserland, met een netwerk van meer dan 70 bestemmingen wereldwijd. SWISS is de favoriete luchtvaartmaatschappij van wintersporters. Ze brengen je niet alleen naar het hart van de alpen, maar vervoeren tevens gratis één set wintersportuitrusting in aanvulling op je standaard bagage .

SANKT JOHANN-ALPENDORF

Sankt Johann-Alpendorf is een klein dorp met een divers skigebied in het hart van de provincie Salzburg. Het ligt op slechts 45 minuten afstand van het vliegveld van Salzburg. Liefhebbers vinden hier alles voor de perfecte wintervakantie: fantastische afdalingen, traditionele alpenhutten en luxueuze hotels met elk hun eigen wellness-aanbod. Voor de sportievelingen zijn er naast de vele skipistes ook het ‘betterpark’, een funpark voor de kids en liefhebbers van adrenaline, genoeg loipes om te langlaufen en bijvoorbeeld pistes om te sleeën. Tevens is Sant Johann-Alpendorf gastheer van de Nederlandse kampioenschappen alpine 2016-2018