Niveau
Favorieten
Bestemmingen
Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar
Onderwerp | Reacties |
---|---|
4 |
Laatste reviews
beperkte kaart (vooral pasta en polenta), (erg) ruime porties, leuke ambiance, goede bediening
Een prettige verrassing!
Op de gevel staat met grote letters ‘Snack Bar’, erachter staat ‘Restaurant’. Maar laat je niet foppen! Dit is zeker geen ordinaire snackbar! Als je binnen komt voor het diner, wordt je meegenomen naar de zaal 1 verdieping lager… dit restaurant ligt tegen de berg aangeplakt en vanuit de dinerzaal met grote ramen heb je een schitterend uitzicht.
Bij de plaatselijke bevolking staat dit restaurant bekend als DE plek om mooie vis- of vleesgerechten te eten. Niet voor niets zitten er regelmatig grote italiaanse families te eten.
Een pizza of hamburger kun je overal wel krijgen, maar ga je voor een top ‘tagliata di manza’, dan ben je bij deze familie aan het juiste adres. Het vlees wordt gegrild op de grill midden in de eetzaal, door opa met leesbril die er op een stoeltje bij gaat zitten.
Niet goedkoop, maar wel de prijs waard.
Romantisch tochtje naar het hol van de beer
je bent eigenaar van een goed restaurant, maar je zit niet aan de piste… alle toeristen skien je restaurant voorbij… mmm… dus wat doe je: je zet een groot bord aan de rand van de piste, zet er een rek voor de ski’s bij, en je zorgt voor gratis vervoer met paard en wagen naar je restaurant. Geniaal.
In het hoogseizoen is de plek eenvoudig te vinden: er staan voldoende mensen en ski’s op de verzamelplek. Is het laagseizoen, dan moet je op tijd stoppen, want je skiet op de heerlijke pistes van St Crocce deze plek zo voorbij. Staat de koetsier niet te wachten? Dan bel je het telefoonnummer wat op het bord hangt. Erg leuk voor zowel stellen, groepen als families met kinderen.
Het restaurant is leuk, het is inderdaad een hol vol met beren en beertjes. Het eten is prima, goede prijs-kwaliteit verhouding, en het uitzicht over de vallei richting Corvara is prachtig.
Kortom: aanrader.
De Dantercepies Mountain Lodge, bovenaan de Dantercepies gondelbaan, is volledig gerenoveerd en is veranderd van een lelijke betonnen bunker in een prachtig bergrestaurant. Aan welke tafel je ook zit, je hebt rondom een schitterend uitzicht over het dal (ofwel richting Wolkenstein, ofwel richting Colfosco / Corvara).
Vriendelijke bediening binnen in het restaurant. Buiten op het selfservice-terras sta je soms wat lang in de rij bij het (te) kleine loketje.
Prijzen zijn normaal voor de regio.
Grote voordeel van deze plek is natuurlijk dat je aan het eind van de ski-dag, als de liften al gesloten zijn, nog helemaal terug kunt skien op lege pistes naar ofwel Wolkenstein, ofwel Colfosco. Een lekkere lange laatste afdaling om de dag af te sluiten!
Dit restaurant zit op een prachtige plek: bovenaan de gondelbaan, met uitzicht over de vallei, pistes en bergen. Tenminste… als je een tafel aan het raam hebt weten te bemachtigen. Want de populariteit van dit restaurant zorgt er ook voor dat je soms wat langer moet wachten voor je kunt zitten. Tip: vanaf 14u is het rustiger, doe zoals de localo’s: ski lekker lang door en lunch daarna uitgebreid. En daarna nog even lekker af-skien op de zonnige pistes van Alta Badia.
De kwaliteit van het eten is fantastisch en de prijs valt best mee (je zit in een top-restaurant). Tip: de spaghetti con salciccia.