BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Alke
Alke

Alke

446 weken lid

Het skiën is er bij ons vroeger niet met de paplepel ingegoten. Hoewel we vaak in de zomer in de bergen te vinden waren was het ‘s winters ‘gewoon’ schaatsen. Tot mijn studietijd, toen ben ik 2 keer gaan skiën maar vooral ook feestvieren. Om heel eerlijk te zijn ski ik pas echt sinds mijn 27ste, maar ik heb het dan ook wel een beetje ingehaald. Na een heel seizoen in de Portes du Soleil in een restaurant op de piste gewerkt te hebben was het wel duidelijk, skiën dat is leuk, echt leuk. Ook zomers trok ik weer meer en meer de bergen in. Wandeltochten, rotsklimmen en steile berggraadjes beklimmen: er is geen beter gevoel dan om bovenop een top te staan die je na een lange uitputtende dag hebt beklommen. En in de winter mag je zo’n beklimming afsluiten met een fantastische afdaling door maagdelijke witte poederhellingen. Na 4 jaar lang in Nederland gewerkt te hebben (waarbij ik wel elk jaar zo'n vier weken in de Alpen in de sneeuw zat) heb ik besloten om een eigen hotel te starten in de bergen. Als voorbereiding daarop heb ik ruim zes jaar lang een groot hotel gerund in het Zwitserse Champoussin. En sinds 2009 heb ik mijn eigen stekkie gevonden in het Franse deel van Les Portes du Soleil, Hotel Esprit Montagne in La Chapelle d’Abondance. Op pad gaan met vrienden of gasten de bergen in, dat is toch wel het mooiste wat er is. Je passie delen en anderen laten genieten van de natuur, grenzen laten verleggen en zich zelf laten verwonderen. Dan maakt het niet uit of dat te voet, op sneeuwschoenen, op ski’s of op de toerski’s is.

Favoriete land Frankrijk
Ski / Snowboard Ski
Niveau Gevorderd
Piste / Offpiste Offpiste
Favoriete ski/snowboard merk Dynastar & Stöckli & Atomic
Favoriete kleding merk Tenson & Columbia & Mammut
Favoriete ski/snowboard schoenenmerk Garmont
Favoriete skibril merk Julbo & Giro
Website http://www.hotelespritmontagne.com
Mijn bestemmingen Portes du Soleil (21 jan 2013 )

Mijn bestemmingen

Laatste forum activiteit

Onderwerp: Topic starter Laatste activiteit Reacties
Liveblog coronavirus wintersport: hoogste percentage antilichamen coronavirus in Ischgl Rogier 26-06 11:57 2870
Grens tussen Duitsland en Oostenrijk vanaf 15 juni open Roel 10-06 16:54 44
Info over reizen naar Frankrijk en de situatie aldaar Alke 18-05 07:59 5
Portes du Soleil - centraal in gebied Quick 16-05 14:01 12
Zaterdag 15 februari, staking in Franse skigebieden Rogier 15-02 21:06 46
Update/ sneeuwverwachting winterseizoen pds stevmal 10-02 10:35 235
Deze piste is gesloten, maar... Rogier 03-02 11:30 91
Tips - Portes du soleil - Chatel ruudscheel 15-01 23:00 38
Tijdelijke Südföhn voordat de sneeuw arriveert Henri 15-01 07:21 22
De rest van je leven in 1 gebied: welk? GiGi 04-12-19 20:30 63

Laatste reviews

 • Beoordeelde Le Chalet de Théo met 18 september 2014 · 10:37

  Een restaurantje wat de bergen uitademt, boven Châtel gelegen een klein stukje vanaf de pistes van Barbosine. Komen voornamelijk sneeuwwandelaars, daar voor skiers is het of off-piste of een stukje lopen. Kleine kaart met lekkere verse typische berggrechten. Daarnaast zijn Marie-Pierre en Norbert echthele aardige mensen die houden van het bergleven. In de zomer hebben ze hun refuge Tinderettes waar ze hun schapen hoeden en wandelaars ontvangen.

  Met vrienden
 • Beoordeelde Black Chili met 18 september 2014 · 10:32

  Zeker geen traditionele Zwitserse kaart, maar meer modern en fantasie rijk. Leuk ingericht en aardige bediening

  Met vrienden
 • Beoordeelde Bochasses met 18 september 2014 · 10:16

  Alleen het terras met het meest mooie uitzicht op de Dents du Midi en Champoussin maakt het bezoekje al waard. Simpele maar redelijk goede keuken, verwacht geen culinaire hoogstandjes maar lekker en degelijk eten. En je kan hier het langst van alle terrasje in de buurt in de zon zitten en dan nog terugskien naar Champoussin.

  Met vrienden
 • Beoordeelde Chez BaBeth met 18 september 2014 · 10:12

  Een 'must-do' in de Portes du Soleil. Niet alleen is het eten goed (kan de daghap nemen zonder te vargen wat het is, is altijd goed) en snel, de aankleding bijzonder (permanente kerststal), Babeth is een speciale vrouw. als ze haar dag heeft dan kom je binnen en denk je dat ze jouw al jaren kent en je haar beste klant bent, zo uitbundig wordt je begroet en vertroetelt. En de show die ze dan opvoert in het restaurant is leuk om te zien. Heeft ze haar dag niet, doe dan gewoon wat ze zegt en mondje dicht, dan is ze niet te genieten, maar ook dat is zo extreem dat het wel weer wat leuks heeft, als je de humor er van in kunt zien tenminste.

  Met vrienden
 • Beoordeelde Le Poussin met 18 september 2014 · 10:05

  Dit gezellige restaurant aan de piste ooit zelf gerund, dus ben zwaar bevooroordeeld ?, maar Paul heeft er echt iets moois neergezet. Heerlijk terras in de zon, nederlanstalig bediening, sfeervol ingericht en zeker de twee laatste jaren een kwalitatief goede keuken. Broodje pikante kip op terras in de zon met glaasje Fendant blijft mijn favoriet.

  Met vrienden
 • Beoordeelde Chez Gaby met 18 september 2014 · 10:01

  Kom er nu al 15 jaar en is echt een leuk goed gezellig restaurant met een schitterend uitzicht op de Dents du Midi. Aanraders zijn de Filet de Boeuf en de steengril.

  Met vrienden