Hoetpoef

349 weken lid

Niveau

Snowboarden
Gevorderd

Favorieten

Favoriete land
Oostenrijk
Favoriete snowboard merk
Salomon

Laatste reviews

Snowsport Center Utrecht
15 maart 2018 · 14:27

Na een eerste niet erg bevallen wintersport op mijn snowboard besloot ik het vorig jaar nog een kans te geven, maar dan op ski’s. Ik dacht dat dit mij beter zou bevallen omdat ik om me heen hoorde dat dit makkelijker zou zijn. Om al met wat skills op de berg te kunnen staan, besloot ik om lessen te nemen bij Snowsport Center in Utrecht. De keuze om hier lessen te nemen was simpelweg de locatie.

De sfeer van het Snowsport Center is bij binnenkomst bij de receptie best gezellig, veel hout en een leuk hoekje bij de open haard. De hal waar de banen zelf zijn is niet echt sfeervol, maar voldoet prima voor het doel.

Ze hebben voldoende rolbanen, welke zelden allemaal vol zijn. Je staat maximaal met 3 personen tegelijk op de baan, maar het komt ook regelmatig voor dat je met zijn 2-en op de baan staat, waardoor je nog meer persoonlijke aandacht krijgt.

Mijn eerste les had ik al vroeg in het seizoen wat erin resulteerde dat ik alleen op de baan stond met een fantastische lerares die mij veel vertrouwen gaf en ik in het eerste uur al behoorlijk wat geleerd had. Hierna heb ik nog 9 uur les gehad waardoor ik mijn eerste (en tweede) skivakantie best aardig de berg afkwam (op de berg geen lessen genomen). Dit jaar heb ik nogmaals 6 lessen genomen bij het Snowsport Center, om mijn techniek nog meer te verbeteren.

Ik moet zeggen dat ze zeer kundige skileraren en -leraressen hebben, iedereen let weer op andere verbeterpunten waardoor ik echt veel geleerd heb. Mijn techniek is nu best redelijk, ik kan inmiddels elke piste goed af en dat heb ik toch echt te danken aan alle lessen bij het Snowsport Center.

Het enige nadeel vond ik dat ik veel verschillende docenten had, zeker dit jaar heb ik tijdens de 6 lessen 4 verschillende docenten gehad. Ook hadden 2 vrienden dit jaar hun eerste skilessen bij het Snowsport Center, welke ook aangaven dat ze het jammer vonden dat ze zoveel verschillende docenten hadden. Voor hun eigen gevoel leerden ze hierdoor minder omdat elke docent ook weer moest aanvoelen hoeveel ze qua techniek wisten. Hier werden zij soms onzeker van en bleven ‘hangen’ qua niveau in plaats van dat ze beter werden.

Over het algemeen een zeer goede ervaring en kan het aanbevelen om hier lessen te nemen als je aan je techniek wil werken of wil leren skiën. Als tip kan ik nog meegegeven om als je kan, doordeweeks overdag de lessen te nemen, omdat het dan een stuk rustiger is dan 's avonds of in de weekenden. En probeer zoveel mogelijk vaste tijden op te geven zodat je niet teveel wisseling in docenten hebt.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
9 maart 2017 · 10:27

Met een partner die voor het eerst op de lange latten stond waren wij op zoek naar een skigebied waarbij zij haar eerste meter kon maken op echte sneeuw. Tot nu toe was een rollenbaan het enige waar zij op had gestaan (erg goed overigens) Een voorwaarde voor het gebied was dat het skigebied niet al te hoog moest liggen, onze voorkeuren liggen altijd bij gebieden waarbij de pistes lekker tussen de bomen doorslingeren. Desondanks moest er wel voldoende sneeuw liggen. Begin februari zou onze reistijd worden.

Ons oog viel op Skijuwel Alpbachtal Wildschönau. Na het bekijken van de review op deze site waren wij om. Geen woord in deze review is gelogen, het is een supergebied waar zowel beginners als gevorderden heel goed uit de voeten kunnen en waar het eten op de piste ook nog een van een hoge kwaliteit is.

Ons pension was gevestigd in Niederau, direct aan de blauwe piste (even de weg oversteken) Hier heeft mijn partner de eerste meters echte sneeuw geproefd en het ging echt geweldig. Diezelfde dag nog de gondel naar boven gepakt. Niederau heeft een erg leuk gebied maar ik denk dat je als beginner beter één van de andere gebieden kan proberen. Bovenin waren voor mijn partner de rode pistes nog prima te doen, lager worden zij steiler en ijziger. Ook als ervaren boarder was het ook knap lastig. Er was al even geen sneeuw gevallen en dat droeg er waarschijnlijk ook aan bij.

De gebieden van Auffach en Inneralpbach zijn heerlijk. De rode pistes op de Schatzberg zijn inderdaad erg breed en voor beginners heel erg goed te doen. De dalafdaling naar Auffach is een aanrader. Onze favoriete piste in dit gebied was de rode 13, echt een heerlijke piste die in de ochtend nagenoeg uitgestorven was. heerlijk knallen daar. Eet tussen de middag een schnitzel (een enorme) bij de Wurmegg Hochlegger, bovenaan de piste. Zeer goede kwaliteit en service.

Een leuke route die wij ook veelvuldig hebben gedaan startte op de Gmahkopf. Na eerst bij Dauerstoa Alm een heerlijke Gröstl naar binnen te hebben gewerkt kan je een heerlijke afdaling maken via de rode 43 & 42. De rode 42 is een piste waar het de periode dat wij gingen, altijd rustig was en er lijkt geen einde aan te komen. Onderaan stap je in een oude naar boven. Jaren 80 gondel maar dat doet er niet toe, het is juist leuk om in een oldtimer te zitten.

Wat je echt gedaan MOET hebben is een slee huren in Niederau, om vanaf de Lahnerköpfl naar beneden te rodelen. Dit gaat op momenten echt ZO hard! Ik heb nog nooit zoveel lol gehad op een slee. Je wilt natuurlijk niet voor elkaar onder doen dus dat draagt ook bij aan de pret. Lachen, gieren, brullen.

Uiteraard heeft elk skigebied zijn nadelen. Ik heb er echter maar twee kunnen ontdekken, kleintjes maar wil ze toch even benoemen.

  1. Als je van de Schatzberg naar de Gmahkopf wilt, heb je, na de rode 13 te hebben gedaan, veel gondeltijd. Het mooie uitzicht maakt een hoop goed. Het is niet zozeer dat de verbinding onnatuurlijk aanvoelt, je zit gewoon even op je kont. De reis terug heb je minder gondeltijd. 2) Een piste verbinding tussen Niederau en Auffach zou ook iets moois zijn voor de toekomst. Mijns inziens is dit wel mogelijk maar goed, je kunt niet alles wensen ?

Het zijn eigenlijk niet echt nadelen. Het kan natuurlijk zijn dat we gewoon TE verwend zijn.

Skijuwel is voor ons zeker een bestemming om terug te komen.

Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring