BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
SleeVanEee
SleeVanEee

SleeVanEee

73 weken lid

Mijn bestemmingen

Laatste forum activiteit

Onderwerp: Topic starter Laatste activiteit Reacties
Dit of dat #3 lucas5270 29-05 09:45 3965
Welke berg is dit? (deel 5) Yo-han 27-05 15:55 247
Welk pistenplan is dit? (deel 4) Yo-han 21-05 12:20 1296
Welke webcam is dit? (Deel 2) Yo-han 17-05 20:04 782
Website feedback & bugs Yo-han 07-05 12:28 946
Klinovec 15-23 feb 2020 SleeVanEee 11-03 10:51 9
Short-ski Bramberg 6 tot 9 maart SleeVanEee 09-03 14:47 0
Wie is waar wanneer 2019-2020? Supergrover 07-03 23:19 235
Skischolen in Klinovec SleeVanEee 04-03 17:36 7
Klaarmaken voor een volgende dumpfase Roel 25-02 23:05 44

Laatste reviews

 • Beoordeelde met 9 maart 2020 · 14:06

  Verrassend skigebied vlak over de grens met Duitsland. Doordat je vanuit midden Oost-Nederland niet over de standaard wintersportroutes reist, redelijk rustig op de weg. Wel moet je het laatste uur door de dorpjes en stadjes omdat er geen snelweg meer is. Het gebied zelf is ons meegevallen. 3 moderne en een oudere stoeltjesliften en enkele sleepliften. Goed geprepareerde skipistes, wel wat kort ivm de Alpen, maar langer dan in bv Winterberg. Nadeel: je komt bijna altijd weer bij een parkeerplaats uit, waardoor de drukte zich niet echt verspreid. Helaas is de horeca niet meegegroeid met de ontwikkeling van dit gebied. Ze kunnen de drukte niet aan en zeker voor Tsjechië vrij hoge prijzen. Als je met beginners op stap bent een goed alternatief voor Winterberg, maar niet te vergelijken met de Alpen. We kwamen vrij veel Nederlanders en Belgen tegen, maar geen Nederlandstalige skilessen (wel Duits of Engels).

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Beoordeelde met 9 maart 2020 · 13:48

  Wij hebben tijdens een short-ski drie dagen in Bramberg overnacht. Hiervan hebben we twee dagen in de Wildkogel Arena geskied. De pistes lagen er goed bij, met uitzondering van de dalafdaling naar Bramberg. Deze was begin maart onderin nog net te doen, veel slush. Dat is niet zo gek met deze winter. In het gebied zijn een aantal mooie blauwe en rode pistes, weinig zwarte. Nadeel is dat veel pistes naast elkaar liggen en dus op elkaar lijken. Ook ligt het grootste deel boven de bomen, wat dit effect versterkt. Voor gevorderde skiërs voelt het gebied klein aan, na een dag hadden we het hele gebied wel gezien. Ik kan mij goed voorstellen dat het voor families beter geschikt is. Wel moet je voor de kinderlanden met de gondel omhoog, tenzij je gebruik maakt van de losse oefengebieden zoals de wennser gletsjer.

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Beoordeelde met 9 maart 2020 · 13:31

  Bij ons verblijf in Bramberg hebben we één dag in het deelgebied Jochberg-Pass Thum geskied. Wat ons opviel zijn veel redelijk oude liften. Vooral de blauwe pistes liggen redelijk ongunstig op de berg. Veel paden die dan weer dalen en daarna weer stijgen waardoor je vaak moet prikken om de volgende top te halen. Helaas moet je deze pistes vaak wel gebruiken om je door het deelgebied te verplaatsen.

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Beoordeelde met 17 januari 2020 · 19:22

  Iedere vergelijking met de Alpen moet je gelijk vergeten. Minder bekend dan Winterberg, daardoor ook minder druk. Ook geen kamikaze-skiërs in spijkerbroek gezien. Voor beginners of voor kleine kinderen is het gebied perfect om één (of een paar) dagen te kijken of skiën bevalt. Goede skischool! Kun je al wel skiën, dan ben je hier wel snel uitgekeken.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Beoordeelde met 14 januari 2020 · 21:27

  Nu met tussenpozen 3 keer in dit gebied wezen skiën, laatste keer in 2019. Ahorn; Met mijn vriendin, die pas net begonnen is met skiën (2e jaar/week) ook vanuit Finkenberg naar de Ahorn geweest. Helaas geen directe busverbinding naar de Ahornbahn vanuit Finkenberg. Dit is een behoorlijk avontuur met overstappen of een stukje lopen (400 m) vanaf het dalstation van de Penkenbahn. De Ahorn lijkt wel een beetje vergeten gebied. Voordeel is dat het hier vrij rustig is daardoor. Zeker later in de week zit bijna iedereen in de andere deelgebieden. Helaas de dalafdaling niet kunnen doen doordat het onderste stuk in de mist lag en niet geprepareerd was door hevige sneeuwval. Op de terugweg gebruikt gemaakt van de Greenline richting Hintertux. Dichtstbijzijnde halte voor de Ahornbahn is de stop bij de skischule Die roten Profis (Waldfeldweg). Deze bus stopte in Finkenberg weer vlak bij ons appartement, maar dat is natuurlijk afhankelijk van jouw locatie. Penken Wat mij opviel is dat veel mensen vlak bij de Penkenbahn bleven hangen, vooral de blauwe pistes kunnen erg druk worden. Hoe verder weg van de Penkenbahn, hoe rustiger het wordt. Als je een keer gas wil geven op een rustige piste kan ik de rode 13 aanbevelen. Je komt er een beetje lastig, halverwege de zwarte 12 zit er een pad naar rechts. Hierdoor is deze piste erg rustig en ligt deze er meestal de hele dag goed bij. Voor de echte uitdaging is er natuurlijk de Harakiri. Gelijk boven bij de Finkenberg Almbahn zit de Penkentenne, mooie locatie om op het terras te zitten en van de zon te genieten. Ook vind je hier een paar mooie rode en zwarte afdalingen naar de Katzenmooslift. Rastkogel/Eggalm Hier kom je met de 150-er tux. De rij lijkt soms lang, maar als je 's ochtends op tijd die kant op gaat is er meestal geen probleem. De pistes zijn duidelijk minder druk dan in het Penkengedeelte. Wat weinig hutjes op de Rastkogel, de Lammerbichl en de Waldhutte kan ik je afraden. Heidi's Hutte is wel OK. De Skiroute naar de Eggalm is wel goed te doen. Als je klaar bent met skiën kun je nog even verder in de Hexenkessel in Vorderlanersbach. De bus terug naar Finkenberg vertrekt voor de deur. De piste terug naar het Penkengedeelte (rode 66) vond ik niet zo prettig. Als je naar de Hintertux wil, let dan even goed op de weersvoorspellingen. Soms trekt het hier helemaal dicht (of juist open) omdat je een stuk hoger zit dan de rest van het gebied. Ben hier vorig jaar niet geweest, dus ik weet niet of het Tuxerjochhaus nog steeds zo'n bijzondere ervaring is...

  Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring