DerGraf
Frankrijk: beste pistes, lekkerste eten Oostenrijk: leukste apres ski
Niveau
Favorieten
Bestemmingen
Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar
Onderwerp | Reacties |
---|---|
10 | |
25 | |
20 | |
13 | |
10 | |
8 | |
27 | |
67 | |
23 | |
10 |
Laatste reviews
Grandvalira is vooral een uitgestrekt gebied en wat mij betreft zeer geschikt voor beginners vanwege de vele licht glooiende stukken en de goede sneeuwkwaliteit. Voor gevorderden is dit gebied misschien iets te eenvoudig alhoewel er een paar leuke zwarte pistes zijn. En het is erg uitgebreid dus tochten zijn mogelijk.
Wat ik erg leuk vind zijn de tapas aan de piste. Zoals iemand eerder beschreef zijn het of de vette hap tenten (hamburgers, pizza’s) of het hogere segment. Dat is inderdaad duurder maar ik heb daar ook erg lekker gegeten en gedronken. Vaak krijg je daar een (zeer) goede Spaanse wijn tegen relatief redelijke prijzen. Het betere segment is te vinden in de sector Soldeu/El Tarter waar wat mij betreft ook de leukere pistes zijn. Richting Grau Roig/Pas de la Casa is het meer recht toe recht aan. En een minpunt is inderdaad dat sommige (verbindings)liften wel erg traag zijn (<9km/u).
Wat absoluut een voordeel is is de zuidelijke ligging. De zonsondergang (en opgang) is sowieso een klein uurtje later/eerder dan bv. Oostenrijk. Daarbij is het het vaker zonniger. Ook vind ik het relatief rustiger en beschaafder dan de alpen gebieden. Nadeel is de afstand. Maar vliegen op Toulouse of Barcelona en daarna 2/3 uur rijden met een huurauto maakt het weer overzichtelijk en goed te doen.
Ja, het is een lelijk resort maar heeft inmiddels ook leuke(re) wijkjes (Reberty, Peyerand, Bruyeres). Maar de ligging blijft geweldig, midden in een van de grootste skigebieden ter wereld en wat ik ook absoluut een pluspunt vind is het hoge culinaire niveau wat je overal op de pistes kan vinden.