PvanH

698 weken lid

Niveau

Skiën
Gevorderd

Favorieten

Favoriete land
Zwitserland
Favoriete ski merk
Salomon, Line, K2, Armada
Favoriete kleding merk
Mammut, Peak Performance, North Face
Favoriete ski/snowboard schoenenmerk
Atomic, Salomon
Favoriete skibril merk
Smith

Bestemmingen

Laatste reviews

Ik kom al mijn hele leven in Grimentz, ik ben er als kleine uk begonnen met skiën en kom er nu al meer dan 20 jaar (zomer en winter). De mogelijkheden van het gebied zijn uitgebreid en er is voor ieder wat wils.

De laatste jaren beginnen ze ook in Grimentz (en de rest van het Val d’Anniviers) te beseffen dat een en ander gemoderniseerd kan worden. Gestaag wordt het gebied vernieuwd en uitgebreid. Zo zal in de komende 2 jaar een verbinding tot stand komen tussen Grimentz en Zinal. Dit zal een grote 125 persoons cabine worden vanaf de eitjes in Grimentz tot het restaurant midden op de piste in Zinal.

Al deze vernieuwingen zijn super voor de wintersporter. De omgeving en de uitzichten maken het plaatje compleet. De sfeer in het dorp is geweldig en vind je nog maar op weinig plekken in Europa terug. Eten in een van de vele restaurants is erg gezellig en het eten is goed. Aanrader is restaurant Meleze onder de tennis/schaatsbaan. Ook een drankje in cafe Chez Florioz is een aanrader voor na het skiën (onder aan de piste terug naar het dorp).

De skipas die gekocht wordt is geldig in het hele dal, dus in: St. Luc, Chandolin, Zinal, Grimentz en Vercorin. Helaas zijn deze skigebieden niet skiënd met elkaar verbonden, maar er rijden bussen tussen de verschillende gebieden die gratis te gebruiken zijn. Op deze manier kan er elke dag in een ander “gebied” worden geskied.

Al met al een gebied voor iedereen, jong, oud, beginner en gevorderde. Ook de wandelaars kunnen in de winter genieten van de natuur via de vele routes. Zoals gezegd kom ik hier ieder jaar minstens 1 keer en is het elke keer weer heerlijk!

PS. Een tip voor de gevorderde skiër is de afdaling van Zinal terug naar Grimentz. Houd er wel rekening mee dat je met de bus terug naar Zinal moet. Deze piste is meestal vanaf half januari ergens geopend (afhankelijk van de sneeuw)

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring

Ik kom al mijn hele leven in Grimentz, ik ben er als kleine uk begonnen met skiën en kom er nu al meer dan 20 jaar (zomer en winter). De mogelijkheden van het gebied zijn uitgebreid en er is voor ieder wat wils.

De laatste jaren beginnen ze ook in Grimentz (en de rest van het Val d’Anniviers) te beseffen dat een en ander gemoderniseerd kan worden. Gestaag wordt het gebied vernieuwd en uitgebreid. Zo zal in de komende 2 jaar een verbinding tot stand komen tussen Grimentz en Zinal. Dit zal een grote 125 persoons cabine worden vanaf de eitjes in Grimentz tot het restaurant midden op de piste in Zinal.

Al deze vernieuwingen zijn super voor de wintersporter. De omgeving en de uitzichten maken het plaatje compleet. De sfeer in het dorp is geweldig en vind je nog maar op weinig plekken in Europa terug. Eten in een van de vele restaurants is erg gezellig en het eten is goed. Aanrader is restaurant Meleze onder de tennis/schaatsbaan. Ook een drankje in cafe Chez Florioz is een aanrader voor na het skiën (onder aan de piste terug naar het dorp).

De skipas die gekocht wordt is geldig in het hele dal, dus in: St. Luc, Chandolin, Zinal, Grimentz en Vercorin. Helaas zijn deze skigebieden niet skiënd met elkaar verbonden, maar er rijden bussen tussen de verschillende gebieden die gratis te gebruiken zijn. Op deze manier kan er elke dag in een ander "gebied" worden geskied.

Al met al een gebied voor iedereen, jong, oud, beginner en gevorderde. Ook de wandelaars kunnen in de winter genieten van de natuur via de vele routes. Zoals gezegd kom ik hier ieder jaar minstens 1 keer en is het elke keer weer heerlijk!

PS. Een tip voor de gevorderde skiër is de afdaling van Zinal terug naar Grimentz. Houd er wel rekening mee dat je met de bus terug naar Zinal moet. Deze piste is meestal vanaf half januari ergens geopend (afhankelijk van de sneeuw)