_Ronald_

465 weken lid

Niveau

Snowboarden
Beginner

Favorieten

Favoriete land
Frankrijk

Bestemmingen

31 januari 2013
27 januari 2012
28 januari 2011

Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar

OnderwerpGereageerd opReacties
Winterberg - Weer en sneeuw - Link verzameling
Laatste activiteit: 12-02-20 · 15:52
12-02-20 · 15:148
06-02-20 · 21:50716
Googlemaps begonnen met piste vermeldingen?
Laatste activiteit: 14-01-13 · 13:09
14-01-13 · 10:3612
Tijdstip openen beugels zetelliften bij afstijgen
Laatste activiteit: 10-01-13 · 17:04
10-01-13 · 13:247
is de streek rond Grenoble zeer gevoelig voor mist??
Laatste activiteit: 05-01-13 · 11:39
04-01-13 · 16:087
Ervaring Wintertrex.nl
Laatste activiteit: 07-02-13 · 12:43
17-01-12 · 17:128
Sneeuw Valfrejus
Laatste activiteit: 02-03-12 · 19:46
11-01-12 · 08:1317
Flow bindingen,doen of niet?
Laatste activiteit: 03-02-14 · 16:04
08-01-12 · 13:1388

Laatste reviews

Skiliftkarussell Winterberg
10 februari 2020 · 13:34

Een weekend geweest met twee kinderen. Een mooi skigebied om ervaring op te doen/opnieuw in te komen. Lekkere blauwe pistes om het gevoel terug te krijgen en mooie rode pistes voor wat meer uitdaging. Wij hadden P6 - Remmeswiese 10 als uitvalsbasis waarbij we parkeren, skiverhuur/depot en skiles bij elkaar hadden zitten. Vanaf de parkeerplaats loop je zo de skiverhuur in en dan de andere kant op om een liftpas te halen en gelijk de lift in. 2 Horecapunten zorgen ervoor dat je ook wat kunt eten/drinken.

Op vrijdagavond is er avondski. Hiervoor moet je wel een aparte liftpas kopen. Op zaterdag was het een stuk drukker. Bij de liften probeert met dan alle stoeltjes vol te krijgen wat begrijpelijk is. De manier waarop men dat doet kan wel wat vriendelijker. Je krijgt geschreeuw en wilde armgebaren naar je toe als je een stoeltje overslaat omdat je bij je kinderen in de lift wilt. Bij het uitstappen was er vaak wel aandacht voor (jonge) kinderen, meestal ging de lift dan iets langzamer zodat we allemaal goed uit konden stappen.

Voor kinderen vanaf 5 jaar is het een mooi gebied om te leren skiën. Na het goed doorlopen van een beginnerscursus (1 dag 2 x 1,5 uur les) kun je, met wat hulp van ouders, dan ook de blauwe piste van Rauer Busch af. Je kunt er ook voor kiezen om de volgende dag weer les te nemen waarbij je dan met een leraar de piste op gaat.

Voor jongere kinderen is er niet echt skiles. Je kunt wel een priveles doen. Wij hadden verwacht dat het kinderland uitkomst zou bieden. Dit is echter lastig te bereiken zonder eerst een stuk piste af te moeten of een eind te lopen met alle spullen.

++ Skiverhuur/depot is goed.

  • Horeca is aanwezig maar snel erg druk.
    +/- Er is meer te halen uit de beginnerscursus bij Neue Skischule Winterberg, kinderen staan veel te wachten.
    – Parkeerplaatsen zijn snel vol.
    – Wachttijd bij de liften loopt snel op bij drukte.
Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Valfréjus
6 februari 2013 · 20:21

Afgelopen weekend in Valfrejus geweest. Het was weer een prima vakantie. Het gebied is sinds de laatste keer (2 jaar terug) iets aangepast. Er is inmiddels een bordercross aanwezig en een bob/slee baan. Alle pistes lagen er goed bij voor zover ze open waren. Door de hevige sneeuwval/lawinegevaar waren niet altijd alle pistes open.

We verbleven in appartement LE thabor. De reacties over deze appartementen verschillen nogal. Wij hadden een zeer goed en ruim vierpersoons appartement met vier personen bezet. De bedden waren prima alles was schoon. Het lijkt erop dat er nogal verschil zit in de gebouwen van le thabor. Wij zaten in het gebouw 3 boven de supermarkt.

De après-ski was er eigenlijk niet. Sinds de laatste keer waren een aantal barretjes opgeknapt. Of dit de sfeer ten goede komt is de vraag. Gammele stoelen, kapotte wc’s naar mijn mening is het allemaal net niet.

Met familieSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Chamrousse
15 oktober 2012 · 09:11

Januari 2012 één week naar Chamrousse geweest. We met de groep in twee appartementen van domaine l’Arselle. Het 4-persoonsappartement was prima voor twee personen. Het 8 persoonsappartement was krap voor 5 personen. In de hoek van de kamer was een stapelbed geplaatst en de slaapbank stond voor de keuken. de twee slaapkamers met tweepersoonsbedden waren prima.

Het skigebied is overzichtelijk. van het domaine l’Arselle (1700) kun je met de stoeltjeslift omhoog. Vanuit daar kun je naar het midden van het skigebied (1750) de enige cabinelift is bij Chamrousse 1650.

De pistes zijn lekker breed en in januari erg rustig zodat je alle ruimte hebt. het gebied is erg geschikt voor beginners en gemiddelde skieer/snowboarder. Voor de gevorderde zijn er wel een aantal leuke pistes maar niet heel veel. Het funpark is dan wel een leuke afwisseling.

Groot nadeel van het gebied is de mist. In de week dat wij er waren hing er vaak dichte mist. Het zicht is hoogstens 10 meter. Alles is dan wit zodat je je moeilijk kunt orienteren. De hogere pistes zijn vaak wel mistvrij moet je altijd weer met een lagere lift (in de mist) naar boven.

De materiaalhuur is op het terrein van de appartementen. Goed materiaal en de mogelijkheid om te ruilen als de maat niet goed is. De lessen ski waren vol en daardoor wat minder persoonlijke benadering. De snowboardlessen waren rustig en daardoor veel personlijke tips.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Valfréjus
3 januari 2012 · 13:51

Eind januari 2011 naar valfrejus geweest. Het appartement (Chalets du Thabor) aan de piste was prima. Vanaf de piste zo het skihok in en vanuit het skihok kun het laatste stukje zo naar de lift glijden. Het appartement is groot genoeg. Bij het aantal personen in het appertement wordt er wel vanuit gegaan dat er twee op de slaapbank slapen. Het in- en uitchecken is erg druk en rommelig maar gaat verder prima.

Het skigebied is erg overzichtelijk. De gondellift brengt je naar het sneeuwplein. Vanuit het sneeuwplein (plateau d’arrondaz) kun je alle kanten uit. Op de top (punta Bagna) heb je een mooi uitzicht en lekkere pistes naar het sneeuwplein. Pak deze niet als eerste als je nog niet veel ervaring hebt, sommige stukken zijn nog erg steil.

Op het sneeuwplein kun je goed oefenen wat je tijdens de les hebt geleerd. Pistes in alle kleuren liggen dicht bij elkaar en de liften brengen je snel weer boven.

Een leuke lange afdeling brengt je weer naar het dorp/appartement. Het ‘groene’ stuk van de afdaling naar het dorp is erg vlak. (piste Escargot) Ondanks een goede ‘aanloop’ moesten veel mensen toch een stukje lopen.

De lessen waren redelijk/goed, het een en ander is wel afhankelijk van het geduld van de skileraar. Spreek ze er op aan en dan hebben ze wel tijd voor je. Let wel op dat in het laagseizoen de klassen niet altijd vol zijn. De skieschool noemt het dan 'prive’lessen waardoor je maar twee lessen krijgt ipv van de volle week.

Het dorp is klein maar er is wel alles wat je nodig hebt. Kleine suppermarkt, eettentjes, souvenirwinkeltjes en skiwinkels. In modane is eventueel nog een grote suppermarkt te vinden.

Met familieSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring