Martijn1978

583 weken lid · http://www.balconduleman.com

Sinds enige tijd woon ik in de Franse Alpen, in Thollon les Mémises. Een klein wintersportdorp bij het meer van Genève (Haute Savoie). De bergen en sneeuw hebben mij altijd aangetrokken. Ik heb het geluk gehad dat ik van kinds af aan met mijn ouders mee mocht om te skiën. Zodra de eerste sneeuw valt vind je mij nu dan ook op de ski’s. In Thollon en omgeving verhuur ik vakantiewoningen en heb ik Property Managementbedrijf. Mocht je meer willen weten stuur dan een berichtje.

Martijn M

Niveau

Skiën
Expert

Favorieten

Favoriete land
Frankrijk
Favoriete ski merk
Nordica
Favoriete ski/snowboard schoenenmerk
Nordica

Bestemmingen

Laatste forum activiteit afgelopen 2 jaar

OnderwerpGereageerd opReacties
Nieuwe liften 2017/2018
Laatste activiteit: 27-12-17 · 02:12
20-05-17 · 09:32135

Laatste reviews

Thollon les Memises
1 september 2015 · 23:25

Thollon les Mémises is een Frans wintersportdorp in de Franse Alpen. Het ligt op zo’n 10 kilometer van Evian les Bains en ligt dicht tegen de Zwitserse grens.

Het heeft een kleinschalig wintersportgebied met 14 liften, 16 afdalingen en een snowpark. Je vind er geen massa toerisme, voornamelijk Franse gezinnen, wat Engelsen en enkele Nederlander en Belg.

Beginnende skiërs/snowboarders vinden vooral uitdaging rond Choucas en de linker flank van de sector Mottet. Met meer ervaring kom je terecht op de Borée (hoogste punt), La Frasse, Tétras en Les Vieilles Cases. De zwarte afdeling naar het dal is vooral aan te raden met verse sneeuw of eind van de dag zodra de zon de sneeuw wat papperig maakt. De off-pistes liggen voornamelijk tussen de bomen. Tussen de bomen bij Tetras en onder teleski le Borée zijn aan te raden. Ook richting Nordeveaux en meer rechts van de télécabine. Bij voldoende sneeuw is (onder begeleiding) off piste naar Bernex een aanrader.

Ik heb wat foto’s toegevoegd om een beter beeld te krijgen van Thollon én de bijzondere en unieke uitzichten over het meer van Genève.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Thollon les Memises
28 oktober 2011 · 14:45

Goed overzichtelijk skigebied. Vooral geschikt voor gezinnen met kinderen en de wintersporters die geen lol halen uit de grote resorts (skifabrieken). De ontwikkeling van het skistation zelf is in de jaren 70/80 begonnen en bestaat uit veel Chalets en Appartementen. Het oude dorp is goed intact gebleven. Hier bevinden zich 2 hotels, kerk, wat winkels en oude boerderijen. De skiliften stammen uit de jaren 60 t/m jaren 80 en is dan ook wel wat verouderd. Vervanging van een stoeltjeslift en de télécabine staat gepland in 2012 en 2013/2014. Dit brengt wat meer comfort en snelheid. De laatste jaren is vooral geïnvesteerd in een snowpark, sneeuwkanonen, een oefenweide en een piste onder de télécabine. Met het meer van Geneve om de hoek is het drop en het skigebied bijzonder. Op 10 minuten afstand met de auto ligt Evian les Bains en Geneve Airport ligt om 5 kwartier rijden. Dus als je in de buurt bent van de winter zou ik zeker een kijkje nemen.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring