BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
clubbrugge

clubbrugge

311 weken lid

Skien is mijn leven, ik probeer zoveel mogelijk dagen per jaar in de sneeuw door te brengen en zit elke dag van het jaar te zoeken naar nieuwe leuke gebieden.

Favoriete land Oostenrijk
Ski / Snowboard Ski
Niveau Pro
Piste / Offpiste Piste
Favoriete ski/snowboard merk nordica
Favoriete kleding merk mammut
Favoriete ski/snowboard schoenenmerk nordica
Favoriete skibril merk uvex
Mijn bestemmingen Serfaus - Fiss - Ladis ( 4 feb 2017 ), Ischgl ( 2 apr 2016 ), Sölden - Ötztal Arena (26 jan 2016 ), Zillertal Arena (19 feb 2015 ), Fügen - Spieljoch (18 feb 2015 ), Hintertuxer Gletscher (17 feb 2015 ), Hochzillertal - Hochfügen (16 feb 2015 ), Zillertal 3000 (13 feb 2015 ), Pitztaler Gletscher (14 apr 2014 ), Sölden (13 apr 2014 ), Kaunertaler Gletscher (12 apr 2014 ), Zillertal Arena ( 1 mrt 2014 ), Stubaier Gletscher (29 mrt 2013 ), Obergurgl - Hochgurgl ( 8 feb 2013 ), Hochzeiger (23 mrt 2012 ), Pitztaler Gletscher (20 mrt 2012 ), Kleinwalsertal ( 9 feb 2012 ), Oberstdorf (11 feb 2011 ), Kleinwalsertal (19 feb 2010 )

Mijn bestemmingen

Laatste forum activiteit

Onderwerp: Topic starter Laatste activiteit Reacties
welke piste is dit rick10 17-10 17:36 956
Ski bus Zell am Ziller Jazz 12-09 17:42 26
Monte Rosa ski Menno 30-01 22:55 70
Meegemaakt: helikopterredding in off-piste terrein Rogier 04-01 15:53 28
Hotel geraakt door lawine, Abruzzen. Rogier 17-02-17 18:05 66
Wat is een skiroute? Rogier 11-01-17 14:53 35
Autobahn of autoroute? Ruud 04-01-17 07:51 47
Welke berg is dit? (deel 4) Yo-han 28-10-16 13:48 894
Welke lift is dit (deel 8) Yo-han 28-10-16 11:33 998
Welk dorp/welke stad is dit? (deel 4) Yo-han 28-10-16 11:29 1348

Laatste reviews

  • Beoordeelde Jochum met 30 september 2014 · 22:06

    Allereerst is dit restaurant aan de voet van het skigebied horberg-arena gelegen. Het ligt aan het dalstation van de parsenn bahn. Een troef van dit restaurant is dat het een prachtig uitzicht biedt vanop het terras op de horberg arena en als de zon schijnt kun je er uren blijven genieten. Het eten is er lekker en niet heel duur. Vooral de kip met friet is een aanrader, lekker sappige kip met lekkere frietjes. Maar daarnaast is zeker ook de salat mit putenstreifen aan te raden. Een typische Duits-Oostenrijks gerecht maar hier is het geserveerd met veel putenstreifen en een uitgebreide salade met als finishing touch een lekkere vinigraitte. Dit restaurant is dus zeker een stop waard als je in de buurt bent!

    Met familie
  • Beoordeelde Dresdner Hütte met 30 september 2014 · 22:00

    Dit is een Alpenvereins hütte die aan de stubaier gletscher gelegen is. Het is een gezellige hut in de typische stijl van een berghut. Het interieur is typisch Oostenrijks met de oude houtkachel en de reënkoppen aan de muur. Het jammere is dat de hütte doordat hij aan de pistes gelegen is het originele karakter van een berghut is verloren. Het eten is er naar de normen van een berghut zeer goed met een uitgebreide menukaart doordat deze aan de pistes ligt. Verwacht ook geen hoogstaande gerechten maar de Oostenrijkse klassiekers zal je hier zeker goed klaargemaakt terugvinden. De prijs is goedkoop en als je lid bent van een alpenverein krijg je zelfs nog korting op bepaalde gerechten. Het eten komt snel op tafel en de bediening is vriendelijk waardoor je snel weer de piste op komt. Daardoor is het een goed pisterestaurant om snel iets te eten over de middag. Het leuke aan deze berghut is ook dat je er kan blijven slapen, ook in de winter. Hier slaap je zeer goedkoop en wederom met lidmaatschap van een alpenverein nog goedkoper. Het is een leuke ervaring en voor de echte fanatiekelingen een top idee om elke dag de eerste lijnen te trekken.

    Met familie
  • Beoordeelde Eisgrat met 30 september 2014 · 21:50

    Het restaurant is centraal op de gletscher gelegen in het bergstation van de eisgratbahn. Het is voor elke skiër bereikbaar en omgeven door blauwe en rode pistes. Het restaurant is groot en doet denken aan een schoolcantine, het is echt een functioneel restaurant om snel te eten wat handig kan zijn tijdens het skiën. Verwacht hier geen hoogstaand eten, de Oostenrijkse klassiekers staan hier op de kaart. Ze zijn eenvoudig klaargemaakt en geserveerd in zeer ruime porties. Hiervoor betaal je zeer weinig wat het een goed restaurant maakt voor smiddags goedkoop en snel te eten om snel terug de piste op te kunnen. Een doorsnee pisterestaurant dus.

    Met familie
  • Beoordeelde Wildspitz met 24 september 2014 · 14:17

    Het restaurant is gelegen bij het binnenkomen van Vent, Vent is een klein rustig dorpje aan het einde van de ötztaler alpen tegen Zuid-Tirol. Hierdoor heeft het restaurant ook Italiaanse invloeden. Het eten is er enorm lekker je kan er een lekker menu'tje eten met carpaccio en lamscarré. Als dessert kun je alle Italiaanse specialiteiten krijgen zoals tiramisu of panna cotta. Bij deze menu kun je genieten van lekkere Italiaanse wijnen. Ten slotte is er voor de kinderen pizza die op de authentiek wijze is klaargemaakt. Het restaurant is uitstekend van prijs kwaliteit. Het is iets duurder dan het gemiddelde Oostenrijkse restaurant maar zeker niet duur naar Belgische normen. Een topper in een prachtige omgeving!

    Met familie
  • Beoordeelde Zirbenstube met 24 september 2014 · 13:07

    Dit restaurant is onderdeel van een hotel. Het is gelegen aan de zugspitzebahn. Het restaurant is in authentieke stijl, warm met veel hout en de typische elementen. De bediening is vriendelijk en in de authentiek klederdracht. Het eten is er lekker, je kan er menu's eten of à la carte. Een groot pluspunt is ongetwijfeld de uitgebreide wijnkelder waar je een keuze uit kan maken. Voor de kinderen is het zeker ook een aanrader aangezien er speelmogelijkheden zoals go-cars zijn. Het is dus een goed restaurant met een ietwat opgewaardeerde keuken maar toch met de Oostenrijkse keuken in het achterhoofd. De prijs is normaal. Zeker een bezoekje waard!

    Met familie
  • Beoordeelde Pizzeria La Tavola met 24 september 2014 · 12:42

    Pizzeria La Tavola is een pizzeria-restaurant, het is gelegen in het centrum van sölden op enkele minuten van het dalstation van de Gigjochbahn. Het is een modern restaurant met een prachtig interieur en vriendelijke bediening. Het eten is er voortreffelijk en voor ieder wat wils. Voor de kinderen is er goed klaargemaakte pizza en voor de meer gastronomische eters is er een overheerlijke carpaccio of rumpsteak met ratatouille en gratin aardappelen. Maar de absolute topper is toch hun lamscarré, deze is prachtig rozé gebakken en goed gekruid. Als dessert zijn er verschillende Italiaanse specialiteiten zoals teramisu of hun overheerlijke panna cotta klaargemaakt met een heerlijke frambozencoulis. Het restaurant is zeer goed als je kijkt naar de prijs. Het is helemaal niet duur voor wat je krijgt en het is daarnaast ook voortreffelijk klaargemaakt. Het is 1 van de betere restaurants in solden.

    Met familie
  • Beoordeelde Sieghard met 22 september 2014 · 16:09

    Dit restaurant is in het dal gelegen, tussen hippach en schwendau. Er is een hotel aan gekopelt. Over het eten alleen maar lof, er is elke maand een gastronomische menu. Deze is zeer goed naar Oostenrijkse normen en goedkoop als je dit vergelijkt met Belgie. De bijhorende goede ranking in de Gault millau is dan ook niet verwonderlijk. Wij hadden de menu genomen waar als hoofdgerecht eend in zat, deze was zeer lekker klaargemaakt, mooi saignant met wintergroentjes en gratin aardappelen. Een pluspunt aan deze menu is dat er bijhorende wijnen kunnen genomen worden, hiermee wordt je meegenomen in een aanbod passende wijnen en allemaal uit Oostenrijk wat het echt speciaal maakt. Dit is het beste restaurant dat ik ooit gegeten heb in Oostenrijk en niet duur. Voor deze menu betaal je in Belgie het dubbele. Dit is een echte topper!

    Met familie
  • Beoordeelde Café 3340 met 22 september 2014 · 16:06

    Het restaurant is het hoogst gelegen restaurant dat met een kabelbaan te bereiken is in Oostenrijk. Het is gelegen bovenaan de prachtige Pitztaler gletscher, van in het restaurant heb je een prachtig zicht over de gletscher en de pistes maar tevens ook over de prachtige Ötztaler alpen en de vele bekende toppen. De bekendste is ongetwijfeld de Wildspitze met zijn 3774 meter die recht voor het restaurant uit ligt. Het restaurant zit verweven in een skistation, het is een prachtige constructie die je soms doet denken hoe hebben ze dit daar gekregen. Het is een modern station met moderne elementen. De achterkant waar het restaurant zich bevindt heeft een prachtig doorzichtig panoramazicht waar je uitkijkt op de Wildspitze. Vervolgens niet onbelangrijk het eten. Het is een iets duurder restaurant en een specialere en modernere keuken. Het is wel zeer lekker, je kan er een heerlijk klaargemaakte steak eten met vergeten groenten. Daarnaast gaat het van schnitzel tot zelfs een opgewaardeerde goulasch. Ten slotte zijn de desserts echte top, prachtige taarten die het water in je mond doen lopen, geserveerd met slagroom of ijs. Dit in combinatie met het uitzicht is de perfecte match. Een echte aanrader dus!

    Met familie
  • Beoordeelde Top Mountain Star met 19 september 2014 · 17:28

    Laten we beginnen met het prachtige uitzicht dat je vanaf hier hebt. Je staat hier op de top van het skigebied Obergurgl-Hochgurgl en vanaf hier heb je een 360 graden zicht over de ötztaler alpen en de Stubaier alpen. Aan de buitenkant is ook een legende met de vele bekende bergen aangebracht waardoor je alles mooi kan herkennen. Het restaurant is wel geen typisch Oostenrijkse hut, traditioneel met veel hout, maar is een modern restaurant met veel glas wat het uitzicht zeker ten goede komt. Hierdoor kun je van dit uitzicht blijven genieten tijdens het eten. Zoals eerder vermeld staat deze hut op de top van het gebied waardoor je ze van ver ziet staan en er zijn elementen aan waardoor ze straalt als de top van de berg. Ten slotte het eten, dit is niet goedkoop maar we bevinden ons dan ook in Obergurgl. Naar de normen van Obergurgl vallen de prijzen nog mee. Maar het eten is er wel lekker, je hebt een ruim aanbod aan gerechten van traditionele naar wat meer verfijnde gerechten. Vooral de kaiserschmarn waren er voortreffelijk, ze waren simpel gepresenteerd maar voortreffelijk klaargemaakt. Ik kreeg er ook wat rabarbermoes bij wat het terug wat specialer maakte. Daarnaast kun je er ook voortreffelijke steaks eten met groenten en aardappelen naar keuze. Een echte aanrader dus!

    Met familie
  • Beoordeelde Tappenalm met 19 september 2014 · 17:09

    Dit restaurant is gelegen aan de piste. Het is ten eerste gelegen op een centraal punt waar vele pistes samenkomen maar daarnaast is het ook gelegen aan een blauwe piste waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Ook ligt het op 5 min stappen van de Horbergbahn bergstation waardoor ook voetgangers er kunnen komen en zo samen met skiënde familie of vrienden eten. Het uitzicht is er prachtig, voor je zie je uit naar het dal en verder naar de zillertal arena. Maar daarnaast kun je ook de prachtige pistes rondom de hut zien. Het ligt namelijk in een kom, waar je aan alle kanten naar beneden kunt. En niet te vergeten kun je aan je rechterzijde de bekende harakiri piste zien. Het is altijd leuk om daar naar te kijken tijdens het eten en zien hoe mensen het er vanaf brengen. Doordat deze hut in een kom ligt waar vele mensen samenkomen kun je denken dat deze zeer drukbezocht is, maar dit valt zeer goed mee doordat er nog een ander restaurant naast is. Die tevens vrolijke muziek afspeelt waardoor je een rustig deuntje op de achtergrond hebt. Ten slotte niet onbelangrijk het eten. Dit is zeer goed als je de prijs bekijkt. Ik heb er een wiener schnitzel gegeten, je kunt denken dit is iets ordinairs en doodsnormaal, maar hier krijg je hem toch met wat groenten erbij wat het wat opwaardeert. Ook de frieten zijn van zeer goede kwaliteit. Daarnaast kon je er ook een zeer lekkere varkensgebraad eten geserveerd met aardappelen met peterselie en salade. Dit was zeer goed klaargemaakt dus een echte aanrader. Het is een simpel gerecht maar het is een kunst om zoiets simpels ook voortreffelijk klaar te maken.

    Met familie