Frans

556 weken lid

Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar

OnderwerpGereageerd opReacties
10-06-20 · 12:2013
Tetnuldi -Georgie
Laatste activiteit: 24-02-20 · 13:45
24-02-20 · 13:4117
Mentelity Foundation
Laatste activiteit: 05-02-20 · 01:07
04-02-20 · 12:5912
Sauerland's infrastructurele ontwikkelingen topic
Laatste activiteit: 27-11-20 · 17:40
07-12-19 · 01:481132
Nieuwe snelweg naar Winterberg
Laatste activiteit: 25-11-19 · 17:00
25-11-19 · 17:007
21-11-19 · 11:43716
Weer vignetvrijstelling in AT vanaf 15dec
Laatste activiteit: 14-11-19 · 22:43
14-11-19 · 14:3010
gotthardtunnel
Laatste activiteit: 03-09-19 · 13:14
01-09-19 · 23:223
29-07-19 · 10:454
Betalen voor pinautomaat?
Laatste activiteit: 19-07-19 · 13:50
19-07-19 · 11:4869

Laatste reviews

Lachtal
5 augustus 2012 · 13:14

Prima skigebied, niet groot, wel rustig, aantrekkelijke pistes, twee moderne stoeltjesliften met een vriendelijke Stiermarkse sfeer.

De eerdere negatieve ervaringen over gebrekkige kindvriendelijkheid zijn m.i. ongegrond. Juist hier zijn de mensen zeer hartelijk en wordt er veel tijd besteed aan kinderen op de daarvoor bestemde pistes. Daarnaast kan er rustig eens een praatje worden gemaakt met een liftbediende en gratis meerijden in de pistenbully behoort ook tot de mogelijkheden.

Het skigebied heeft inderdaad wel enkele problemen met een sterke wind, maar daar staat wel tegenover dat het skigebied zeer sneeuwzeker is, ook al ligt het skigebied aan de zuidkant van de Alpen. Deze wind is er echter lang niet altijd, maar vanwege de aanwezigheid van windmolens komt sterke wind wel regelmatig hier voor.

Lachtal zelf is een rustig dorp. Absoluut geen après-ski bestemming. Wel zijn er diverse gezellige restaurants en cafés geopend in het hoofdseizoen. Verder is dit een skigebied waar eigenlijk geen enkele Nederlander of Belg komt. Wie dus geen Nederlanders wil horen, is hier absoluut op de juiste plek.

Het skigebied is bovendien makkelijk en snel te bereiken, maar daar staat wel tegenover dat het skigebied eigenlijk te ver van Nederland en België verwijderd ligt. Het kan echter wel gecombineerd met enkele andere interessante skigebieden in het Murtal.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Wurmberg
16 november 2010 · 23:03

@Jeroen: De skikaart van de zogenaamde ‘Brockengipfel Seilbahn’ is heel goed nagemaakt, maar toch wel echt nep! Natuurlijk bestaat er in Schierke (nog geen) skigebied! Er is wel één sleeplift met één piste, maar dat stelt haast niks voor.

De skimap is overigens heel mooi nagemaakt van skigebied Almberg in Mitterdorf. ?

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Wurmberg
16 november 2010 · 22:59

De Wurmberg is een heel mooi skigebied, wat eigenlijk dichtbij Nederland ligt. Het is gelukkig niet zo bekend onder de Nederlanders en daardoor ook lekker rustig, vergeleken Winterberg.

Sneeuwzekerheid is er hier inderdaad volop. Het kan er dan ook héél koud worden.

De gondelbaan van Braunlage naar de Wurmberg is modern en brengt men snel en comfortabel naar boven. Uitgebreide skipistes voor elk niveau. De gevorderde skiers zullen wellicht sneller uitgekeken zijn, toch is er hier meer uitdaging dan in het Sauerland. Hier zijn tenminste een beetje échte bergen en geen heuvels.

De Harz is een geweldig berggebied in midden-Duitsland, waarvan de Wurmberg toch wel het mooiste skigebied is. Er liggen ook mooi stadjes eromheen. De prijzen zijn overigens ook zeer aantrekkelijk…

Een weekje Wurmberg kan leuk gecombineerd worden met diverse andere skigebieden als afwisseling, zoals de Bocksberg (Hahnenklee) en Sankt Andreasberg. Ook vanaf de Brocken kan men schitterende skitochten maken.

Kortom: Een échte aanrader! Zeker als je eens niet zo ver wilt reizen naar de Alpen, maar toch écht wilt skiën met sneeuwgarantie!

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Le Grand Domaine11 augustus 2010 · 18:58

Wat ik in mijn onderstaande uitgebreide review heb vergeten te vertellen, is dat er zo goed als g? wachttijden zijn bij de stoeltjesliften. Hoogstens een paar minuutjes als de liften opengaan en na de lunch, maar daarna meteen weer lekker doorstroming. Ook dit hebben de Fransen toch goed geregeld!

Le Grand Domaine
11 augustus 2010 · 18:14

Januari 2009 in dit skigebied geweest. Groot skigebied met een goede prijs kwaliteitsverhouding. Wel goed opletten dat je in dit skigebied bij een betrouwbare reisorganisatie boekt!

Veel appartementen in dit skigebied bevinden zich direct onderaan de Pisten en de Stoeltjesliften. Het hele skigebied kent slechts ? Gondelbaan en die is in Valmorel. Wij zaten betraden het skigebied vanuit Saint Francois Longchamp, bij Le Hameau, waar veel aanbod is aan groene en blauwe pistes. Wel opgevallen is dat sommige blauwe pistes bepaalde ‘rode’ verschijnselen hebben. Daarbij viel mij het op dat naaste de vele brede pistes er ook rare smalle pistes voor beginners waren. Niet echt veilig… Wel een super groot pluspunt aan dit skigebied is dat erg ?haupt veel pistes zijn, waarvan 99% goed is geprepareerd! 's Avonds, 's nachts en 's ochtends vroeg is men daar heel druk bezig om alle Pistes er netjes bij te laten liggen; met een goed resultaat!

Ook een pluspunt is dat het skigebied groot genoeg is, om behoorlijk toertochten te kunnen maken. Wel opletten is dat men op tijd naar zijn of haar verblijfplaats (Valmorel of Saint Francois Longchamp) plaats gaat, omdat de liften vanaf 17:00 gesloten zijn. Er is nl. geen busverbinding tussen beide plaatsen en dan zou je met een heel groot probleem zitten. Maar goed, een beetje oplettende ski?of snowboarder houd daar wel rekening mee. Zoals gelukkig ook wij.

De klachten dat er veel langzame liften in dit gebied zich bevinden is nu niet meer van toepassing. Veel van die langzame liften zijn de laatste jaren vervangen. De laatste lange en trage stoeltjeslift (Lune Bleue) in Saint Francois Longchamp hebben we nog wel meegemaakt, maar sinds de Winter van 2010 is daar nu een splinternieuwe snelle stoeltjeslift voor in de plaats gekomen.

Wel een nadeel aan dit skigebied is dat al bij een beetje slecht weer direct de verbinding met Valmorel wordt stilgelegd. Daardoor is ineens meer dan de helft van het skigebied weggevallen en kan je ook niet meer op de Col de la Madeleine komen. Hierdoor worden de mogelijkheden wel erg ingeperkt, maar gelukkig heeft Saint Francois Longchamp wel genoeg Pistes te bieden, waardoor het niet meteen saai hoeft te zijn. De verbinding met Valmorel is overigens een nieuwe en snelle stoeltjeslift.

Verder vond ik het jammer dat hier niet 's avonds geskied kan worden. De skiliften zijn gewoon alleen open tijdens werktijden (09:00 - 17:00) en dat vind ik wel jammer. Persoonlijk had ik het leuk gevonden dat de liften ook 's avonds wel eens open gingen. Tevergeefs… Wel waren veruit de meeste liftbedienden vriendelijk, op een enkele chagrijn na. Vooral opviel is juist dat de vrouwelijke liftbediendes het aardigst waren.

Nog een klein nadeeltje van het skigebied is zeker dat het 's ochtends erg lang duurt voordat de zon op de pistes komt te staan. Maar ? de zon er dan is, blijft hij er de hele dag tot zonsondergang.

Omdat we toch min of meer beginners zijn, hebben we skilessen genomen, en die zijn in dit gebied heel goed bevallen. Zeer aardige skileraren die goed Engels spreken en je het ‘vak’ ski?goed aanleren. De skischool is een echte aanrader!

De skipas van het skigebied wordt in de meeste gevallen samen de accommodatie aangeboden en is daardoor erg goedkoop.

Het skigebied is uiterst goed geschikt voor beginners en gevorderden, de mogelijkheden zijn grandioos. Experts kunnen vooral in Valmorel terecht, maar zullen wat sneller uitgekeken zijn.

Al met al is dit skigebied, zeker dankzij de scherpe prijzen, een grote aanrader!