Arjen

admin · 604 weken lid

Ik ben geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg. De eerste keer op ski’s met zo’n 14 maanden. Ieder jaar met de familie naar Oostenrijk, later naar Frankrijk. De herinneringen aan m’n jeugd die het verste terug gaan zijn de in witte bergen geweest. De Hohe Salve in Söll die opdoemt wanneer je met de gondel omhoog gaat heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Ik was toen vijf. Op de middelbare spendeerde ik meer tijd aan het uittekenen van skigebieden dan aan het volgen van in mijn ogen zinloze vakken waar ik later toch niets aan ging hebben. Uiteindelijk leidde dat tot een bijna encyclopedische kennis van skigebieden in de Alpen en Noord-Amerika. Op de universiteit sloeg het virus pas echt over. Het tweede trimester werd stelselmatig overgeslagen en in de zomer stond de agenda vol met hertentamens van de winter. Mijn wintersport cv is inmiddels redelijk uitgebreid. Acht jaar in een shop gewerkt in Nederland (bij Duijvestein Wintersport), een winterseizoen in een skishop in Australië gewerkt, les gegeven in Serfaus, een klein seizoen in Canada gedraaid, aan meerdere skitesten deelgenomen en skitesten geleid (ANWB, White, Duijvestein, VerseSneeuw) en hoofdredacteur van VerseSneeuw en Anton magazine geweest. Samen met Morris ben ik ook een van de drijvende krachten van wePowder, dat we in 2008 gestart zijn. Freeriden is voor mij de meest ultieme vorm van skiën. De vrijheid die verse poeder je geeft laat je even alles om je heen vergeten. Net zoals met surfen op een dag met mooie, cleane golven, voel je dat leeft! Ook als er geen poeder ligt is skiën het mooiste dat er is. Continue aan je techniek blijven werken, genieten van de bergen, nieuwe skigebieden ontdekken (hoewel dat steeds moeilijker wordt).

Niveau

Skiën
Expert
Snowboarden
Gevorderd
Offpiste
Expert
Tour skiën
Gevorderd
Langlaufen
Gevorderd

Favorieten

Favoriete land
Canada

Bestemmingen

Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar

OnderwerpGereageerd opReacties
Ski/Snowboard verliezen in de poeder!
Laatste activiteit: 08-12-21 · 17:26
08-12-21 · 11:489
Feit of Fictie
Laatste activiteit: 07-10-21 · 19:45
07-10-21 · 19:457
Website feedback & bugs
Laatste activiteit: 23-07-20 · 10:20
18-01-17 · 13:37948

Laatste reviews

Misschien wel het beste restaurant van Katschberg. Zeer sfeervol restaurant waar je ook kaas kunt maken. Fondue, goede steaks en traditionele gerechten op de kaart gecombineerd met goede wijnen. Het gastheerschap van bedrijfsleider Bernhard is fenomenaal. Heerlijke tent, ook voor de après-ski.

Gezellig en traditioneel gasthof waar je gezellig kunt après-skiën, maar ook 's middags en 's avonds goed kunt eten. Aanrader is de Bacherschnitzel! Je kunt vanaf dit gasthof ook met de paardenslee een keer naar de Pritzhütte. Deze laatste hut ligt niet in het skigebied, maar ook hier kun je heerlijk eten.

Sfeervolle hut met een kleine kaart waar je voornamelijk Oostenrijkse gerechten op ziet staan. Prijsniveau is zeer voordelig. De hut is ook een populaire trouwlocatie voor stellen uit de omgeving. De rodelbaan start hier ook.

Goede après-ski en lekker eten tegen een goede prijs (op de kaart staan burgers, pizza’s en pasta’s). De zoon van de eigenaar heeft Stamperl z’n eigen gezicht gegeven en helemaal opgeknapt. De tent ziet er geweldig uit, het personeel is vriendelijk en je vindt hier de hoogste brouwerij van Oostenrijk, waar het lokale Katschbeer gebrouwen wordt. Absoluut de moeite waard om heen te gaan.

De Lärchenstadl ligt op de Katschberghöhe, middenin het dorpje, maar ook direct aan de piste. Ideaal om hier te lunchen. De kaart heeft veel typisch Oostenrijkse gerechten. Een van de toppers is een kleine kruiwagen gevuld met vlees, aardappelen en groente. Er is veel plek om te zitten, mede dankzij de grote glazen overkapping. Je zit dan in een soort broeikas en dat is ideaal om weer op temperatuur te komen!

Typisch Oostenrijks Gasthof met overwegend Italiaans eten op de kaart. Pizza’s en pasta’s zijn prima! Leuke van deze tent is dat er een aparte ruimte is met biljart-tafels, maar klapstuk zijn toch wel de twee klassieke kegelbanen. Leuk om na het eten nog even een balletje te gooien!

Met vrienden

Leuk, klein restaurant onder het bergstation van de stoeltjeslift. Kaiserschmarnn is hier heel erg lekker! Ook prima soep. Goede kwaliteit, prima prijs.

Met vrienden

Typisch Oostenrijks/Duitse apres-ski. Gewoon een gezellige tent om een biertje te drinken na een dagje op de berg.

Met vrienden

Gezellige tent, mooie uitstraling. Buiten brandt een vuurtje, binnen is de slef-service snel en vriendelijk. Klassiek Oostenrijks piste-eten voor weinig geld. Grote (dubbele) hamburger voor minder dan 9 euro. Prima locatie!

Met vrienden

No-nonsense restaurant in Altenmarkt. Typisch Oostenrijks met geweldige schnitzels voor weinig. Niet heel sfeervol, maar goed, het eten is wel prima.

Met vrienden

Gezellige tent. Komt in ieder geval heel authentiek over. Knus door het gebruik van veel hout. Het vlees is er fantastisch. Ik heb er de Surf & Turf gegeten en voor het vlees was een bot mes voldoende. Boterzacht en geweldig bereid. Ook de garnalen waren perfect en dat is zo ver van zee altijd maar weer afwachten. Aanrader!

Met vrienden

Fienile Monte ligt op de piste boven het Sella Joch, maar je kunt hier ook 's avonds heerlijk eten. Je wordt dan vanaf het Sella Joch met een pistenbully opgehaald. Start met een heerlijke antipasti buiten op het terras onder een heldere sterrenhemel en de hoofdgerechten uit je binnen in het kleine, gezellige restaurant. Het is zelfs mogelijk om na het eten in het donker af te dalen naar Selva!

Met vrienden

Sunny Mountain is een modern zelfbedieningsrestaurant. Het eten is op zich prima en niet al te duur. Aanrader zijn de pizza’s die ter plekke worden bereid en in de houtoven worden gebakken. Hier kan de wachttijd wel wat oplopen. Zeker wanneer de kinderskilessen net afgelopen zijn (om 12.00 uur) kan behoorlijk druk zijn in Sunny Mountain en is het soms lastig om een vrije tafel te vinden.

Met familie

Heerlijk restaurant op de Seceda. Goede bediening, heerlijke gerechten en een fijn terras. De moeite waard om lekker te gaan lunchen.

Met vrienden

Absolute aanrader! Gelegen onderaan de Sassolungo (de berg) met een fantastisch uitzicht op het Sella Massief. De eigenaren hebben een camping aan zee in de buurt van Venetië en voeren heel vaak verse vis aan. En dat is dus precies wat je hier moet eten. Je betaalt wat meer dan gemiddeld, maar de vis is gewoon fantastisch.

Wat ook leuk is: de tafels buiten kunnen draaien, zodat je altijd met je gezicht in de zon zit!

Met vrienden

Heerlijk restaurant. Goede locatie aan de dalafdaling naar Ortisei. Lekker in de zon, vriendelijk personeel en fantastisch eten.

Met vrienden

Dit is zonder twijfel het beste restaurant van Ortisei en misschien wel van heel Val Gardena. En dat zegt nogal wat in dit dal waar je eigenlijk maar nauwelijks slechte restaurants vindt. De steak is de beste die je ooit zult eten, de voorgerechten zijn fenomenaal en de sfeer en bediening is top. Wanneer ze hier de prijzen zouden verdubbelen zou het het nog steeds waard zijn.

Met vrienden

Gezellig om aan het einde van de dag op het terras van de Edelweiss even te chillen en na te praten. Net zoveel locals als toeristen. Sfeervol.

Met vrienden

Gezellige apres-ski tent in Nendaz. Boven kan je okay eten (snackfood) en beneden kan 's avonds het dak eraf gaan.

Met vrienden

Op zich prima tent voor een snelle hap of een kopje koffie tussendoor. Gelegen bij het bergstation van de Attelas gondel, dus lekker centraal in het gebied. Het is niet heel sfeervol, maar het uitzicht is prachtig. Eten is okay.

Met vrienden

Gezellige no-nonsense apres-ski. Binnen is het niet groot, maar wel sfeervol. De tent ziet eruit als een aantal biervaten. Niets mis mee en misschien wel leuker dan de massale apres-ski bij buurman Solden.

Met vrienden

Fantastisch restaurant verstopt op het terras van een hotel net onder de lift in Obergurgl. Leuke authentieke hut en hier begrijpen ze waar Nederlanders naar op zoek zijn. Heerlijk eten in grote hoeveelheden voor een lage prijs. De hamburgers zijn groot en goed. Toptent.

Met vrienden

Heerlijke authentieke hut die net buiten het skigebied ligt. Te bereiken met een off-piste afdaling, maar heb je daar geen zin in dan kan je altijd de eigenaar even bellen die je dan komt halen met z’n sneeuwscooter.

Je eet hier de traditionele Oostenrijkse kost tegen prima prijzen. De waard en waardin zitten nooit om een verhaal verlegen. Heerlijk. Geen massa, maar lekker kneuterig. Doen als je in Obergurgl/Hochgurgl op vakantie bent.

Met vrienden

Niet al te grootte tent, met een wat ouder publiek. Wel mooie hut. De champagne hutte heet niet voor niets zo, want je kunt hier heel veel soorten champagne kopen. En het gaat er dan eigenlijk om dat jouw fles het grootste en het duurste is. Aan het plafond hangen de flessen van je voorgangers. Heb je geen zin in een extra hypotheek op je huis dan kan je ook gewoon een biertje bestellen en het leuk hebben.

Met vrienden

Gelegen tegenover de Kuhstall, waar het meestal wél druk is. Apres-ski is hier dus niet heel heftig, maar zeker 's avonds in de hoogseizoen weken is het er prima te doen. Wat jonger publiek.

Met vrienden

Altijd druk. Misschien wel té druk. Ik vraag me hier altijd af wat er zou gebeuren als er brand uitbreekt. Klassieke apres-ski.

Met vrienden

Op zich een prima restaurant waar je prima kan eten of wat kan drinken. Mooi terras met dito uitzicht. Het is wel een beetje een ‘spacy’ ontwerp, maar goed, we zijn wel wat gewend in het gebied van Ischgl en Samnaun.

Met vrienden

De welbekende fastfoodketen heeft ook een vestiging in Ischgl. Gek genoeg zitten er hier op ieder moment van de dag wel mensen te eten. Iedereen weet natuurlijk wat je hier kan halen, maar na een avond stappen is het wel prettig om hier naar binnen te lopen. Menu’s zijn wel duurder dan de gemiddelde Burger King in Nederland.

Met vrienden

Het Pardorama restaurant ligt aan de top van de Pardatschgratbahn. In dit restaurant heb je een werkelijk fantastisch uitzicht. Alle wanden zijn namelijk van glas. Het eten in het bedieningsrestaurant is prima, wel iets duurder dan bijvoorbeeld in het restaurant op de Idalp.

Met vrienden

Prima restaurant (zowel het self-service als het bedieningsdeel). Alle Oostenrijkse ‘specialiteiten’ kan je hier krijgen voor een prima prijs. Het eten is prima en hoewel het restaurant erg groot is heb je gezellige zitjes zodat het veel minder massaal aanvoelt dan dat het daadwerkelijk is.

Met vrienden

Niet de goedkoopste plek om te eten in Ischgl, maar het eten is er fantastisch. Gelegen net onder de Idalp.

Met vrienden

De Schatzi is een niet echt een bar waar je gezellig met de hele familie heengaat. Eigenlijk moet je ook gewoon je vrouw thuis laten. Locatie is top, aan het einde van de dalafdaling en je rolt zo naar binnen.

De Schatzi heeft een terras, maar de meeste actie gebeurt binnen. Dansmariekes op de tafel waarbij de borsten bijna de dirndls uitrollen. Je moet er van houden natuurlijk. De sfeer is wel prima.

Met vrienden

De Paznauner Taja is de place to be als het gaat om après-ski òp de berg in Ischgl. Vanaf een uurtje of twee 's middags stroomt het echt goed vol en misschien heeft er ooit een dak op de Taja gezeten, maar dat werd er iedere middag weer afgeblazen. Aan het einde van de dag mag je samen met honderden anderen proberen om heelhuids beneden te komen. Je hebt namelijk nog een lange dalafdaling voor de boeg (eventueel kan je bij het middenstation van de Fimba of de Silvretta instappen om het laatste deel per lift te doen).

Voordat het geluid naar niveau 10 gaat kan je in de Taja ook prima eten. Echte Oostenrijkse kost voor prima prijzen. Misschien zelfs nog wat goedkoper dan het gemiddelde in Ischgl.

Druk, gezellig, bruisend. Niet alleen door de champagne. Wel opletten hoeveel Jägerboms je wegtikt. Het feit dat de Trofana Alm rond 19.30 sluit (voor de apres-ski) is voor sommigen de redding tussen plat op hun buik op de hotelkamer eindigen of volledig naar de klote gaan.

Met vrienden