Marco-van-Aarle

412 weken lid

Niveau

Skiën
Gevorderd

Favorieten

Favoriete land
Italië

Bestemmingen

Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar

OnderwerpGereageerd opReacties
Thuis? En na hoeveel uren/gemiddelde snelheid?
Laatste activiteit: 04-01-15 · 19:24
04-01-15 · 14:3210

Laatste reviews

Mölltaler Gletscher
3 januari 2017 · 19:47

Met kerst en oud op nieuw 2015/2016 geweest met ons gezin, met 2 meiden van 11 en 8. We hadden het ontzettende geluk om 7 dagen alleen maar zon te hebben. Dat was ook de reden dat we hier belandden, want in Mallnitz was alles groen, en zelfs zo droog dat er een vuurwerkverbod gold voor oudjaar. Het is een klein gebied, met goede (en vanwege het gebrek aan verse sneeuw) vrij ijzige pistes. Als je eenmaal je door het treintje naar boven hebt geworsteld (daar zijn sommigen echt wel onbeschoft aan het duwen en trekken) ben je in een goed geprepareerd gebied, waar je je soms alleen waant, ondanks dat het tussen kerst en oud-op nieuw is. Zorg dat je op tijd bent, dat scheelt een stuk lopen vanaf de parkeerplaats naar het treintje. Prima gebied voor een gezin, waarin het samen skiën voorop staat. Geen gebied voor de die-hard off-piste ridders. Eten en drinken tegen redelijke prijzen. Al met al een dikke sneeuwzekere voldoende!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Schmitten - Zell am See
3 januari 2017 · 19:00

Tussen kerst en oud op nieuw met het gezin geweest. Het gebied is druk vooral op bepaalde pistes (1, 2 en 3) bij de Areitbahn. Desondanks hoef je nergens lang te wachten bij de liften, en omdat de drukte vooral op deze vlakkere pistes zich concentreert, is het makkelijk om je daar doorheen te manouvreren. Ondanks het gebrek aan sneeuw en de drukte bij kerst lagen de pistes er goed bij. Mijn jongste dochter (9 jaar) was voor het eerst op de snowboard en heeft uitstekende les gehad bij ski schule Zell Am See, met erg leuke (nederlandse) leraren. Mijn oudste dochter (12) jaar zat in de powerteens klas om de ‘tricks’ te leren. Deze viel wat tegen: de eerste 2 dagen werd vooral de parallel techniek aangeleerd, terwijl ze daar echt wel voorbij is. Toen we dat aangaven is daar wel wat aan gedaan gelukkig, maar echt toegevoegde waarde was er niet echt.
De pistes buiten de Areitbahn doen authentieker aan, en zijn niet zo druk. Berghotel Jaga-alm is een echte aanrader! De skiroute X4 leuk. Prachtig uitzicht en oprecht vriendelijk personeel. Al met al een positieve week, die voor herhaling vatbaar is, zeker als de connectie met Saalbach-Hinterglemm een feit wordt!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Rosskopf
4 januari 2015 · 18:54

Prima skigebied voor een gezin met (jonge) kinderen. Prijstechnisch (zeer) gunstig: voor jonge kinderen hoeft niet betaald te worden en bij twee volwassen is 1 kind gratis. Ook de prijzen op de piste zijn aangenaam.
Zelfs tijdens de kerst geen wachttijden en heerlijk rustige pistes. Voor ons - gezin met kinderen van 6 en 9 jaar - absoluut een aanrader. De skischool is van half 11 tot 4, met Mittagsbetreuung: 's morgens dus in alle rust de voorbereidingen kunnen doen en papa en mama kunnen toch nog flink skiien.
Vanwege de zuidelijke flink wat zon kunnen meepikken tijdens kerst 2013.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Flachau
4 januari 2015 · 14:44

Brede pistes, matig geprepareerd, modernste liften met grote capaciteit: alle liften hebben windkappen en de meesten zelfs stoelverwarming. Veel en veel te druk gebied (kerst 2014) voor de capaciteit van de pistes, vooral als je - zoals wij - geen topskiers bent. De pistes hebben dan ook veel te lijden onder de drukte. Itt de vaak kleinere gebieden ook geen familiekorting voor jongere kinderen, wat het niet het goedkoopste gebied maakt.
Skischule Fischis is prima, want bijna alleen maar nederlandse leraren en goed georganiseerd. Dit gaf onze kinderen (7 en 10) een fijn gevoel, na de duits/italiaans sprekende leraren van de jaren daarvoor. Het gebied is dus (waarschijnlijk) een aanrader als je buiten de topweken gaat.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring