BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Sören
Sören

Sören

342 weken lid

Favoriete land Oostenrijk
Ski / Snowboard Ski
Niveau Gevorderd
Piste / Offpiste Piste
Mijn bestemmingen Leogang ( 9 apr 2017 ), Zillertal 3000 (26 mrt 2016 ), Damüls - Mellau ( 9 apr 2015 ), Gérardmer Mauselaine ( 1 mrt 2014 ), Laax - Flims - Falera ( 1 feb 2014 )

Mijn bestemmingen


Laatste reviews

  • Beoordeelde Damüls - Mellau met 15 april 2015 · 22:44

    Heel leuk, gezellig en vooral sneeuwzeker gebied! Wij zijn met pasen gaan skieën en zo goed als niemand op de piste. Dit komt natuurlijk omdat het gebied minder bekend is bij het grote publiek, alhoewel er steeds meer en mee Belgen naartoe gaan. Het gebied heeft me op een positieve manier beïnvloed. Je ziet dat er de laatste jaren enorm is geïnvesteerd in de infrastructuur. Bijna alle liften zijn net vernieuwd (ook met poepverwarming). Ook de Mellaubahn wordt tegen het volgende skieseizoen 2015-2016 vervangen door een moderne lift met 10 plaatsen. Als beginner is het wel een betrekkelijk moeilijk gebied. Gevorderden voelen zich hier prima thuis! Zo zijn er veel zwarte piste's. Waaronder een piste van 73%!! vertrekkende vanop de Sunnegg. Ook de vele rode en blauwe piste's zorgen voor voldoende afwisseling. De omgeving is ook prachtig. Wanneer je in Mellau op de berg staat zie je langs de ene kant de prachtige alpen en langs de andere kant de Bodensee en het iets 'plattere' land. Ook de pistes 5 en 7 zijn absolute aanraders! Mooie pistes die vlak naast de kerk van Damüls lopen. Het is absoluut een aanrader. Kortgezegd: een leuk, gezellig en modern gebied met een prachtig uitzicht en veel uitdagende pistes. En dit op net geen 800 km van België. Nog een kleine tip: Verlaat in Lindau (D) de autostrade en neem van daaruit de grote banen richting Bregenz. Vanaf daar moet je zowizo de bergen in. Het is hooguit 15 min langer rijden, maar het bespaard je wel een wegenvignet voor Oostenrijk.! Wanneer je terug naar huis gaat passeer dan zeker in Bregenz. Een mooie en gezellige stad.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Beoordeelde Gérardmer Mauselaine met 14 juli 2014 · 11:56

    Leuk, klein en gezellig skigebiedje. Een goed skigebied voor de beginnende skiër. Door de redelijk lage ligging is de sneeuwzekerheid wel beperkter. De pistes zijn korter dan in de alpen, maar voor een midweekje skiën met het gezin of de partner is dit wel een aanrader. Door de skibus, die in het winterseizoen rijd, geraak je gemakkelijk tot aan het skistation. Door de ietwat oudere infrastructuur kunnen de wachtrijen vanaf de namiddag wel wat hoger oplopen. Gebruik daarom zoveel mogelijk de sleepliften (meeste mensen willen de zetellift nemen). Volgens de plannen komen er nog 2 nieuwe liften bij tegen het skiseizoen van 2014 - 2015. Ik ga er zeker nog eens naar terug voor een weekendje shortski, redelijk dicht bij huis.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring