BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Mathijs!
Mathijs!

Mathijs!

459 weken lid

Mijn bestemmingen

Laatste forum activiteit

Onderwerp: Topic starter Laatste activiteit Reacties
Welk pistenplan is dit? (deel 4) Yo-han 02-06 07:42 1301
Wielrentopic Rogier 25-05 11:37 4465
Welke webcam is dit? (Deel 2) Yo-han 17-05 20:04 782
Wat is jouw niveau? GiGi 07-05 15:30 418
Skigebieden: wat is jouw flop-5? GiGi 13-04 22:34 288
Skigebieden: wat is jouw top-5? GiGi 31-03 14:46 234
Welke Hütte is dit? Jasper 02-03 20:22 576
Leerplicht Jay 07-02-19 23:55 769
Wat is jouw geheimtip? Kristof 01-02-19 18:37 24
welke piste is dit rick10 17-10-18 17:36 956

Laatste reviews

 • Beoordeelde Großglockner Resort Kals - Matrei met 17 februari 2013 · 18:29

  Wat een tegenvaller! Wij zijn hier op 11 februari geweest, maar het was veel te druk. Dit skigebied is ontdekt, onder meer door de Nederlanders. De wachttijden bij de lift waren niet heel lang (max 5 minuutjes), maar de drukte op de piste was te groot naar mijn zin. De kant aan matrei hebben we bewust gemeden vanwege de drukte op de piste (alhoewel bij weinig drukte de pistes wel goed hadden geweest), de pistes waren snel ijzig en er is niet veel uitdaging. De blauwe pistes zijn hier zowat allemaal paden. De afdaling langs de gondel naar Kals is tot het middenstation goed over zwart, snel ijzig over rood en het blauwe pad is druk en snel ijzig in de bochten. De skiroutes 14 en 15 zijn er niet, we hebben ze gezocht maar niet gevonden. Het skigebied voelt eerder als 70km aan en 110 is zwaar overdreven. De Adler Lounge is erg druk en je wordt er onbeleefd behandeld (op de jongen met de haarband na). Ze hebben ons daar vrij onbeleefd verteld dat we buiten op de banken niet bij -10 en na de bestelling van drinken onze broodjes mochten opeten. De kant van kals beviel ons meer. Kals is een mooi dorpje en de zwarte pistes zijn lekker speels en rustig, er zijn in kals ook wat off-piste mogelijkheden op de blauspitz. De pistes waren er ook wel wat ijzig. Al bij al, viel dit skigebied tegen en ik raad het in de vakantieperiodes zeker niet aan, de andere skigebieden van Osttirol zijn veel leuker.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Beoordeelde Sillian Hochpustertal met 17 februari 2013 · 16:28

  Sillian is een mooi en zonnig skigebied. Een gondel met kleine wachttijden (minder dan 5 minuten) brengt je naar de skiweide waar een zeer slome vierpersoonlift vertrekt. Als je het een beetje slim speelt kan je deze ontwijken en meteen gebruik maken van de snelle 6-persoonslift met lichtrode afdalingen. De pistepreparatie was super en de uitzichten van op deze pistes zijn zeer mooi. De rode 6 naar de Ausservillgratenlift is heerlijk van steilte en drukte. Je knalt hier lekker naar beneden, het hutje beneden is goed om te eten en de preizen zijn er zeer schappelijk (4,5 euro voor frankfurter met frieten). De topafdaling van Sillian is toch wel de dalafdaling, zeker als je hem helemaal vanaf de top neemt. Wij namen eerst de zwarte 1a (de enige zwarte piste in het skigebied, de zwarte 9 bestaat niet), de 1a is niet zwart maar wel lekker speels en niet druk, verder is de rode afdaling de moeilijkste afdaling van het skigebied wat zorgt voor enkele vervelende beginners die niet op deze piste thuishoren. De uitzichten op Sillian en Kartitsch zijn prachtig vanop de dalafdaling. Sillian ligt het grootste deel van de dag in de zon. Sillian is zeker de moeite waard!

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Beoordeelde Mellau met 8 april 2012 · 22:19

  Topgebied! We zijn hier vier dagen geweest. 2 dagen zon, één dagje bewolkt en een dagje mistig. Damüls zelf is een hoteldorp, maar wel echt Oostenrijks en gezellig met de juiste dosis apres-ski. De pistes zijn veelal makkelijk, maar niet te makkelijk. Er zijn ook moeilijke skiroutes. De skiroutes onder de Hasenbuhel zijn gewoon pistes. Een kant van het gebied is wat minder modern met twee 2-persoonsliften en een 4-persoons, maar onder de Oberdamuls-lift ligt wel een mooie cruisepiste. De piste langs het kerkje is speciaal. Voor de rest zijn de liften erg modern met als topper de nieuwe lift Ragaz met zitverwarming en automatisch open en dicht gaan. De verbinding met Mellau zit goed in elkaar met de piste door de skitunnel. De zwarte pistes onder de Suttisbahn zijn niet moeilijk maar wel leuk om te doen. De talabfahrt naar Mellau was officieel gesloten maar we hebben hem toch gedaan. Was een beetje moeilijk op sommige stroken zonder sneeuw De off-piste mogelijkheden zijn goed, aan mensen die eens willen beginnen met een veilig stukje off-piste wil ik aanraden om als je in de Elsenkopf lift zit aan de linkerkant eens een stukje off-piste te doen: niet te steil maar wel lekkere sneeuw. De pistes werden al snel pap en in de namiddag zelfs buckels maar dat maakte niet uit want je had toch meestal de hele piste voor je. Weinig volk maar toch was het skigebied bijna helemaal open, want het pakt echt wel wat sneeuw. Als je rust, een behoorlijk groot gebied, geen drukte, maar toch gezelligheid zoekt begin april dan kan je terecht in Damuls.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Beoordeelde Damüls - Mellau met 8 april 2012 · 22:16

  Topgebied! We zijn hier vier dagen geweest. 2 dagen zon, één dagje bewolkt en een dagje mistig. Damüls zelf is een hoteldorp, maar wel echt Oostenrijks en gezellig met de juiste dosis apres-ski. De pistes zijn veelal makkelijk, maar niet te makkelijk. Er zijn ook moeilijke skiroutes. De skiroutes onder de Hasenbuhel zijn gewoon pistes. Een kant van het gebied is wat minder modern met twee 2-persoonsliften en een 4-persoons, maar onder de Oberdamuls-lift ligt wel een mooie cruisepiste. De piste langs het kerkje is speciaal. Voor de rest zijn de liften erg modern met als topper de nieuwe lift Ragaz met zitverwarming en automatisch open en dicht gaan. De verbinding met Mellau zit goed in elkaar met de piste door de skitunnel. De zwarte pistes onder de Suttisbahn zijn niet moeilijk maar wel leuk om te doen. De talabfahrt naar Mellau was officieel gesloten maar we hebben hem toch gedaan. Was een beetje moeilijk op sommige stroken zonder sneeuw ? De off-piste mogelijkheden zijn goed, aan mensen die eens willen beginnen met een veilig stukje off-piste wil ik aanraden om als je in de Elsenkopf lift zit aan de linkerkant eens een stukje off-piste te doen: niet te steil maar wel lekkere sneeuw. De pistes werden al snel pap en in de namiddag zelfs buckels maar dat maakte niet uit want je had toch meestal de hele piste voor je. Weinig volk maar toch was het skigebied bijna helemaal open, want het pakt echt wel wat sneeuw. Als je rust, een behoorlijk groot gebied, geen drukte, maar toch gezelligheid zoekt begin april dan kan je terecht in Damuls.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Beoordeelde Warth - Schröcken met 8 april 2012 · 21:55

  Tegenvaller! Bijna 70 kilometer aan pistes, snelle liften en veel sneeuw: in theorie ziet het er allemaal mooi uit, maar in praktijk verveelt het snel. De route naar de bergpas is al moeilijk en de nederzettingen aan de Jageralp en de Salober zijn heel kunstmatig. Warth is het enige dorpje aan het skigebied. De pistes zijn erg eenvoudig alhoewel er veel zwarte pistes zijn. Die zwarte pistes zijn erg eenvoudig, de gemakkelijkste die ik ooit heb gedaan! Je maakt altijd korte afdalingen die hard op elkaar lijken. Het landschap is ook monotoon. Bij mist heb je hier niets te zoeken. Alhoewel het paasvakantie was, was het er toch erg druk met mijn landgenoten de Belgen die het massaal kennen. De liften zijn helemaal niet allemaal zo modern. 2 vervelende 2-persoonsstoeltjesliften en 2-trage 4-persoons liften. De skischaukel Falken is vervelend om uit te stappen en de pistes trekken op niets. We wilden hier 2 dagen komen maar we zijn maar 1 dag geweest. Laat die verbinding naar Lech maar komen want anders heb je het hier op 1 dag wel al grondig gezien.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Beoordeelde Au met 8 april 2012 · 16:49

  We zijn één week in hotel Rössle geweest in het rustige dorpje Au. Het dorp is rustig, er is geen massatoerisme. Er waren alleen een paar Duitsers. Typisch iddylisch Oostenrijks dorpje. De verschillende skigebieden in het Bregenzerwald zijn goed bereikbaar vanuit Au. Er rijden gratis skibussen naar Diedamskopf, Damüls en Warth-Schröcken. Het hotel was heel goed en echt een aanrader met heel lekker eten en vriendelijk personeel.

 • Beoordeelde Diedamskopf met 8 april 2012 · 16:42

  Mooi onontdekt skigebiedje! We zijn er één dag gaan skiën op 1 april. Beneden met de bakjes naar boven in de mist. Na een tijdje klaarde de mist op en was het heerlijk skiën in de zon met prachtige uitzichten. Je hebt eigenlijk maar 3 echte liften, de bakjes, de panoramabahn en de breitenalp. Er zijn overal makkelijke pistes te vinden maar ook overal vind je zwarte pistes die ook wel echt steile stukjes hebben. Er was echt geen volk op de pistes, je had de piste voor je alleen, zeker op de Breitenalp. Alles is er ook aanwezig: snelheidsmeter, goede variatie van pistes, sterk snowpark,... De sneeuw werd heel papperig na de middag maar dat maakte niet zo veel uit. Wel spijtig dat de twee talabfahrten dicht waren en dat je met de bakjes terug naar beneden moest. Al bij al een topgebiedje, we hebben ons van 9u tot 16u30 geamuseerd!

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring