HtV65

78 weken lid

Laatste forum activiteit

OnderwerpGereageerd opReacties
Verbinding Nauders en Schöneben!
Laatste activiteit: 13-02-19 · 16:37
05-02-19 · 15:5727

Laatste reviews

Skiparadies Reschenpass
6 januari 2020 · 17:07

Ik heb een partner die nog niet zo lang skiet en het ook best eng vindt. Voor haar is dit skigebied ideaal.

Buitengewoon brede pistes, zeker aan de kant van Schöneben, waar er een paar vlak naast elkaar liggen (blauw 2, 3 en 4), steeds iets lastiger. Daarna de rode 5 en erg leuk is de dal-afdaling door het bos (rode 1). Uitdagender en rustig zijn de zwarte 6, 7, 8 en 9 (en er lijkt daar achterin bij Rojen overigens ruimte te zijn voor nog veel meer pistes).

San Valentino (net over de grens in Italië) is geen mooi dorp - met de doorgaande weg - en er gebeurt ook heel weinig, maar een prima hotel maakt veel goed. Nauders is ca. 10 minuten rijden; dat deel is veel groter, veel drukker en wat gevarieerder. Skiles is in San Valentino weer een stuk goedkoper dan in Nauders, in ieder geval de privé-lessen.

Vanuit San Valentino is het ca. drie kwartier rijden naar Sulda am Ortler (de Ortler is 3900 meter hoog en je ziet de berg vanuit San Valentino al aan de horizon liggen). Dit gebied zit in dezelfde skipas en is zeer de moeite waard. Watles heb ik gezien; is leuk voor een paar uurtjes, maar niet voor een beginner.

Met de hotelbaas als gids/skileraar zijn we vanuit San Valentino een dagje in Livigno gaan skiën (1 uur en 20 minuten rijden, maar in zijn tempo ietsje korter…)

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring