BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Mart-Jan
Mart-Jan

Mart-Jan

222 weken lid

Ski / Snowboard Snowboard
Niveau Beginner
Piste / Offpiste Piste
Favoriete ski/snowboard merk Nidecker
Mijn bestemmingen Ankogel (22 feb 2020 ), Flaine ( 2 feb 2019 ), SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental (26 jan 2018 ), Zillertal 3000 (20 jan 2017 ), Les 7 Laux (11 mrt 2016 ), See, Bardonecchia, Bellwald, Carezza Ski, Val Gardena, Sölden - Ötztal Arena, Obertauern

Mijn bestemmingen

Laatste forum activiteit

Onderwerp: Topic starter Laatste activiteit Reacties
Beoordeel een skihal en win een goodie pakket Arjen 04-11-16 22:56 19

Laatste reviews

  • Beoordeelde SnowWorld Landgraaf met 24 oktober 2016 · 09:50

    Ik ben de afgelopen jaren zeer regelmatig naar SnowWorld Landgraaf (en Zoetermeer) geweest. Mijn ervaring is dat SnowWorld Landgraaf een hele goede baan is om ervaring op te doen met, in mijn geval, snowboarden. De baan is lang, gelijkmatig, niet erg stijl en de sneeuw is van prima kwaliteit. Voor mij is de baan de eerste jaren uitdagend genoeg. De twee kleine pistes zijn voor de eerste stappen uitstekend. Ze liggen afgelegen en je hebt dus geen last van de snelheidsduivels op de lange pistes. De lange pistes zijn van een andere orde. Deze zijn serieus lang, waardoor je echt even bezig bent met je afdeling. Ze zijn voor mij nu nog stijl genoeg, maar ik kan me voorstellen dat het voor gevorderde skiërs en boarders te weinig uitdagend is. Over uitdagend gesproken: het funpark is dit wel! Ik ben geen freestyler maar vanuit de stoeltjeslift heb je uitstekend zicht op de objecten die in het funpark staan. Het is behoorlijk uitgebreid en heeft een eigen sleeplift. De stoeltjeslift in Landgraaf is voor mij als boarder ideaal, maar zou wel wat sneller mogen. Er is ook een sleeplift en deze lijkt iets sneller. Al met al is het een goede locatie om het skiën of snowboarden onder de knie te krijgen. Tijdens de wintersport merkte ik dat ik door mijn ervaring indoor prima buiten uit de voeten kan. Of het met meerdere jaren ervaring ook interessant blijft, kan ik nog niet zeggen, maar voorlopig zullen ze mij er nog wel even zien.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Beoordeelde SnowWorld Zoetermeer met 24 oktober 2016 · 09:07

    Ik ben de afgelopen jaren zeer regelmatig naar SnowWorld Zoetermeer (en Landgraaf) geweest. Mijn ervaring is dat SnowWorld Zoetermeer een prima baan is om ervaring op te doen met, in mijn geval, snowboarden. De baan is de eerste jaren uitdagend genoeg. De twee kleine pistes (1 en 2) zijn voor de eerste stappen uitstekend. Wel is het er vooral richting de wintermaanden soms wat druk met skiërs en boarders die moeilijk of levensgevaarlijk naar beneden komen. In de zomer zijn alle drie de banen heerlijk rustig en kan je lekker aan je techniek werken. Ik ben eigenlijk altijd in de avonduren geweest (ook prijstechnisch interessant) en daarbij was het qua aantal bezoekers altijd prima te doen: geen wachtrijen bij de liften en geen overvolle pistes. Alleen omdat het niveau van de bezoekers op piste 1 en 2 soms wel wat mager is, moet je wel opletten. Ook zijn piste 1 en 2 geschikt om nieuwe vaardigheden te leren zonder dat je dan de meer ervaren skiërs en snowboarders in de weg rijdt. Piste 3 is wat mij betreft van een andere orde. Deze is sowieso een stuk langer, maar ook flink steiler. Ook is de kwaliteit van de sneeuw wisselender. Misschien dat het komt omdat ik altijd in de avonduren in Zoetermeer te vinden was, maar ik vond er vaker sneeuwhopen en ijsplaten. Tegenwoordig is dat voor mij geen probleem, maar juist goed om zo ook te leren omgaan met de wisselende omstandigheden buiten. De verlengde piste heb ik helaas nog niet kunnen testen omdat het bovenste gedeelte was afgesloten om extra te kunnen besneeuwen. Gezien mijn ervaring met de lange pistes in Landgraaf is dit wel een hele fijne uitbreiding. Je kan zo lekker een paar bochten carven, maar het blijft natuurlijk maar 300 meter... De sleepliften zijn voor mij als boarder niet ideaal, maar wel handig om dit onder de knie te hebben voordat je naar je wintersportbestemming afreist. De stoeltjeslift in Landgraaf is bijvoorbeeld een stuk comfortabeler, maar duurt wel erg lang. De loopband in alpincenter Bottrop staat zo vaak stil en duurt daardoor zo lang dat ik met alle liefde de sleeplift van Zoetermeer instap. Al met al is het een goede locatie om het skiën of snowboarden onder de knie te krijgen. Tijdens de wintersport merkte ik dat ik door mijn ervaring indoor prima buiten uit de voeten kan. Of het met meerdere jaren ervaring ook interessant blijft, kan ik nog niet zeggen, maar voorlopig zullen ze mij er nog wel even zien.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring