Chonn
Helaas veel te laat met skiën begonnen op latere leeftijd. Sindsdien verslingerd aan deze sport. Probeer mijn techniek en houding elk jaar te verbeteren door o.a. lessen te nemen - voornamelijk rollerbaan - en mij te verdiepen in theorie en praktijkvoorbeelden (YouTube en boeken). Ik ski graag, waar het veilig kan en rekeninghoudend met anderen, korte, middel tot grote gecarvede bochten naar gelang de ski die ik gebruik. Heerlijk die G-krachten in de bocht! Wisselende piste condities vind ik een uitdaging en juist leuk (alhoewel: ijsplaten en hevige sneeuwbuien liever niet). Off-piste doe ik (nog) niet omdat ik voorlopig op de piste genoeg uitdaging heb, maar wie weet. Sinds 2015 (mijn vrouw als laatste, de 2 kinderen zijn al 4 - 2 jaar eerder begonnen) is het hele gezin op de latten te vinden en hopelijk blijven ze net zo enthousiast want er zijn nog zoveel skigebieden die ik wil bezoeken :-)
Ook sinds 2015 is het hele gezin voorzien van eigen skimateriaal. Na het volgen van een wax + slijp workshop bij Skicenter Edelweiss in Brummen en het bekijken van zeer veel YouTube filmpjes verzorg ik dan ook voor ons gezin en vrienden het ski onderhoud sinds 2014 omdat ik als ‘control freak’ zeer geïnteresseerd ben in skimateriaal en het onderhoud ervan.
Niveau
Favorieten
Bestemmingen
Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar
Onderwerp | Reacties |
---|---|
333 | |
4 | |
8 | |
20 | |
9 | |
42 | |
335 | |
73 | |
148 | |
671 |
Laatste reviews
Onze familie is hier al een aantal jaren vaste klant als voorbereiding voor het skiseizoen. Wij komen hier altijd met veel plezier en ook de skileraren/leraressen zijn altijd gemotiveerd en geven prima tips om je techniek te verbeteren en foute gewoontes af te leren. Door deze voorbereiding wordt het nog meer genieten van onze wintersportvakantie, zeker bij onze kinderen zie je dat ze met sprongen vooruitgaan door les op de borstelbaan en les in de echte sneeuw.
Volwassenen lessen met z’n twee op de baan (waarvan de hellingshoek instelbaar is), bij groeps kinderlessen wordt soms met z’n drieën gelest. De lesprijzen vinden wij concurrerend in vergelijking met de prijzen die je voor les op andere borstelbanen betaald in het land. Overigens de borstelbanen (nieuwe matten) en ski’s zijn vorig jaar in 2017 vernieuwd.
Eerste week van januari daar 2x een warme lunch genuttigd waarbij we voor de streek/huisspecialiteiten zijn gegaan. Wij waren positief verrast over de kwaliteit en smaak van het eten en de gastvriendelijke bediening. Ook de prijzen zijn netjes. Vergeleken met andere bergrestaurants in Kleinwalsertal die we hebben bezocht (Heuberg en Ifen) was deze zeker de beste. Aanrader
Mooie locatie met mooi uitzicht op Les Arc 2000 en de pistes, alleen toen wij 's middags daar wilden lunchen begin februari 2014 bleek je (achteraf gezien) te moeten reserveren! Wij waren zo brutaal om gewoon het terras op te lopen (zagen toen geen “poortwachter” staan) en een lege tafel te pakken… En bij de gratie gods mochten we blijven zitten omdat die tafel het komende uur nog vrij zou zijn.
Daarna bleken de prijzen erg stevig, met z’n 4-tjes een simpel gerechtje (denk aan pasta o.i.d.) en een drankje per persoon maakte ons ca. 100 euro lichter… De kwaliteit van het eten zou ik een magere voldoende geven als ik het vergelijk met het eten dat we op andere locaties in Paradiski (Les Plagens en Les Arcs) hebben gegeten. Bediening was ook niet echt super, maar gelukkig ook niet vervelend of zeer ongeinteresseerd.
Kortom: leuke locatie met mooi uitzicht, prijs/kwaliteit van het gebodene net voldoende
Maar, dit is dus mijn ervaring. Ben benieuwd of anderen hier een totaal andere mening over hebben ?
Na het lunchen even de menukaart aan de poort bekeken en een Nederlands gezin gewezen op de hoge prijzen en of ze wel ‘gereserveerd’ hadden. Na een heel korte blik op de menukaart gaf het gezin aan een andere locatie met vriendelijkere prijzen te prefereren ?